DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 505 z 675
  • 1
  • 503
  • 504
  • 505
  • 506
  • 507
  • 675
 #904495  autor: tolor
 10 sty 2017, 10:33
Problem - mam swój numer na osobę w rodzinie. Po upłynięciu terminu wysłałem tę osobę, żeby złożyła w salonie Orange wypowiedzenie umowy. Niestety jakaś miła Pani wcisneła tej osobie zmianę z abonamentu na kartę (że niby się numer straci itp.). Zanim się zorientowałem mineło 14 dni. Na infolinii twierdzą, że przejście na kartę to nowa umowa i nie można jej teraz ruszyć do chwili, odwołać itp. Czy mogę zrobić coś jeszcze, żeby dostać ofertę na przedłużenie abonamentu i nie bawić się z kartą?
 #904510  autor: gruby19
 10 sty 2017, 12:27
petrydz pisze:
gruby19 pisze:Gdy podpisywałem swoją umowę 2 lata temu, to nie było jeszcze OOE - był tylko OO2. Z tego tytułu dostałem -20zł. Kiedy przenosiłem kolejny numer 6 miesiecy temu, to tamten numer dostał OOE. Konsultanci, którzy się ze mną kontaktują twierdzą, że jeśli OOE jest już zablokowane na jednym numerze, to mi zostanie tylko OO2. Ponadto twierdzą oni, że funpack jest traktowany jako jedna usługa stacjonarna, a nie jako trzy osobne...
Jedyną opcją żebym ja przejął rabat OOE jest wyodrębnienie wszystkich usług, tak żeby potraciły zdolności do rabatów, a następnie połączenie je ponownie, tak żebym to ja dostał OOE a tamten numer OOII... Nie wiem czy mam na to czas :-)
Konsultanci dobrze Ci mówią. Funpack jest traktowany jako jedna usługa. Wcześniej FunPack był na ciut innych zasadach liczony.
W sobotę złożyłem wypowiedzenie, a przed chwilą otrzymałem telefon z Orange i rabat 20% na Abonament Wspólny. Po zastosowaniu tego rabatu + 20zł rabatu z tytułu OOII, Abonament Wspólny z Samsungiem S7 Edge wygląda następująco:

- Umowa na 24m
- Opłata wstępna 1029zł
- Opłata miesięczna 103zł (55 + 48)

- Umowa na 30m
- Opłata wstępna 0zł
- Opłata miesięczna 122zł (74 + 48)

Tak jak już wspominałem - Ja nie mogę zastosować rabatu OOE, więc dla mnie ta oferta jest przeciętna - zdecydowanie bardziej opłaca mi się Smart Plan LTE, dlatego chciałbym aby rabat z DUK zastosować do tamtego abonamentu.

Myślicie, że jest szansa walczyć o coś jeszcze ? Uda się zastosować ich rabat na innym Abonamencie niż wspólny ? Wieczorem jestem umówiony na kolejną rozmowę.
 #904518  autor: raffde
 10 sty 2017, 14:19
Oni te rabaty 30% losują czy jest jakiś klucz ich przyznawania ? Umową wspólna i konsultantka twierdzi ,że nie może dać więcej jak 20%.
Czy ktoś wie kiedy będą IP 7 32GB ?
 #904535  autor: Lukaszsz
 10 sty 2017, 16:26
Trzeba dzwonić do bólu. Trzeba mieć mega szczęście żeby dostać od razu 30%. Nie wiem czy gadana ma jakiekolwiek znaczenie.
U mnie było tak, że dzwonili kilka razy, ale za każdym razem w niedogodnym do rozmowy terminie. W końcu zadzwoniłem sam, powiedziałem że do mnie dzwonili, więc oddzwaniam. Pani spytała czego oczekuje, więc powiedziałem (wcześniej sobie policzyłem co i za ile mogę mieć z 30%) ze chce telefon ten i ten i chciałbym płacić nie więcej niż tyle. Pani chwilę pokalkulowała po czym rzuciła propozycję obniżki abonamentu o 30% i kwote raty za telefon. Razem ~50 zł jak Pan chciał, czy odpowiada? :D

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8
 #904554  autor: Thaiphoon
 10 sty 2017, 18:31
Thaiphoon pisze:Witajcie
Proszę o ocenę oferty jaką dostałem dziś telefonicznie od Orange.
Internet światłowód 100Gb, telewizja 90 kanałów w tym 30 w HD i telefon stacjonarny za 69.90. Do tego abonament wspólny z jednym telefonem za darmo przez pierwszy rok. Po roku opłata za wszystko 180zl.
W Orange mam w tej chwili jeden abonament do sierpnia za który płacę 89,90. Jakbym wziął tylko ten pakiet internet, tv, telefon to płaciłbym za niego 69.90, a mój abonament byłby za darmo. W sierpniu jak przeszedłbym na abonament wspólny rabat by się odnowił i to on byłby przez rok za darmo, a potem 180zl za wszystko.
Dodam, że obecnie za takie usługi płacimy łącznie 230zl (internet, tv, 3xsim).
Dzięki za pomoc.
Ktoś coś podpowie?
 #904569  autor: WhiteBerry
 10 sty 2017, 20:16
Doczekałam się wreszcie telefonu z DUK - rozmawiałam z panią konsultantką, niestety pani pracuje tam chyba za karę i nic nie załatwiłam. O żadnych zniżkach abonamentu nie było mowy. Chętnie zadzwonię do nich sama raz jeszcze, w nadziei że trafi mi się ktoś bardziej komunikatywny, ale jest jeden problem - pani powiedziała, że nie mają iPhonów 7 Plus, wobec czego konwersacja jest bezcelowa, dopóki nie będą ich mieli na stanie.

Ktoś tu kilka stron temu wspominał, że jest opcja "zarezerwowania" telefonu w salonie, w przypadku gdy konsultanci nie mogą zaproponować interesującego nas modelu. Czy to jest aktualne? Jak wtedy wygląda całą procedura? Będę bardzo wdzięczna za radę jak to ugryźć :)
 #904589  autor: menstorm
 10 sty 2017, 21:48
U mnie wypowiedzenie dostali 5 grudnia. Dostałem nawet odpowiedz mailowo ze jest zarejsestrowane w systemie. Dzwoniłem na duk z 10razy a oni mówią ze nic nie widza w systemie. Kto tu kłamie?? Poradzicie coś??
 #904596  autor: gruby19
 10 sty 2017, 22:38
Ja złożyłem wypowiedzenie mailowo w sobotę po południu. W poniedziałek o 18:00 dostałem maila z potwierdzeniem przyjęcia wypowiedzenia i o terminie końca umowy. We wtorek o 12:00 był telefon z DUK i -20% na Abo, bo złożył pan wypowiedzenie i to jest nasza ostateczna propozycja.
 #904657  autor: modoc007
 11 sty 2017, 11:43
Witam. Ile wczesniej przed koncem umowy trzeba złoźyć wniosek o przeniesienie numeru. Orange teraz przy próbie przedłużenia przez duk nie ma nic do zaoferowania.
 #904675  autor: Shande
 11 sty 2017, 14:05
modoc007 pisze:Witam. Ile wczesniej przed koncem umowy trzeba złoźyć wniosek o przeniesienie numeru. Orange teraz przy próbie przedłużenia przez duk nie ma nic do zaoferowania.
Widocznie nie złożyłeś wypowiedzenia skoro nic Ci nie zaoferowali.
A wniosek u nowego operatora możesz złożyć i teraz tylko zaznacz, że chcesz przenieść na koniec obowiązywania umowy u dotychczasowego operatora ale jeśli jesteś zdecydowany przenieść to minimum miesiąc czyli przed rozpoczęciem ostatniego okresu rozliczeniowego.
 #904681  autor: Grzesiek1991
 11 sty 2017, 14:12
Witam,

potrzebuję rady bardziej doświadczonych użytkowników.

Mojej dziewczynie kończy się umowa w połowie marca, złożone wypowiedzenie.
W tej chwili posiada dwa abonamenty:
- abonament 90zł kończy się 03.2017
- abonament ok 60zł , w którym jest zniżka 15 zł do 2018 roku.

Ja natomiast posiadam funpack, który kończy się 09.2017.
Pisałem z konsultantem na stronie orange i zaproponował mi 50% na abonament 75zł + rata 25zł za samsunga G920, do tego 329zł opłaty początkowej. Mogę również skorzystać z pół roku za darmo przy przenoszeniu numeru(o ile liczy się prepaid), wtedy opłata całkowita wynosi 1604zł, więc moim zdaniem jest to bardzo korzystna oferta.
Problem polega na tym, że aby zachować zniżki, będę zmuszony przedłużyć umowę na funpack(mozliwa przeprowadzka, gdzie nie ma światłowodu)/wziąć inną ofertę stacjonarną oraz moja dziewczyna straci zniżkę 15zł na drugi numer.

Chciałbym się zapytać czy jest możliwość połączenia wszystkich usług w jedną(zmiana nazwiska na umowie)?
Może macie jakieś inne wyjście godne uwagi czy ta oferta jest dobra i nic lepszego przez DUK nie wynegocjuję?
Zastanawiam się czy DUK może obniżyć rate za telefon/opłatę początkową czy tylko sam abonament?
Jeśli chodzi o abonament wspólny, to raczej odpada, bo nie mam innych osób, które mógłby skorzystać z pozostałych kart, ponieważ wszyscy w rodzinie mają już abonamenty.
Chyba, że jest to w moim przypadku o wiele bardziej opłacalne, wtedy słucham rad :)

Pozdrawiam, Grzegorz
 #904689  autor: bocian123
 11 sty 2017, 15:28
Witam. Po 2 miesiącach od złożenia wypowiedzenia nikt do mnie nie zadzwoonił. Wczoraj sam zadzwoniłem na *220.
Dopiero przy planie wspólnym pani zaoferowała 20% zniżki na abonament wspólny.Na pytanie o 30% zniżki pani stwierdziła że nie ma szans. I tak:
- Huawei P9 - opłata miesięczna 87,44 zl, pierwsza wpłata 129 zl na 24 m-ce w abonamencie podstawowym,
- Samsung S7 - 96,29 zł miesięcznie na 30 m-cy bez pierwszej wpłaty lub na 24 m-ce z dopłatą 829 zł w abonamencie niższym wspólnym z 20% zniżki,
- Samsung S7 w zestawie z Samsung J3 - 96,29 zł miesięcznie, pierwsza wpłata 749 zł na 24 m-ce w abonamencie jak wyżej.
Chciałem z Samsung S7EDGE, ale nie mają na stanie.
I standardowe pytanie: Czy da się wiecej wycisnąć z pomarańczy? :D
 #904699  autor: sratanik
 11 sty 2017, 16:27
bocian123 pisze:Witam. Po 2 miesiącach od złożenia wypowiedzenia nikt do mnie nie zadzwoonił. Wczoraj sam zadzwoniłem na *220.
Dopiero przy planie wspólnym pani zaoferowała 20% zniżki na abonament wspólny.Na pytanie o 30% zniżki pani stwierdziła że nie ma szans. I tak:
- Huawei P9 - opłata miesięczna 87,44 zl, pierwsza wpłata 129 zl na 24 m-ce w abonamencie podstawowym,
- Samsung S7 - 96,29 zł miesięcznie na 30 m-cy bez pierwszej wpłaty lub na 24 m-ce z dopłatą 829 zł w abonamencie niższym wspólnym z 20% zniżki,
- Samsung S7 w zestawie z Samsung J3 - 96,29 zł miesięcznie, pierwsza wpłata 749 zł na 24 m-ce w abonamencie jak wyżej.
To i tak dali Ci lepszą ofertę niż mi . Dzisiaj do nich dzwoniłem ( oczywiście rezygnacja złożona) i P9 zaproponowali mi w abonamencie 130zł z jednorazową opłatą 299zł. Z tego co patrzyłem to zaproponowali mi identyczną ofertę jak na stronie www.
 #904708  autor: bocian123
 11 sty 2017, 17:03
bocian123 pisze:Witam. Po 2 miesiącach od złożenia wypowiedzenia nikt do mnie nie zadzwoonił. Wczoraj sam zadzwoniłem na *220.
Zapomniałem dodać najważniejszego że w tym jest już wliczony rabat OOE
 #904715  autor: menstorm
 11 sty 2017, 17:25
Umowa przedłużona dzisiaj:
Smart Plan Główny na 3 numery
Nielimitowane rozmowy, smsy, 20GB internetu
Samsung Galaxy S6 za 0zł na start
Huawei P8 lite za 0zł na start
Wszystko po rabatach OOE za 70,69
Umowa na 30 miesięcy
Myślę że oferta jest ok. Co sądzicie??
 #904718  autor: samboman
 11 sty 2017, 17:43
Ja z kolei dostałem dzisiaj ofertę na Smart Plan LTE na 30 miesięcy z 6 GB internetu oraz Samsungiem S7 Edge za 114zł msc, 0 zł na start. Oferta ta ponoć zawiera już zniżkę 30% na abonament.

Nie mam żadnej zniżki z tytułu OOE. Dobra oferta, czy jest szansa na coś lepszego?
 #904724  autor: cKlock
 11 sty 2017, 18:13
samboman pisze:Ja z kolei dostałem dzisiaj ofertę na Smart Plan LTE na 30 miesięcy z 6 GB internetu oraz Samsungiem S7 Edge za 114zł msc, 0 zł na start. Oferta ta ponoć zawiera już zniżkę 30% na abonament.

Nie mam żadnej zniżki z tytułu OOE. Dobra oferta, czy jest szansa na coś lepszego?
Prosta matematyka, bardzo NIE OPŁACA się brać tego. Można mieć no limit i o wiele więcej GB za max 29zł miesięcznie bez żadnej umowy (przykład pierwszy z brzegu T-mobile 25zł nolimit + 10GB co miesiąc). Załóżmy, że bierzemy pakiet 29zł to miesięcznie na telefon zostaje 114-29=85zł. Okres umowy 30msc, więc 30*85=2550zł tyle powinien być wart telefon, a jest? NIE JEST, przepłaca się i to mocno, bo nie dość, że drożej wychodzi to i umowa na 30 miesięcy.
 #904786  autor: pezet40
 12 sty 2017, 00:07
cKlock pisze: Prosta matematyka, bardzo NIE OPŁACA się brać tego. Można mieć no limit i o wiele więcej GB za max 29zł miesięcznie bez żadnej umowy (przykład pierwszy z brzegu T-mobile 25zł nolimit + 10GB co miesiąc). Załóżmy, że bierzemy pakiet 29zł to miesięcznie na telefon zostaje 114-29=85zł. Okres umowy 30msc, więc 30*85=2550zł tyle powinien być wart telefon, a jest? NIE JEST, przepłaca się i to mocno, bo nie dość, że drożej wychodzi to i umowa na 30 miesięcy.

1. Oferta b. dobra
2. Nowy S7Edge jest praktycznie tyle wart
3. Umowa 30 miesięcy ale prawdopodobnie przedłuży po 27 miesiącach więc tyle będzie rozliczeniowe
4. On zamiast wydać 2400 jednorazowo już w pierwszym miesiącu a nawet dniu na telefon będzie je systematycznie wydawał ratalnie co za tym idzie odłożone pieniądze ciągle "pracują i zarabiają na siebie" no ale ty specu od prostej matematyki nie zrozumiesz tego bo trzymasz na koncie u mamusii...

Ps. Teraz znajdź najtańszy aparat na całym allegro od jakiegoś Pana Stasia i ripostuj miszczu

Edytowane.
  • Strona 505 z 675
  • 1
  • 503
  • 504
  • 505
  • 506
  • 507
  • 675
  • 1
  • 503
  • 504