DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 512 z 675
  • 1
  • 510
  • 511
  • 512
  • 513
  • 514
  • 675
 #907034  autor: darbogus
 24 sty 2017, 22:44
Przy kolejnej rozmowie Pani zaproponowała mi niższą wersję abonamentu wspólnego plus rozmowy na stacjonarne, pakiet UE i internet. Abonament za 13 zł na 30 miesięcy. Skusiłem się też na s7. Rata 64 zł bez wpłaty początkowej. Warunkiem była kolejna umowa na plan dodatkowy lte na 24 miesiące. Będę musiał za dwa lata decydować co dalej z internetem lte i tym dodatkowym numerem.

Mam nadzieję, że nie ma tu błędów w obliczeniach i jakiegoś haczyka?

Darek
 #907037  autor: kenny83
 24 sty 2017, 23:10
darbogus pisze:Przy kolejnej rozmowie Pani zaproponowała mi niższą wersję abonamentu wspólnego plus rozmowy na stacjonarne, pakiet UE i internet. Abonament za 13 zł na 30 miesięcy. Skusiłem się też na s7. Rata 64 zł bez wpłaty początkowej. Warunkiem była kolejna umowa na plan dodatkowy lte na 24 miesiące. Będę musiał za dwa lata decydować co dalej z internetem lte i tym dodatkowym numerem.

Dostałeś 30% rabatu na abonament. Co do dodatkowego numeru to jestem ciekaw czy weryfikują to czy podpiszesz bo to osobna umowa nie ma nic wspólnego z aneksem tak więc można się pokusić o odesłanie powinno przejść
 #907046  autor: rafaelek17
 25 sty 2017, 00:34
zielony71 pisze:Fakt, że do końca jasno tego nie napisał, ale to jest raczej oferta za 2 telefony, a nie za jeden :-D

Chyba 110 a nie 100? To jest max rabat z DUK. Nic więcej z tym telefonem nie wyciągniesz.
Tak łączna opłata abonamentowa za 2 telefony Huawei P9 lite, dokładnie 100,40 zł + jednorazowa opłata 129 zł za aparaty, albo bez dopłaty przy opcji na 2,5 roku.
 #907093  autor: Masterjam77
 25 sty 2017, 11:55
kenny83 pisze:
darbogus pisze:Przy kolejnej rozmowie Pani zaproponowała mi niższą wersję abonamentu wspólnego plus rozmowy na stacjonarne, pakiet UE i internet. Abonament za 13 zł na 30 miesięcy. Skusiłem się też na s7. Rata 64 zł bez wpłaty początkowej. Warunkiem była kolejna umowa na plan dodatkowy lte na 24 miesiące. Będę musiał za dwa lata decydować co dalej z internetem lte i tym dodatkowym numerem.

Dostałeś 30% rabatu na abonament. Co do dodatkowego numeru to jestem ciekaw czy weryfikują to czy podpiszesz bo to osobna umowa nie ma nic wspólnego z aneksem tak więc można się pokusić o odesłanie powinno przejść
Z tego co było w tym temacie napisane wcześniej , to ta dodatkowa umowa to ściema . Nie ma chyba obowiązku jej podpisywania bo to sa wymysły konsultantów aby mieć prowizję . Przejrzyj temat kilka stron wczesniej , może znajdziesz cos na ten temat
 #907100  autor: zielony71
 25 sty 2017, 12:08
Masterjam77 pisze:...

Z tego co było w tym temacie napisane wcześniej , to ta dodatkowa umowa to ściema . Nie ma chyba obowiązku jej podpisywania bo to sa wymysły konsultantów aby mieć prowizję . ..
Dokładnie tak jest. :mrgreen:
 #907225  autor: paku2005
 25 sty 2017, 20:19
Witam

Chciałem przeniesc drugi numer z Virgina Mobile do Orange, i wziasc LG G5 za 249zł i abo 89,99zł i zniżkę Orange Open w ramach posiadania drugiego numeru w tej sieci.. Kurier nie chciał mi doręczyć przesyłki ze wzgledu na bledne dane wpisane przez konsultanta w umowie. Napisalem reklamacje ponad miesiac temu, dopiero dzisiaj po moim zapytaniu odpowiedzieli, ze reklamacja zostala rozpatrzona negatywnie. Wprawdzie przepraszali za błąd popełniony przez konsultanta, ale nie mogą jeszcze raz zrealizować tego samego zamówienia, co zamawialem, twierdząc, ze nie ma juz tego w ofercie Orange i zapraszali do skorzystania z nowych promocji. Kazali napisać odwołanie i czekać dodatkowy miesiąc na rozpatrzenie tego. Czy da rade coś z tym zrobić? Nie takiej reakcji spodziewałem się po stronie Orange. Dziękuję.
 #907247  autor: Przecin
 25 sty 2017, 22:23
kenny83 pisze:Czy ktoś się orirntuje ile trwa anulowanie aneksu do umowy?
W moim wypadku trwało to dokładnie tydzień od momentu wysłania odstąpienia od umowy do czasu potwierdzenia tego odstąpienia SMS-em. W tym pełnym tygodniu jeden dzień szła przesyłka do magazynu centralnego i wypadło też święto w ciągu tygodnia roboczego.
 #907266  autor: Snoopy34
 26 sty 2017, 00:59
Niestety nic lepszego niż 143 zł w planie wspólnym dla 3 numerów za iPhone'a 7 32GB na 30 miechów bez opłaty wstępnej nie udało mi się uzyskać więc zmieniam sieć.
 #907270  autor: zielony71
 26 sty 2017, 04:48
Wszyscy na pewno będziemy tęsknić, ale gdybyś napisał na jaką sieć zmieniasz i na jakich warunkach, to byłby jeszcze powód do miłych wspomnień;-)
 #907273  autor: petrydz
 26 sty 2017, 08:20
Snoopy34 pisze:Niestety nic lepszego niż 143 zł w planie wspólnym dla 3 numerów za iPhone'a 7 32GB na 30 miechów bez opłaty wstępnej nie udało mi się uzyskać więc zmieniam sieć.
No pewnie, najlepiej wszystko dostać za darmo, operator niech będzie stratny na usłudze, eh ta nasza polska mentalność.
Obyś u innego operatora dostał lepszą ofertę :)
 #907275  autor: bebolek1
 26 sty 2017, 08:31
Drogi uzytkowniku,
Przepraszamy za wyrzadzone szkody moralne - oferujemy ci dwa iphony 7 gratis a abonament za 3 numery tylko 15zl miesiecznie. Wroc do nas, prosimy.
Twoja pomarancza
 #907278  autor: whan
 26 sty 2017, 09:00
cześć
wracam po dwóch latach od poprzedniej umowy z pytaniem o obecną ofertę utrzymaniową orange. Przewertowałem temat i w większości widzę duże rabaty przy kilku numerach/usługach itp.
Mój problem polega na tym, że ma tylko 1 umowę na telefon, która niedługa się kończy.

Czy jestem w stanie dostać jak poprzednio w umowie do 100 (całość) urządzenie flagowe (s7,G5 itp) w jakiejś rozsądnej cenie, czy czeka mnie tylko to co na stronie i ewentualnie jakieś 30% na abonament? Poprzednio wziąłem z3 niedługo po premierze i całosć wyszła za ok 1900 zł na 24 msc.
 #907286  autor: Lukaszsz
 26 sty 2017, 10:17
bebolek1 pisze:Drogi uzytkowniku,
Przepraszamy za wyrzadzone szkody moralne - oferujemy ci dwa iphony 7 gratis a abonament za 3 numery tylko 15zl miesiecznie. Wroc do nas, prosimy.
Twoja pomarancza
I pomyśleć, że "kilka" lat temu, a dokładnie chyba w 2003 r. człowiek się cieszył jak dostał Nokię 6310i za 1 zł w abonamencie za 160 zł z bodajże 200 minutami do wszystkich sieci :)

Dziś iPhone + usługi nolimit poniżej kosztów samego sprzętu w sklepie, rozłożone na 24/30 rat i dalej źle :D

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8
 #907287  autor: zielony71
 26 sty 2017, 10:24
whan pisze:cześć
wracam po dwóch latach od poprzedniej umowy z pytaniem o obecną ofertę utrzymaniową orange. Przewertowałem temat i w większości widzę duże rabaty przy kilku numerach/usługach itp.
Mój problem polega na tym, że ma tylko 1 umowę na telefon, która niedługa się kończy.

Czy jestem w stanie dostać jak poprzednio w umowie do 100 (całość) urządzenie flagowe (s7,G5 itp) w jakiejś rozsądnej cenie, czy czeka mnie tylko to co na stronie i ewentualnie jakieś 30% na abonament? Poprzednio wziąłem z3 niedługo po premierze i całosć wyszła za ok 1900 zł na 24 msc.
2 lata temu też nie rozdawali tych Z3 ot tak sobie. Dostałeś wtedy pewnie 30% rabatu w czasie szalonych dni.
Teraz, jeśli zaczekasz do szalonych dni, to też jest duża szansa na zbliżone warunki.
 #907289  autor: kedar
 26 sty 2017, 10:40
Ja wysłałem wypowiedzenie na początku grudnia i po paru dniach maila z potwierdzeniem zarejestrowania. Od tej pory nikt się nie kontaktował - być może, bo wysłałem wypowiedzenie zbiorcze na dwa nr - jeden kończy się pod koniec marca, drugi pod koniec lipca.

Jakiś czas temu (jeszcze chyba w grudniu) dzwoniłem i przełączyli mnie do duk. Jedyna warta uwagi propozycja to była tylko sim 24,99 zł netto. Oferta z telefonami gorsza niż na stornie (np s6 proponowali mi wówczas ratę za urządzenie chyba 65 zł netto, podczas gdy na stronie rata to było (i dalej jest) 40 zł. S7 też w jakiś dużych pieniądzach.

Czy ktoś przedłużał aktualnie w ofercie dla firm ? Interesowałby mnie albo Samsungi S7 albo iphone'y 7. Co do S7 wydaje mi się, że oferta nie powinna być wyższa niż jakieś 105 zł netto (130 zł brutto) miesięcznie za numer.

S7 można już w normalnym sklepie typu rtv euro agd 2400 -2500 zł brutto. Abonament rzędu 30 zł brutto to też żadna super okazja (w playu abonament no limit na 2 smi 49 zł netto ).

Coś ktoś?

Pozdr.
 #907325  autor: proxx
 26 sty 2017, 14:17
Cześć,

chciałbym troszkę podpytać ponieważ nie mogę się odnaleźć na stronie Orange.
Obecnie na jednym koncie mam 2 numery:jeden do maja, drugi do lipca. Oba były brane z flagowcami w szalonych dniach w abonamencie za 89 zł (łącznie 198 zł) minus 10 zł rabatu Orange Open.

W związku z tym, że telefony do teraz działają idealnie to chciałbym przedłużyć oba numery na 12 miesięcy w opcji no limit bez telefonów ale widzę że taki abonament kosztuje 69 zł - szok.

Czy warto składać wypowiedzenie czy lepiej zapomnieć i od razu przenieść do nju mobile za 39 zł + 9 zł druga karta co da łącznie 25 zł za abonament.

Jestem w stanie uzyskać taką ofertę w Orange ?
  • Strona 512 z 675
  • 1
  • 510
  • 511
  • 512
  • 513
  • 514
  • 675
  • 1
  • 510
  • 511
  • 512