- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
bxx1: zapisz sobie licznik odnowień (150) bo promocja dodała ten stan o 1. Pamiętaj, że starego no-limitu co 7 dni już nie odzyskasz jak ja, więc się pilnuj.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Dziś uruchomiłem na testowym numerze:
- sms START pod numer 814
-sms o treści 4800GB pod 811
-sms o treści 2400GB pod 811
-sms o treści 1200GB pod 811
Wszystko bez przerw i czekania na zwrotne smsy
Efekt
https://ibb.co/FhZLJWp
Efekt
Wszystko zapisane zrzuty porobione.
Straciłeś sporo GBforum_tg pisze: ↑22 mar 2024, 15:53Dziś uruchomiłem na testowym numerze:
Efekt
Niektórzy otrzymywali w takim przypadku 1025GB w NL.
Z SMS 4800GB na 811 nie trzeba było się spieszyć a liczyć, że promocja zostanie przedłużona i uruchomić ją gdy GB w NL zostaną zamrożone co spowodowałoby odmrożenie samych GB i dodanie paczki 400GB z ważnością samego pakietu GB w NL 31 dni. Co prawda trochę poprawiali działanie NL i pewnie nie tak szybko sprawdzę na przeniesionym tymczasowym numerze, czy to jeszcze działa.
PS. Nie doczekałem się na TULIPAN-a na flagowym numerze z 10 TB. Wiosnę odebrałem przed zmianą na stary cykliczny.
--------------------------------
NL za 1 zł rządzi w OFnK
NL za 1 zł rządzi w OFnK
Wyszło jak wyszło
Numer testowy
Inni postąpią wg uznania ale parę GB mogą zdobyć
Numer testowy
Inni postąpią wg uznania ale parę GB mogą zdobyć
Działa. Odmraża, przedłuża i daje sumę 1025 GB.zulu144dwa pisze: ↑22 mar 2024, 17:03...Z SMS 4800GB na 811 nie trzeba było się spieszyć a liczyć, że promocja zostanie przedłużona i uruchomić ją gdy GB w NL zostaną zamrożone co spowodowałoby odmrożenie samych GB i dodanie paczki 400GB z ważnością samego pakietu GB w NL 31 dni. Co prawda trochę poprawiali działanie NL i pewnie nie tak szybko sprawdzę na przeniesionym tymczasowym numerze, czy to jeszcze działa...
@forum_tg
Może - testowo - spróbuj jeszcze raz "4800GB" w odpowiednim czasie...
Ja też. Zostałam na etapie "zlecenie przyjęte do realizacji".
NL za 1zł działa na GB z doładowań przy usłudze Za darmo w Orange tak jak trzeba.vkjcsakjvcjk pisze: ↑22 mar 2024, 05:27Na numerze z usługą "za darmo w Orange" włączyłem 200GB za zgody i liczyłem, że pakiet wiosna przedłuży bonus ale niestety tak się nie stało. W takim wypadku ten pakiet 1zł też pewnie nie zadziała? Jak myślicie czy to wina włączonej usługi czy urok numeru który mam od czasów kiedy dawali 50GB na dwa tygodnie na start. No i nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie czy „Więcej czasu na Internet” by zadziałało?
Co prawda w regulamin „Więcej czasu na Internet” jest ogólnikowy zapis:
"Usługa łączy się z innymi promocjami i usługami promocyjnymi dostępnymi w taryfie Abonenta, chyba że regulamin danej promocji lub usługi promocyjnej stanowią inaczej."
Natomiast w regulaminie "za darmo w Orange" jest tylko zapis że:
Usługa wyklucza się z promocją „Internet za darmo” w taryfie Orange Free na kartę. Skuteczna aktywacja Usługi oznacza automatyczne wyłączenie promocji „Internet za darmo”
Ani słowa tutaj o usłudze „Więcej czasu na Internet”
Sprawdziłem. Screeny poniżej.
PS. Tym, numerem już kilka razy chwaliłem się.
We wrześniu były 2 paczki po 25 GB z promocji 300GB.
Później 2 paczki po 200 GB przy uruchomieniu cyklicznego NL z 5G pass na próbę (przy kredycie 5 zł) po wcześniejszej aktywacji 2400GB.
Później paczka 400GB za samą promocję 4800GB przy zamrożonych GB w NL cyklicznym.
31.03.2024 oczekuję kolejnej paczki 25 GB z 300GB.
Tak dużo GB w NL zostało bo po aktywacji 2400GB było jeszcze 100GB za rejestrację, 200GB za zgody, 100GB za doładowanie 10zł.
A numer już praktycznie miał iść we wrześniu do kosza.
NL za 1 zł rządzi w OFnK
NL za 1 zł rządzi w OFnK
babciagienia1p pisze: ↑22 mar 2024, 18:41Ja też. Zostałam na etapie "zlecenie przyjęte do realizacji".
Mieliście włączony NL bez MMS i po wysłaniu TULIPAN nie dostaliście obiecanych 5gb i przedłużenia usługi? To i tak lepiej niż gdyby przyznali te 5gb i bezpowrotnie przenieśli was na nowy NL z Mmsami, tak jak to było przy innej podobnej promocji
@biala1991
Testowałam na "nowym" starterze. Miałam na nim aktywną "wiosnę" z MMS-ami. Ot, taka wysyłka dla sportu i sprawdzenia co się stanie...
Testowałam na "nowym" starterze. Miałam na nim aktywną "wiosnę" z MMS-ami. Ot, taka wysyłka dla sportu i sprawdzenia co się stanie...
Zdziwiłam się, że tak ryzykujesz przy starym NL, teraz wszystko jasne
@biala1991
Ty też mogłaś "zaryzykować". Była wersja dla starych NL-ów.
darekka pisze: ↑20 mar 2024, 21:54Pojawił się nowy regulamin promocji na https://biuroprasowe.orange.pl/blog/wio ... -na-karte/ i...dla starego nolimitu też jest wersja tej promocji czyli 5GB I 5dni przedłużenia nolimitu z regulaminową "gwarancją" braku zmiany oferty https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... a626304139
aktywacja dla starego nolimitu smsem TULIPAN pod 364
"23. W ramach Promocji we wskazanym wyżej okresie jej obowiązywania, Abonent ma możliwość włączenia nielimitowanych rozmów,
SMS-ów oraz 5 GB na 5 dni. Aktywacja tej Promocji nie spowoduje wyłączenia usługi ,,Rozmowy i SMS-y bez limitu + pakiet
GB’’."
babciagienia1p pisze:@biala1991
Ten cudzysłów przy zaryzykowaniu to chyba niepotrzebny, bo ryzyko, że Promocja zadziała inaczej niż opisuje regulamin jest całkiem realne. Darekka, który przejechał się na wcześniejszej promocji (w teorii też gwarantowanej regulaminem) dużo o tym pisał więc nie będę się powtarzać
Ja przejechałem się przy promocji na dzień dziecka. Kolejne promocje bez problemu nie naruszały stanu dla starych no-limitowców. Na szczęście.
Warto jednak być czujnym, gdyż wariantu starego NL bez MMS co 7 dni już nie odzyskamy, w porównaniu do tego co miesiąc za 25 (jedynie licznik odnowień zacznie biec od nowa).
Warto jednak być czujnym, gdyż wariantu starego NL bez MMS co 7 dni już nie odzyskamy, w porównaniu do tego co miesiąc za 25 (jedynie licznik odnowień zacznie biec od nowa).
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Właśnie ładowałem i nie dostałem dodatkowych "bonusów niespodzianek" przy przywracaniu GB do życia. Chyba już to załatanopisk pisze: ↑15 mar 2024, 08:22zauważyłem, że coś ostatnio chyba zepsuli w liczeniu bonusowe za doładowanie z korzyścią dla klientów
Przy zamrożonym bonusie, po doładowaniu przywraca GB z początku poprzedniego aktywnego bonusa.
Doładowuję za piątaka i co doładowanie to, mimo zużycia trochę danych z bonusa to miałem przywracane 12,5 25, 37,5 a dzisiaj mi przywróciło 50
Zastanawiam się czy nie zrezygnować z NL
Ostatnio zmieniony 23 mar 2024, 10:46 przez kazik20, łącznie zmieniany 2 razy.
Hejka.
Mam stary ofnk, który trzymam na czarną godzinę, a za 4 dni kończą mi się przychodzące.
Jak najtaniej przedłużyć ważność?
Mam stary ofnk, który trzymam na czarną godzinę, a za 4 dni kończą mi się przychodzące.
Jak najtaniej przedłużyć ważność?
Jak masz zablokowane co najmniej 1 zł to wyślij SMS AKT1 na 80630
SMS na nr 80630 jest bezpłatny. AKT1 aktywuje NL za 1 zł do końca następnego dnia i zapewni 32(1+31) dni na wychodzące OA oraz 125 (1+31+93) dni na przychodzące OP. SMS ten przywraca także zablokowane złotówki pobierając tylko 1 zł na NL.
Jak nie masz zablokowanej co najmniej 1 złotówki, to trzeba doładować przynajmniej za 5 zł.
Każde doładowanie gwarantuje 365 dni OP.
PS. Jak stary numer z zerowym stanem nie darzymy jakimś sentymentem to nie ma co go trzymać na czarną godzinę. Lepiej mieć do dyspozycji nową startówkę gotową do aktywacji i rejestracji w każdej chwili. Przy zakupie wybieramy startówkę z najdłużą datą ważności.
NL za 1 zł rządzi w OFnK
NL za 1 zł rządzi w OFnK
Mam pytanie. Czy jak obecnie korzystam z promocyjnej bezpłatnej opcji NL (zostały mi 2 dni ważności) to czy przedłużenie tego np jutro o 1 dzień za 1 zł spowoduje że moje gb z doładowań których ważność mija pojutrze przedłuży się o miesiąc? Ps czy mozna ew. odblokować gb z doładowań jeśli ich ważność się skończy?dzięki za odpKarlos20 pisze: ↑26 lut 2024, 23:09surface123: w pierwszej kolejności doładuj konto za 5 zł, a potem wyślij 300GB na 811. Jeśli promka się włączy, to wystarczy co miesiąc zasilać się za 5 zł.
Druga opcja - odpalenie promocji 100 GB w MO oraz 200 GB za zgody. Te paczki są ważne 31 dni.
W ostatniej kolejności do końca marca wysyłasz START na 814 i odpalasz no-limity na 31 dni za friko, które też wydłużą kasę i GB - w tym wypadku o 62 dni.
Awaryjnie ze zgromadzonej kasy odpalasz na 1 dzień no-limit za 1 zł, wtedy kasa i GB będzie ważna miesiąc.
Uwaga: ważności się nie sumują, w tych opcjach liczy się moment przyznania środków. Tylko w opcji odpłatnej ważność środków sumuje się.
Ps swoją drogą dziwne(?) ze te promocyjne nl na 1 dzień wiosny nie przedłużyły mi o 30 dni ważności gb za doladowania(bo tak powinno być?)
telesmart14: darmowy NL z akcji wiosna mógł przedłużyć kasę i GB z zasileń pod warunkiem nieposiadania m.in. opcji Konto Ważne Rok. Nie wydłuży też KG i GB z zasileń, jeśli masz starego no-limita bez MMSów. Sprawdź w Mój Orange co masz teraz włączone.
@Karlos20
Przy aktywnej usłudze KWR, z ważnością konta poniżej 36 dni, "wiosna" przedłużała ważność konta i GB za doładowania. Potwierdzam post @kazik20. Przedłużyłam kasę i GB bez dezaktywacji KWR. Dzięki temu zakładam, że dostanę 30 dni przy dezaktywacji KWR w ostatnim dniu jej ważności.
Przy aktywnej usłudze KWR, z ważnością konta poniżej 36 dni, "wiosna" przedłużała ważność konta i GB za doładowania. Potwierdzam post @kazik20. Przedłużyłam kasę i GB bez dezaktywacji KWR. Dzięki temu zakładam, że dostanę 30 dni przy dezaktywacji KWR w ostatnim dniu jej ważności.
Tak. Warunek - brak usługi KWR. Można czekać do ostatniego dnia ważności GB "za doładowania".telesmart14 pisze: ↑23 mar 2024, 16:27Czy jak obecnie korzystam z promocyjnej bezpłatnej opcji NL (zostały mi 2 dni ważności) to czy przedłużenie tego np jutro o 1 dzień za 1 zł spowoduje że moje gb z doładowań których ważność mija pojutrze przedłuży się o miesiąc?
Tak, w ciągu siedmi dni po "zamrożeniu" GB za doładowania. W takiej sytuacji potrzebne są dwa NL-y za 1,- zł. Pierwszy przywróci GB za doładowania do aktywnych na niecałe dwa dni, drugi wydłuży ważność o 31 dni.telesmart14 pisze: ↑23 mar 2024, 16:27czy mozna ew. odblokować gb z doładowań jeśli ich ważność się skończy?
Dziwne, jeśli nie było usługi KWR lub KWR była krótsza niż 36 dni...telesmart14 pisze: ↑23 mar 2024, 16:27...swoją drogą dziwne(?) ze te promocyjne nl na 1 dzień wiosny nie przedłużyły mi o 30 dni ważności gb za doladowania(bo tak powinno być?)