DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 486 z 583
  • 1
  • 484
  • 485
  • 486
  • 487
  • 488
  • 583
 #1170841  autor: 3G
 05 maja 2024, 19:51
KC-KARLOS pisze:
05 maja 2024, 17:33
Uwaga, tylko opcje cykliczne przyznają ekstra GB (cykliczny za 35 daje 12x 450 GB = 5400 lub 12x 400 GB = 4800) albo te za 31 - 12x po 200 GB = 2400 GB (lub 12x 100 GB = 1200).
Czyli po odpaleniu pierwszego darmowego NL, później można włączyć już tylko jeden promocyjny za 15 zł? Bo więcej cyklicznych chyba nie ma oprócz wersji 35 i 31 zł? Z drugiej strony mowa o 4 (lub 3) promocyjnych.

https://www.speedtest.net/android/6734171506.png
 #1170842  autor: babciagienia1p
 05 maja 2024, 20:02
@3G
Po wysłaniu SMS-a o treści START na numer 814, wyślij kolejno następne SMS-y o treści:
1) 5400GB
2) 4800GB
3) 2400GB
4) 1200GB
na numer 811.
Zobaczysz czy przypadkiem nie będzie jakiegoś błędu, który da 1075 GB (1475?) w przegródce pakiet internetu. Ktoś musi sprawdzić jako pierwszy...
Ostatnio zmieniony 05 maja 2024, 20:08 przez babciagienia1p, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1170843  autor: KC-KARLOS
 05 maja 2024, 20:08
babciagienia1p: ten test nie ma sensu, bo otrzymasz w tej chwili jedynie 450 GB z najnowszej promocji 5400. I to ona powoduje "odmrożenie" GB z zawieszonej usługi NL. Oczywiście tego nie skumasz, bo wolisz rozwiązanie plusowe, które jest bardziej fatalne w skutkach.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1170862  autor: babciagienia1p
 06 maja 2024, 05:14
@KC-KARLOS
Tak, masz rację. Nie skumam.
Nie pytałam o odmrożenie, tylko sugerowałam @3G test szybkiego wysłania kolejnych SMS-ów, aby sprawdzić czy działa jeszcze stary trik na otrzymanie dodatkowych paczek GB. Dziękuję za jednoznaczną odpowiedź.
Staram się testować karty różnych operatorów, ze względu na moje potrzeby i miejsca używania.
Przykre, że jako moderator, nawet nie starasz się być obiektywnym i nadal, w komentarzach, przy każdej okazji uporczywie lansujesz konkretnego operatora, deprecjonując podobne rozwiązania stosowane przez innych.

Pytania.
Taryfa OFnK. Na koncie tylko złotówki w siedmiodniowym okresie pasywnym. Konto ważne, na przychodzące, do końca września 2024.
1) Czy aktywacja NL+0,5GB na jeden dzień, po przekroczeniu siedmiodniowego OP, przywróci złotówki do okresu aktywnego?
2) Jeśli tak, czy zostanie potrącone 10%?
 #1170865  autor: MariuszY
 06 maja 2024, 08:00
babciagienia1p pisze:
06 maja 2024, 05:14
Pytania.
Taryfa OFnK. Na koncie tylko złotówki w siedmiodniowym okresie pasywnym. Konto ważne, na przychodzące, do końca września 2024.
1) Czy aktywacja NL+0,5GB na jeden dzień, po przekroczeniu siedmiodniowego OP, przywróci złotówki do okresu aktywnego?
2) Jeśli tak, czy zostanie potrącone 10%?
Nie wiem co zrobi automat (system), ale życzliwy konsultant BOK może wiele (przy współpracy systemu) - sprawdzone doświadczalnie. Mianowicie po przekroczeniu siedmiodniowego OP (z gwarancją zwrotu), raz w dziewiątym, a raz w jedenastym dniu uzyskałem przywrócenie złotówek (minus 1zł na pakiet NL). Innych opłat nie poniosłem - pełna kwota. NL aktywował konsultant na swoją sugestię i moje życzenie. Nie mówię, że to zadziała tak zawsze, ale 2 razy się udało :)
Niestety, minusem gapiostwa była utrata GB z bonusu za doładowania :(
 #1170867  autor: KC-KARLOS
 06 maja 2024, 08:17
babciagienia1p: nie zapominasz się czasem? Od tego są dedykowane wątki, aby skupić się na konkretnym operatorze. W wątku o Plusie gadamy o Plusie i mam prawo komentować swoje zastrzeżenia jak każdy, a tutaj jest Orange i jak każdy też mam prawo mieć tutaj swoje zastrzeżenia czy pochwały co do oferty - i mój status na forum nie ma nic do tego. Koniec zbędnej dyskusji.
Wiedz, że operator czyta nasze komentarze i co jakiś czas niektóre rzeczy są łatane, a naszym zadaniem jest wytłumaczenie, co i jak to działa, bo oferta Orange jest jako trzecia w stopniu komplikacji (pierwszy jest Plus, a drugi Play) z całej W4.

Jeśli chodzi o tą sytuację: każdy zakup pakietu z zamrożonych środków będąc w okresie pasywnym, odmraża kasę w 100%, bez pobierania 10% prowizji (doładowanie powoduje pobranie daniny od 8go dnia OP, nie ma jej od 1 do 7go dnia OP). I jak też wcześniej wspomniałem, GB z zasileń można odzyskać tylko w ciągu tygodnia od przejścia w stan OP, inaczej przepadną bezpowrotnie - dlatego tak gorąco polecam je wydłużać, będąc jeszcze w okresie aktywnym (większość promocji działa w tym stanie).

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1170874  autor: babciagienia1p
 06 maja 2024, 09:45
@KC-KARLOS
Nie zapominam się.
W swoim poście nie wspomniałam ani słowem o Plusie, tylko poprosiłam o sprawdzenie starego triku w OFnK, z myślą żeby naprowadzić @3G na możliwość maksymalizacji GB z pakietu internet.
Dostałam odpowiedź:
KC-KARLOS pisze:
05 maja 2024, 20:08
Oczywiście tego nie skumasz, bo wolisz rozwiązanie plusowe, które jest bardziej fatalne w skutkach.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2024, 11:12 przez babciagienia1p, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1170875  autor: KC-KARLOS
 06 maja 2024, 10:00
babciagienia1p: i po co te wyrywanie z kontekstu, skoro opisałem poniżej, że ten trik nie wyjdzie. Dostałaś odp na te i kolejne pytania.

Promocja z jednorazowym podwojeniem GB przyznawanymi za fakt doładowania w ofercie OFNK działa bardzo sprawnie, już po 2-3 minutach gigabajty weszły na konto :) Dodatkowo włączyłem NL za 1 zł i już jest 32 dni OA + GB z zasileń zamiast 2 dni (doładowanie numeru przebywającego w OP).
Przypomnę:
> obecni dostają 10 GB z promki zasileń online + GB wynikające z nominału doładowania, przypisanego do stałego bonusu "Internet za darmo" w OFNK (przy 5 zł wpada 12,5 GB + extra 2,5 GB)
> nowi przy starterze kupionym online dostają podwojony bonus GB z doładowania ze stronki lub MO + GB z oferty OFNK (przy 5 zł wpada 22,5 GB + 2,5 GB extra).
Jednorazowe podwojenie GB trwa do 31.05.2024, nie dotyczy włączonej usługi "Za darmo w Orange".

#1170877  autor: mungo
 06 maja 2024, 11:27
stan789 pisze:
05 maja 2024, 12:26
Trochę dziwne że na jednym numerze działają, a na innym nie. U mnie po prostu po włożeniu karty sim do telefonu, funkcja połączeń oczekujących włączyła się sama i działa. Może należy zadzwonić do BOK i poprosić o aktywację?
Sprawdzałem też możliwość przekierowań ale nie działa.
Z mojej obserwacji trik polega na tym, że na danym telefonie najpierw włączamy połączenia oczekujące przy włożonej karcie, na której da się je oficjalnie aktywować, a następnie przekładamy kartę i już nic nie robimy w ustawieniach. Telefon zapamiętuje to ustawienie i usługa działa nawet dla karty prepaid w Orange. Nie da się zawiesić bieżącego połączenia. Da się tylko przejść tylko do rozmówcy który oczekuje, rozłączając bieżące połączenie. Takie zachowanie zauważyłem zarówno na iPhone'ach, jak i Samsungach. Prawdopodobnie to działa tylko gdy połączenie jest po VoLTE.
 #1170879  autor: babciagienia1p
 06 maja 2024, 11:49
MariuszY pisze:
06 maja 2024, 08:00
Niestety, minusem gapiostwa była utrata GB z bonusu za doładowania :(
Dzięki za precyzyjną odpowiedź. U mnie to było świadome działanie. Na numerze nie ma żadnych GB. W ramach testu, zastanawiam się czy NL za 1,- zł - aktywowany we wrześniu - przywróci połączenia wychodzące i kasę.

Pytanie z innej beczki. Dzisiaj, na dwóch niezależnych numerach (różne PESELE, różne konta MO) aktywowałam (w siódmym dniu okresu pasywnego GB za doładowania) NL za 1,- zł. NL aktywował się natychmiast. Niestety (mija 7 godzin) bonus internetowy za doładowania nie wrócił do okresu aktywnego.
Jaka może być przyczyna?
Do tej pory bonus internetowy za doładowania przywracałam najpóźniej w pierwszym dniu OP...
Jakiś czas temu na obydwu numerach zleciłam dezaktywację NL za 1,- zł i zwrot pieniędzy. Na jednym z nich 1,- zł wrócił, na drugim nie wrócił... Może to jest przyczyną?
Może przywrócenie bonusu internetowego za doładowania z OP do OA już nie jest możliwe aktywacją NL-u za 1,- zł?
 #1170880  autor: Remington
 06 maja 2024, 11:53
mungo pisze:
a następnie przekładamy kartę i już nic nie robimy w ustawieniach. Telefon zapamiętuje to ustawienie i usługa działa nawet dla karty prepaid w Orange.

Połączenie oczekujące to nie jest funkcja telefonu tylko usługa sieci (aby kierowała rozmowy do telefonu zamiast dać sygnał zajętości lub przekierować) - aktywujesz to kodem *43#, dezaktywujesz #43#, sprawdzasz status *#43#.
 #1170882  autor: KC-KARLOS
 06 maja 2024, 12:49
babciagienia1p: też to o tym pisałem, włączenie usługi przywracające OA nie powoduje zwrotu GB z zasileń z zamrażarki 7-dniowej. Tylko doładowanie konta te GB odmraża, jeśli to zrobisz w ciągu 7 dni OP.

Proszę, czytajcie uważnie posty. Info na ten temat z zasadami "Nowej Gwarancji Zwrotu" oraz "Gwarancji Zwrotu bonusowych GB" wrzuciłem na 483 podstronie tego tematu, user @R.Mandano o to pytał.
> viewtopic.php?f=22&t=83319&start=9640

#1170885  autor: mungo
 06 maja 2024, 13:34
Remington pisze:
06 maja 2024, 11:53
mungo pisze:
a następnie przekładamy kartę i już nic nie robimy w ustawieniach. Telefon zapamiętuje to ustawienie i usługa działa nawet dla karty prepaid w Orange.

Połączenie oczekujące to nie jest funkcja telefonu tylko usługa sieci (aby kierowała rozmowy do telefonu zamiast dać sygnał zajętości lub przekierować) - aktywujesz to kodem *43#, dezaktywujesz #43#, sprawdzasz status *#43#.
Ja tylko napisałem jak to działa w praktyce. Odkryłem że dla jednego numeru na kartę przypadkiem działały połączenia oczekujące. "Nagle przestały działać" po zmianie telefonu. Innym razem na innym numerze na kartę, na którym "nigdy nie działały", nagle zaczęły działać, po włożeniu karty do innego telefonu. I tak doszedłem do tego, że jeśli włożę do telefonu kartę wspierającą połączenia oczekujące, aktywuje je, to później, po zmianie karty, kolejna (prepaid Orange), ma działające połączenia oczekujące (w LTE).
Nie do końca wiem jaka jest teoria. Moje przypuszczenia są takie, że kody o których piszesz odnoszą się do 2G i 3G, aktywując usługę po stronie sieci. Jednocześnie wygląda na to, że z jakiś powodów, przy VoLTE o usłudze decyduje telefon.
Aż zrobiłem test teraz. Telefon jest w LTE, połączenia oczekujące działają. Wymuszam 3G, nie działają. Wracam do LTE, działają...
 #1170886  autor: KC-KARLOS
 06 maja 2024, 13:45
mungo: możliwe, że to jakiś pojedynczy błąd. Sprawdziłem na kilku telefonach (również z VoLTE, które oficjalnie wspierają Orange) kilka kart OFNK - *43# wywala błąd, oznaczający, że ta funkcja nie jest dostępna.

#1170887  autor: mungo
 06 maja 2024, 13:56
KC-KARLOS pisze:
06 maja 2024, 13:45
mungo: możliwe, że to jakiś pojedynczy błąd. Sprawdziłem na kilku telefonach (również z VoLTE, które oficjalnie wspierają Orange) kilka kart OFNK - *43# wywala błąd, oznaczający, że ta funkcja nie jest dostępna.
Spróbuj włożyć inną kartę, najlepiej Orange, wspierającą połączenia oczekujące (np nju z rachunkiem), aktywować, włożyć Orange prepaid, i już nic nie gmerać w ustawieniach, tylko spróbuj zestawić 2 połączenia przychodzące.

Jeśli nie masz Orange abonamentu, to może i lepiej - spróbuj z inną kartą, np prepaid Play. Zobaczymy czy tak też zadziała ;)
 #1170888  autor: KC-KARLOS
 06 maja 2024, 14:08
mungo: nju internetowy - działa. Flex również. Abonamentu w Orange niedawno się pozbyłem.
Trik z włożeniem karty z innej sieci, która to obsługuje też nie działa.

#1170889  autor: mungo
 06 maja 2024, 14:24
KC-KARLOS pisze:
06 maja 2024, 14:08
mungo: nju internetowy - działa. Flex również. Abonamentu w Orange niedawno się pozbyłem.
Trik z włożeniem karty z innej sieci, która to obsługuje też nie działa.
Dzięki za sprawdzenie. Czyli rzeczywiście może jakiś błąd pozwolił mi to włączyć (dla VoLTE), albo "trik" działa na niektórych telefonach.
  • Strona 486 z 583
  • 1
  • 484
  • 485
  • 486
  • 487
  • 488
  • 583
  • 1
  • 484
  • 485
  • 486