DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 35 z 103
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 103

#593162  autor: latarnik
 04 lis 2012, 22:40
Witajcie. Užywam LM od początków istnienia właściwie tylko dzięki temu foru. Dlatego, choťaż nie lubię pisać po forach, podzielę sie z Wami info nt. pakietu 15 zł, który sem dzisiaj prawie włączył.
Plusy:
- jest to tanio (10 gr)
- za wywołanie użyt. VIRGIN i RB nie pobiera ani z paketu, ani z konta!
- jak się wywołuje przeniesiony do Play numer to bierze z pakietu
- można sprawdzić stan pakietu expresskódem
- darmowe rozmowy w sieci ze znikomą liczbą użytkownikúw (niestety) przez 30 dni
... i to wszystko
Minusy:
- do Play bierze z konta
- ogólnie mały pakiet
- jeden pakiet miesięcznie (akuratnie w tym pakiecie i to się jescze okaże czy nie są błędy w platformie, może się da więcej)
- rozliczeniową jednotką jest MINUTA - za trzy kilkusekundowe hovrozmowy zabrano 3 minuty z pakietu
- nerwoza, żeby nie ukonczyć sekundę po pełnej minucie.
Pakietu wiadomości nie kupię, nie piszę smsek, a tu też wychodzą drogo.
Jak by ście nieco jescze chceli wiedzieć, pytajcie się a rad Wam odpowiem.
A i przepraszam za język... Možno viete aj slovensky :-)

#593230  autor: DanielR
 05 lis 2012, 11:47
latarnik pisze:- jeden pakiet miesięcznie (akuratnie w tym pakiecie i to się jescze okaże czy nie są błędy w platformie, może się da więcej)
- rozliczeniową jednotką jest MINUTA - za trzy kilkusekundowe hovrozmowy zabrano 3 minuty z pakietu
Właśnie, tego najbardziej się obawialiśmy. Jak widać, "nie ma róży bez kolców". Echh..., trudno. :|
latarnik pisze:Jak by ście nieco jescze chceli wiedzieć, pytajcie się a rad Wam odpowiem.
A i przepraszam za język... Možno viete aj slovensky :-)
Dziękujemy za pomoc. Witamy też nowego forumowicza. Nie przepraszaj, ja bardzo dobrze Cię zrozumiałem. Twój polski jest OK. :wink:

#593429  autor: mikela
 06 lis 2012, 02:22
Przebywam obecnie w UK. Kupiłam brytyjską Lycę i chciałabym rozmawiać z osobą z Polski, która ma polską kartę Lyca. Mam w związku z tym dwa pytania:

1. Czy korzystanie z oferty 0.29 gr. za 30 minut połączenia wymaga aktywacji jakimś specjalnym kodem, tak, aby nie płacić normalnych roamingowych stawek?

2. Czy ja, korzystając z brytyjskiej Lyca w UK, będę płaciła coś za połączenie przychodzące z Polski?

#593430  autor: Spioszek
 06 lis 2012, 02:50
mikela pisze:1. Czy korzystanie z oferty 0.29 gr. za 30 minut połączenia wymaga aktywacji jakimś specjalnym kodem, tak, aby nie płacić normalnych roamingowych stawek?
Nie, pozatym dzwoniąc z LycaMobile z Wielkiej Brytanii interesujesz się cennikiem i promocjami z Tej Strony
mikela pisze:2. Czy ja, korzystając z brytyjskiej Lyca w UK, będę płaciła coś za połączenie przychodzące z Polski?
Nie, zasada jest taka, by Polską LycaMobile używać w Polsce, a starter z LycaMobile UK w Wielkiej Brytanii i wtedy nie masz roamingu liczonego :wink:

#593625  autor: mikela
 06 lis 2012, 23:44
1.W tym przypadku chodziło mi o osobę wykonującą połączenia z Polski, zresztą ta oferta dotyczy chyba właśnie Polski, nie Wielkiej Brytanii? Czyli w tej sytuacji (gdy ktoś dzwoni z Polski do UK) automatycznie pobiera tylko 0.29 za pół godziny, zamiast normalnych stawek? Nie trzeba wykupywać czy aktywować tej promocji jako dodatkowej usługi? Dziwne to trochę...

2.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - nie mam wtedy roamingu liczonego na przychodzące, czy na wychodzące też? Tzn. nie płacę międzynarodowych stawek, tylko lokalne?
Ostatnio zmieniony 07 lis 2012, 00:09 przez mikela, łącznie zmieniany 4 razy.

#593638  autor: Spioszek
 07 lis 2012, 00:16
mikela pisze:Czyli w tej sytuacji (gdy ktoś dzwoni z Polski do UK) automatycznie pobiera tylko 0.29 za pół godziny, zamiast normalnych stawek?
Dokładnie tak ;), pierwsze 30min rozmowy kosztuje 29gr, a potem już jest stawka normalna minutowa. Ta promocja jest do końca listopada, lecz znając LycaMobile będzie przedłużona.
mikela pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - nie mam wtedy roamingu liczonego na przychodzące, czy na wychodzące też? Tzn. nie płacę międzynarodowych stawek, tylko lokalne?
Będąc z UK i mając starter z UK za przychodzące połączenia nic nie płacisz, obojętnie kto będzie do Ciebie dzwonił.
Natomiast za wychodzące do innych sieci masz stawki międzynarodowe, a do sieci LycaMobile wedle danej promocji.
Stawki Roamingowe płaciła byś je w przypadku gdybyś tą Lyce z UK wzieła do innego kraju i odbierała i wykonywała połączenia.
Dlatego mając Polską Lyce, używaj jej tylko w Polsce a nie w innych Państwach bo zapłacisz jak za zboże :)

#593871  autor: mikela
 07 lis 2012, 23:55
I właśnie tak mam zamiar zrobić - ja, tu w UK, używać będę angielskiej karty, osoba w Polsce polskiej. Wszystko jasne, dzięki! :D

#593961  autor: DanielR
 08 lis 2012, 14:34
Lycamobile pisze:PS.
Opis pakietów na naszej stronie jest już poprawiony.
A co z taktowaniem połączeń w pakietach minutowych (minutowe czy sekundowe)? Nadal nie znamy odpowiedzi. Na waszej stronie nie widzę wzmianki.

#594007  autor: DanielR
 08 lis 2012, 18:16
Lycamobile pisze:@ DanielR
Naliczanie minutowe, umieścimy to na stronie w warunkach.
Dzięki. :)

#594076  autor: Przemolog
 08 lis 2012, 22:51
latarnik pisze: Plusy:

Minusy:

- nerwoza, żeby nie ukonczyć sekundę po pełnej minucie.
Owszem taktowanie minutowe jest przykre w dzisiejszych czasach.
Niemniej jednak chciałbym nieśmiało zauważyć, że w porównaniu ze standardową stawką 29 gr/min i taktowaniem sekundowym powyżej 20 sekund i tak jest taniej. Owszem, za 60 sekund jest taniej o 19 gr a za 61 tylko o 9, ale to chyba nie powód do "nerwozy" :-).

#594107  autor: Spioszek
 09 lis 2012, 00:16
Chociaż zmienili by taktowanie z minutowego na 30sek.
Lepiej by to wyglądało.

#594626  autor: banderas
 11 lis 2012, 14:26
@lycamobile
czy jest planowana nowa wersja strony www? jesli tak to kiedy?
sugeruje sie uruchomiona strona brytyjska lyca - www.lycamobile.co.uk

banderassso

#594840  autor: DanielR
 12 lis 2012, 15:27
Lycamobile pisze:Tak, właśnie trwają prace nad nową stroną, jednak nie będzie ona tak zaawansowana jak .co.uk.
Ciekawe. Robicie nową stronę i co? Co to znaczy "nie będzie tak zaawansowana"? To znaczy, w jakim sensie będzie ona "mniej zaawansowana"?

#594875  autor: DanielR
 12 lis 2012, 16:55
To rozumiem. Tylko właśnie "dyjabeł tkwi w szczegółach". Jakie to opcje, których zabraknie i które to "wszystkie potrzebne informacje". :P
  • Strona 35 z 103
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 103
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35