DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #968657  autor: kaspeed
 28 gru 2017, 15:30
ANo jest:) w wolnym czasie cza by sie pobawić w testy:)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #968806  autor: Klucz Mobile
 29 gru 2017, 08:34
kaspeed pisze:ANo jest:) w wolnym czasie cza by sie pobawić w testy:)
dziś nagramy i wrzucimy filmik o ciekawej funkcji pinngla dla Klucza :)
stay tuned
Ostatnio zmieniony 10 sty 2018, 13:14 przez Klucz Mobile, łącznie zmieniany 1 raz.

www.klucz.net

https://www.facebook.com/KluczMobile
 #968832  autor: Klucz Mobile
 29 gru 2017, 12:56
Szanowni Wszyscy, nagraliśmy wideo jak to działa w przypadku, kiedy karty Klucz net w telefonie, a ktoś próbuje zwyczajnie połączyć się z naszym numerem komórkowym. Zapraszamy do obejrzenia.

https://youtu.be/Qb631ptK9-o

www.klucz.net

#968941  autor: Robin560
 29 gru 2017, 19:05
1) czy muszę mieć kartę sim klucza do używania wirtualnego w pinngle?
2) czy mogę prze konwertować swój numer w kluczu do pinngle?
3) jak rozliczne są minuty pinngle?

Wow ranga "Stary Wyjadacz" :D nie sądziłem że dotrwam do niej :mrgreen:
 #969909  autor: Klucz Mobile
 04 sty 2018, 08:56
Robin560 pisze:1) czy muszę mieć kartę sim klucza do używania wirtualnego w pinngle?
2) czy mogę prze konwertować swój numer w kluczu do pinngle?
3) jak rozliczne są minuty pinngle?
1. Pinngla można zainstalować na na każdy telefon wpisując nr telefonu dowolnego operatora, natomiast usługa dzwonienia na kartę, której nie ma w telefonie a odbieranie połączenia przez Pinngla jest dostępna tylko dla Abonentów Klucz.

2. W Pinnglu może Pan wypożyczyć numer telefonu na miesiąc bądź dłużej.

3. Odpłatne połączenia w Pinnglu naliczane są minutowo.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2018, 13:14 przez Klucz Mobile, łącznie zmieniany 1 raz.

www.klucz.net

#969963  autor: Robin560
 04 sty 2018, 14:55
Czyli jak mam kartę klucza to dzwonie z pinngle wg. Mojego pakietu a jeśli nie to płacę kredytami aplikacji.

Wysłane z mojego AGS-L09 przy użyciu Tapatalka

#969973  autor: Klucz Mobile
 04 sty 2018, 15:58
Robin560 pisze:Czyli jak mam kartę klucza to dzwonie z pinngle wg. Mojego pakietu a jeśli nie to płacę kredytami aplikacji.

Wysłane z mojego AGS-L09 przy użyciu Tapatalka

Nie. Pinngle-out dla wszystkich, w tym też dla abonentów Klucz są odpłatnę

www.klucz.net

#971138  autor: Klucz Mobile
 10 sty 2018, 13:27
Jak mieszkać za granicą i mieć aktywny swój polski numer telefonu?
1. Kup starter Klucz Mobile. Raz na rok doładuj za minimum 5 PLN
2. Zainstaluj na telefon aplikację PINNGLE
3. Włącz Pocztę Głosową kodem *122*11#
4. Wyjmij kartę Klucz i włóż do telefonu kartę miejscowego operatora
5. Wszystkie połączenia z twoim polskim numerem będą zawsze docierać do Ciebie za granicę za pomocą aplikacji Pinngle
6. Jeśli będziesz chciał zadzwonić do Polski tak żeby wyświetlił się twój polski numer, dzwoń z aplikacji Pinngle za 10 gr minuta

Mieszkaj gdziekolwiek i miej swój polski numer telefonu zawsze przy Sobie :)
Ostatnio zmieniony 29 sty 2018, 11:02 przez Klucz Mobile, łącznie zmieniany 1 raz.

www.klucz.net

#971142  autor: kaspeed
 10 sty 2018, 13:50
Po co poczta glosowa?

#971190  autor: odkrywca1
 10 sty 2018, 18:37
@ Klucz Mobile
czy numery tymczasowe po zakończenia korzystania z numeru w aplikacji wracają do puli numerów czy są odłączone przez jakiś czas ??

właśnie czekam na kuriera z kartą klucza więc z chęcią przetestuję te numery z pinngla

Jak nagrywacie filmy co jest bardzo dobre to nagrywajcie w wyższej rozdzielczość co najmniej 720p i starajcie się trzymać ostrość bo to pomaga
 #971253  autor: Klucz Mobile
 11 sty 2018, 08:14
czy numery tymczasowe po zakończenia korzystania z numeru w aplikacji wracają do puli numerów czy są odłączone przez jakiś czas ??

TAK. Po roku czasu mniej więcej

właśnie czekam na kuriera z kartą klucza więc z chęcią przetestuję te numery z pinngla

Dziękujemy za zaufanie

Jak nagrywacie filmy co jest bardzo dobre to nagrywajcie w wyższej rozdzielczość co najmniej 720p i starajcie się trzymać ostrość bo to pomaga

Postaramy się

www.klucz.net

#971260  autor: kaspeed
 11 sty 2018, 08:54
Zależy czym nagrywaja.Ja przez to ze działają na Plusie zrezygnowałem z testow na dzis.(brak.w mojej okolicy zasięgu lte -jak juz jest 4-7mega 3g to samo.Siec przeciążenia ma)W centrum miasta podobnie.Byc może doładuje pingla jako że po wifi buja

#971268  autor: odkrywca1
 11 sty 2018, 09:51
kaspeed pisze:Zależy czym nagrywaja.Ja przez to ze działają na Plusie zrezygnowałem z testow na dzis.(brak.w mojej okolicy zasięgu lte -jak juz jest 4-7mega 3g to samo.Siec przeciążenia ma)W centrum miasta podobnie. Byc może doładuje pingla jako że po wifi buja
Ja mam akurat dobry zasięg plusa ale tmobile już nie tak więc to prawda że trzeba dobierać opa do zasięgu

co do wirtualnych numerów myślę, że to jest dobre rozwiązanie dla tych co wyjeżdżają za granicę szczególnie wschodnią tj. Rosja gdzie jest drogi roaming (moja znajoma jeździ do Rosji i ma problem z telefonami do Polski i odwrotnie a to może być proste rozwiązanie i ważne ze numer jest kom a nie stacjonarny jak przy voip )

@ Klucz Mobile
widziałem wasz film po ukraińsku i myślę że to dobry kierunek
spróbujcie nagrać film typu poradnik co to jest ta wasza usługa może 5 min tak żeby osoba co nic nie wie o tej usłudze zrozumiała jak to działa bo teraz jak staram się to wytłumaczyć komuś to się muszę sporo nagimnastykować a i tak potem muszę to przy nim ustawić
 #971471  autor: Klucz Mobile
 12 sty 2018, 08:13
odkrywca1 pisze:
kaspeed pisze:Zależy czym nagrywaja.Ja przez to ze działają na Plusie zrezygnowałem z testow na dzis.(brak.w mojej okolicy zasięgu lte -jak juz jest 4-7mega 3g to samo.Siec przeciążenia ma)W centrum miasta podobnie. Byc może doładuje pingla jako że po wifi buja
Ja mam akurat dobry zasięg plusa ale tmobile już nie tak więc to prawda że trzeba dobierać opa do zasięgu

co do wirtualnych numerów myślę, że to jest dobre rozwiązanie dla tych co wyjeżdżają za granicę szczególnie wschodnią tj. Rosja gdzie jest drogi roaming (moja znajoma jeździ do Rosji i ma problem z telefonami do Polski i odwrotnie a to może być proste rozwiązanie i ważne ze numer jest kom a nie stacjonarny jak przy voip )

@ Klucz Mobile
widziałem wasz film po ukraińsku i myślę że to dobry kierunek
spróbujcie nagrać film typu poradnik co to jest ta wasza usługa może 5 min tak żeby osoba co nic nie wie o tej usłudze zrozumiała jak to działa bo teraz jak staram się to wytłumaczyć komuś to się muszę sporo nagimnastykować a i tak potem muszę to przy nim ustawić
Dziękujemy za poradę! Tak. Zamierzamy nakręcić bardziej szczegółowy filmik.
Co jeszcze Pan poleca ująć w tym filmiku? Jakie jeszcze momenty pańskim zdaniem, wymagają wytłumaczeń? :)

www.klucz.net

#971498  autor: Robin560
 12 sty 2018, 10:46
proponuję by zebrać najczęstsze pytania i na stronie albo na fb zamieścić FAQ. a co do filmiku myślę żeby pokazać od momentu pierwszego uruchomienia i przejść przez wszystkie funkcje aplikacji

#972036  autor: kowal2200
 14 sty 2018, 23:35
Klucz Mobile pisze:Jak mieszkać za granicą i mieć aktywny swój polski numer telefonu?
1. Kup starter Klucz Mobile. Raz na rok doładuj za minimum 5 PLN
2. Zainstaluj na telefon aplikację PINNGLE
3. Włącz Pocztę Głosową kodem *122*11#
4. Wyjmij kartę Klucz i włóż do telefonu kartę miejscowego operatora
5. Wszystkie połączenia z twoim polskim numerem będą zawsze docierać do Ciebie za granicę za pomocą aplikacji Pinngle
6. Jeśli będziesz chciał zadzwonić do Polski tak żeby wyświetlił się twój polski numer, dzwoń z aplikacji Pinngle za 8 gr minuta

Mieszkaj gdziekolwiek i miej swój polski numer telefonu zawsze przy Sobie :)
SMS-y też są przekierowywane na aplikację?
 #972068  autor: kowal2200
 15 sty 2018, 12:54
Klucz Mobile pisze:SMS-y też są przekierowywane na aplikację?
smsy nie
a tak w ogóle, nie myslicie że sms umiera?[/quote]

Nie. Dla przykładu SMS z banku, powiadomienie o nowej poczcie, od starszych osób bez smartfona, od kontrahentów. Nie bagatelizujmy ich Kluczu....