GaduAirowiec pisze:Korzystam z Play Formula na Karte, bez pakietow unlimited. Zwykle zasilenie 5zl raz na 30dni za ktore kupuje cykliczny pakiet 700MB za 5zl. I mam w Play24 taka informacje: Limit GB w roamingu UE:322MB rozliczamy po stawce 1,2327 gr/ MB. Pierwsze 500 MB w miesiącu jest bezpłatne i pomniejsza Limit GB. Limit GB odnawiamy 1-go każdego miesiąca.
To mam rozumiec ze te 322MB<500MB wiec bedzie bez doplat. No skoro tak to jesli mi nalicza doplaty to zareklamuje:)))
[/img]
Oto potwierdzenie z czata Play:
Ja:
Dobry Wieczór mam pytanie a propos Play Formuła na kartę i limitu internetu w roamingu. W Play24 mam informację: 322MB Limit GB w roamingu UE rozliczamy po stawce 1,2327 gr/ MB. Pierwsze 500 MB w miesiącu jest bezpłatne i pomniejsza Limit GB. Limit GB odnawiamy 1-go każdego miesiąca
czy mam rozumieć że te 322MB to będzie bez dopłat ?
Mam więcej GB na koncie w postaci pakietu internetowego. Czy w takim razie te 322MB mogę wykorzystać bez dopłaty 1,23gr za każdy MB w roamingu ?
Konsultant:
Owszem, będzie bez dopłat
Ja:
czyli jednak korzystniejsza opcja niż myślałem:) Rzecznik Play mówił w styczniu iż dopłaty będą od początku dla tych którzy nie mają opcji Unlimited za 25zł/m-c
w takim razie bardzo dobra opcja:)
Konsultant: