DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 15
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
 #868193  autor: asdaf
 28 maja 2016, 19:47
adam1108 pisze:A co się dzieje po wygaśnięciu RWK Można potem jeszcze raz wysłać smsa i przedłużyć na kolejny rok
Po co czekać na koniec RWK? Smsa możesz wysyłać codziennie.
 #871727  autor: rudymax
 15 cze 2016, 12:40
artsky pisze:Czy to jest cały czas aktualne, że jak przeniosę numer do pomarańczy, to dostaję RWK z automatu? Ewentualnie co trzeba zrobić?
Gregrin pisze:Jest aktualne. Gdybyś nie miał RWK po przeniesieniu, wyślij sms jak opisano na 1 stronie.
To prawda, jednak istnieje podobno możliwość uzyskania po przeniesieniu rocznej ważności konta, ale nie jako promocji i można wtedy korzystać np z za darmo w orange, która to promocja wyklucza się RWK uzyskanym z smsa. Było to poruszane wcześniej na forum, ale gdy pytałem o taką możliwość w salonie orange niewiele się dowiedziałem. Konsultanci się motali, naradzali między sobą i stwierdzili, ze ważność konta po migracji z innej sieci zależy na jaką taryfę się migruje, ale maksymalnie 3 miesiące. Nie chce mi się w to wierzyć, chyba wymyślili to na poczekaniu, żeby się mnie pozbyć :) Może ktoś sprawdził to praktycznie?
 #871754  autor: Gregrin
 15 cze 2016, 14:43
rudymax pisze:jednak istnieje podobno możliwość uzyskania po przeniesieniu rocznej ważności konta, ale nie jako promocji i można wtedy korzystać np z za darmo w orange, która to promocja wyklucza się RWK uzyskanym z smsa.
Widze ze jest tak jak piszesz Regulamin promocji „Przenieś numer na kartę” wiec w teorii powinno się udać ;)
rudymax pisze:gdy pytałem o taką możliwość w salonie orange niewiele się dowiedziałem. Konsultanci się motali, naradzali między sobą i stwierdzili, ze ważność konta po migracji z innej sieci zależy na jaką taryfę się migruje, ale maksymalnie 3 miesiące.
Z regulaminu wynika jasno ze dostanie się konto główne ważne rok. To ze konsultanci o tym nie wiedza to nic dziwnego bo to bardzo drobny szczegół w ogóle nie przydatny im przy sprzedaży ;)
 #872069  autor: Gregrin
 16 cze 2016, 23:47
rudymax pisze:To prawda, jednak istnieje podobno możliwość uzyskania po przeniesieniu rocznej ważności konta, ale nie jako promocji i można wtedy korzystać np z za darmo w orange
 #872613  autor: Rebeliant
 20 cze 2016, 15:13
Spytam tu żeby nie zakładać nowego tematu. Czy w Orange nadal obowiązuje promocja z RWK na start po przeniesieniu numeru?

Pytałem na fakebooku, ale tamtejsi fanpejdżowcy albo są głupi albo tylko udają, że nie rozumieją pytań zadanych w języku polskim.
 #872626  autor: Gregrin
 20 cze 2016, 15:48
Regulamin który podaje na początku tej strony jest do odwołania, wiec gdyby nie przyznali to można reklamować. Skoro regulamin dalej jest ważny to trzeba założyć ze dalej to tak działa. W praktyce post niżej jest potwierdzenie ;).
PawlusG pisze:Mogę potwierdzić, że po przeniesieniu dostałem rok ważności konta.
A mnie teraz naszło pytanie czy skarbonka tez się automatycznie włączyła bo nigdzie nie widzę o tym informacji.
 #873317  autor: Blank
 23 cze 2016, 22:11
@Gregrin, skarbonka była przyznawana w ramach bodajże kilkumiesięcznej promocji w ubiegłym roku chyba.
Obecnie nie jest włączona automatycznie. Warunkiem jej włączenia jest staż powyżej miesiąca, dlatego najlepiej przenieść się do Orange z kilkudziesięciudniowym opóźnieniem.*

* Otrzymujemy kartę z tymczasowym numerem - na którym normalnie biegną daty. Po upływie miesiąca, można na numerze tymczasowym włączyć skarbonkę, która po przejściu na docelowy numer, będzie aktywna (mimo że data aktywacji zacznie biegnąć w tym momencie od nowa) - wszystkie środki i usługi przechodzą na nowy numer.
W takiej sytuacji, jedyne co stracimy to czas na numerze tymczasowym, który zostanie odliczony z rocznej ważności w ramach promocji

Przeniesienie możliwe jest na dany dzień. W wypadku oferty na kartę domyślnie jest to następny dzien roboczy, ale nic nie stoi na przeszkodzie (no tylko pracownik, który może być idiotą), aby ustalić datę przeniesienia na np. 01.09.

To samo tyczy się oferty abo. Domyślnie ustalany jest termin za wypowiedzeniem lub na koniec promocji. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby tę datę ustalić na inny dzień. Trzeba tylko pamiętać w takim wypadku o kilku sprawach:
1. W wypadku gdy ustalony termin kończy się przed końcem umowy promocyjnej, zapłacisz karę
2. Jeśli upływa przed końcem kolejnego okresu rozliczeniowego, dodatkowo zapłacisz fakturę za cały bieżący i kolejny okres rozliczeniowy.
1 i 2. są możliwe jednocześnie
3. Jeśli termin upływa w środku okresu rozliczeniowego, zapłacisz proporcjonalną część abonamentu, ale uwaga - niektóre opłaty mogą być pobierane za cały okres rozliczeniowy - warto zajrzeć do umowy promocyjnej.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
  • Strona 5 z 15
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5