Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
W sobotę złożyłem wypowiedzenie, a przed chwilą otrzymałem telefon z Orange i rabat 20% na Abonament Wspólny. Po zastosowaniu tego rabatu + 20zł rabatu z tytułu OOII, Abonament Wspólny z Samsungiem S7 Edge wygląda następująco:petrydz pisze:Konsultanci dobrze Ci mówią. Funpack jest traktowany jako jedna usługa. Wcześniej FunPack był na ciut innych zasadach liczony.gruby19 pisze:Gdy podpisywałem swoją umowę 2 lata temu, to nie było jeszcze OOE - był tylko OO2. Z tego tytułu dostałem -20zł. Kiedy przenosiłem kolejny numer 6 miesiecy temu, to tamten numer dostał OOE. Konsultanci, którzy się ze mną kontaktują twierdzą, że jeśli OOE jest już zablokowane na jednym numerze, to mi zostanie tylko OO2. Ponadto twierdzą oni, że funpack jest traktowany jako jedna usługa stacjonarna, a nie jako trzy osobne...
Jedyną opcją żebym ja przejął rabat OOE jest wyodrębnienie wszystkich usług, tak żeby potraciły zdolności do rabatów, a następnie połączenie je ponownie, tak żebym to ja dostał OOE a tamten numer OOII... Nie wiem czy mam na to czas
Ktoś coś podpowie?Thaiphoon pisze:Witajcie
Proszę o ocenę oferty jaką dostałem dziś telefonicznie od Orange.
Internet światłowód 100Gb, telewizja 90 kanałów w tym 30 w HD i telefon stacjonarny za 69.90. Do tego abonament wspólny z jednym telefonem za darmo przez pierwszy rok. Po roku opłata za wszystko 180zl.
W Orange mam w tej chwili jeden abonament do sierpnia za który płacę 89,90. Jakbym wziął tylko ten pakiet internet, tv, telefon to płaciłbym za niego 69.90, a mój abonament byłby za darmo. W sierpniu jak przeszedłbym na abonament wspólny rabat by się odnowił i to on byłby przez rok za darmo, a potem 180zl za wszystko.
Dodam, że obecnie za takie usługi płacimy łącznie 230zl (internet, tv, 3xsim).
Dzięki za pomoc.
Widocznie nie złożyłeś wypowiedzenia skoro nic Ci nie zaoferowali.modoc007 pisze:Witam. Ile wczesniej przed koncem umowy trzeba złoźyć wniosek o przeniesienie numeru. Orange teraz przy próbie przedłużenia przez duk nie ma nic do zaoferowania.
To i tak dali Ci lepszą ofertę niż mi . Dzisiaj do nich dzwoniłem ( oczywiście rezygnacja złożona) i P9 zaproponowali mi w abonamencie 130zł z jednorazową opłatą 299zł. Z tego co patrzyłem to zaproponowali mi identyczną ofertę jak na stronie www.bocian123 pisze:Witam. Po 2 miesiącach od złożenia wypowiedzenia nikt do mnie nie zadzwoonił. Wczoraj sam zadzwoniłem na *220.
Dopiero przy planie wspólnym pani zaoferowała 20% zniżki na abonament wspólny.Na pytanie o 30% zniżki pani stwierdziła że nie ma szans. I tak:
- Huawei P9 - opłata miesięczna 87,44 zl, pierwsza wpłata 129 zl na 24 m-ce w abonamencie podstawowym,
- Samsung S7 - 96,29 zł miesięcznie na 30 m-cy bez pierwszej wpłaty lub na 24 m-ce z dopłatą 829 zł w abonamencie niższym wspólnym z 20% zniżki,
- Samsung S7 w zestawie z Samsung J3 - 96,29 zł miesięcznie, pierwsza wpłata 749 zł na 24 m-ce w abonamencie jak wyżej.
Chciałem z Samsung S7EDGE, ale nie mają na stanie.
I standardowe pytanie: Czy da się wiecej wycisnąć z pomarańczy?
Zapomniałem dodać najważniejszego że w tym jest już wliczony rabat OOEbocian123 pisze:Witam. Po 2 miesiącach od złożenia wypowiedzenia nikt do mnie nie zadzwoonił. Wczoraj sam zadzwoniłem na *220.
Dopiero przy planie wspólnym pani zaoferowała 20% zniżki na abonament wspólny.Na pytanie o 30% zniżki pani stwierdziła że nie ma szans. I tak:
- Huawei P9 - opłata miesięczna 87,44 zl, pierwsza wpłata 129 zl na 24 m-ce w abonamencie podstawowym,
- Samsung S7 - 96,29 zł miesięcznie na 30 m-cy bez pierwszej wpłaty lub na 24 m-ce z dopłatą 829 zł w abonamencie niższym wspólnym z 20% zniżki,
- Samsung S7 w zestawie z Samsung J3 - 96,29 zł miesięcznie, pierwsza wpłata 749 zł na 24 m-ce w abonamencie jak wyżej.
Chciałem z Samsung S7EDGE, ale nie mają na stanie.
I standardowe pytanie: Czy da się wiecej wycisnąć z pomarańczy?
Prosta matematyka, bardzo NIE OPŁACA się brać tego. Można mieć no limit i o wiele więcej GB za max 29zł miesięcznie bez żadnej umowy (przykład pierwszy z brzegu T-mobile 25zł nolimit + 10GB co miesiąc). Załóżmy, że bierzemy pakiet 29zł to miesięcznie na telefon zostaje 114-29=85zł. Okres umowy 30msc, więc 30*85=2550zł tyle powinien być wart telefon, a jest? NIE JEST, przepłaca się i to mocno, bo nie dość, że drożej wychodzi to i umowa na 30 miesięcy.samboman pisze:Ja z kolei dostałem dzisiaj ofertę na Smart Plan LTE na 30 miesięcy z 6 GB internetu oraz Samsungiem S7 Edge za 114zł msc, 0 zł na start. Oferta ta ponoć zawiera już zniżkę 30% na abonament.
Nie mam żadnej zniżki z tytułu OOE. Dobra oferta, czy jest szansa na coś lepszego?
cKlock pisze: Prosta matematyka, bardzo NIE OPŁACA się brać tego. Można mieć no limit i o wiele więcej GB za max 29zł miesięcznie bez żadnej umowy (przykład pierwszy z brzegu T-mobile 25zł nolimit + 10GB co miesiąc). Załóżmy, że bierzemy pakiet 29zł to miesięcznie na telefon zostaje 114-29=85zł. Okres umowy 30msc, więc 30*85=2550zł tyle powinien być wart telefon, a jest? NIE JEST, przepłaca się i to mocno, bo nie dość, że drożej wychodzi to i umowa na 30 miesięcy.