DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 55 z 675
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 675

#674943  autor: kornel90
 15 lis 2013, 20:49
Mam abo od 8 lat, 6 kwietnia kończy mi się 2 letnia umowa abo 69,90zł miałem rabat 30% na 20miesięcy(właśnie się skończył) oraz mam rabat orange open, ponieważ mam też umowę na internet stacjonarny na 2 lata. Czy teraz otrzymam takie same warunki jak powiedzmy w marcu? Jaki maksymalny rabat na abo mogę wynegocjować 20 czy 30%? A jaki na telefon? Najlepiej iść do salonu i powiedzieć że chce się odejść? Skąd jeszcze bierzecie kody na rabat?
 #675035  autor: Emerton
 16 lis 2013, 11:12
Witam mam takie pytanie jeżeli kiedyś nie przyjąłem przesyłki , teraz zamówiłem telefon na orange.pl czy jest taka możliwość że mogą mi go nie przysłać ? Bo mam status nowe albo oddane do weryfikacji.

#675041  autor: kamil1221
 16 lis 2013, 11:46
Weryfikacja - raczej związana jest z konfiguracją zamówienia, ewentualnie sprawdzeniem płatności na twoim koncie.

#675188  autor: tomches
 16 lis 2013, 21:14
Cześć!
Prośba o Wasze opinie - na co mogę liczyć w takiej sytuacji?
Obecnie mix39,90, umowa kończy się w czerwcu 2014 (jest już mniej niż 9m-cy do zakończenia + podwyższenie abo o 10zl), ale już kilka dni temu zadzwoniła pani z BOKu i proponowała ofertę przedłużenia umowy na 24m-ce Smart Plan Multi 49,90, Xperia J za 1zł, 280min do wszystkich, 0,5GB internet czyli standard...w Orange jestem już 9 rok na mixie. Szczerze mówiąc liczyłem na więcej , tzn powiedzmy Xperia M za 1zł + smsy do wszystkich za free. Na razie pani z BOKu podziękowałem i zastanawiam się czy będzie szansa wynegocjować to o czym napisałem.
Pozdro!

#675312  autor: korpal6
 17 lis 2013, 12:12
Witam, już wczoraj miałem zamawiać umowę dla firm (przenosząc numer z Plusa) Więcej za mniej Korzystny 450 z Samsungiem Galaxy S III i tabletem ale niestety nie ma go w sklepie internetowym.

Ktoś coś wie kiedy i czy w ogóle będzie dostępny? Bo za tą cenę co go dostanę w salonie to wole przejść się do Playa...

#675317  autor: trus1991
 17 lis 2013, 12:25
korpal6, w PLAYu też nie ma dostępnego SGS III

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#675526  autor: tomek4985
 18 lis 2013, 09:33
Mam pytanie

umowa abo z orange kończy mi się 5 grudnia 2013, okres rozliczeniowy zaczyna mi się 10 dnia każdego miesiąca

jeżeli w tym tygodniu podpiszę umowę o przedłużenie to nowe warunki od kiedy będą obowiązywały? od 5 grudnia? od 10 grudnia? czy całkiem inna data?

z góry dzięki za pomoc

#675533  autor: konsad1
 18 lis 2013, 09:57
Poszukuję kodu na 30% dla przedłużających umowę. Jestem otwarty na dyskusję :)

#675539  autor: Piotrucha
 18 lis 2013, 10:26
Info dla poszukujących kodów -30% dla przedłużających: wygląda na to, że wróciły takie oferty i można je otrzymać od pewnych konsultantów telefonicznych ;) po złożeniu rezygnacji (z tego co wyczytałem na forum, do niedawna przez telefon proponowali max 20%).

Szczegółami podzielę się, gdy już podpiszę umowę, ale wygląda to świetnie, żeby nie napisać: bajkowo :D Nie pytałem o taką promocję, sam nie dzwoniłem - odezwano się do mnie kilkanaście dni po wysłaniu rezygnacji (7 lat w Orange, umowa do połowy grudnia).

#675579  autor: spythere
 18 lis 2013, 11:38
To świetnie!
Ja nadal czekam na kod 30% aby przedłużyć 2 umowy za 129. Niestety ostatnio zadzwonił do mnie jakiś pan z DUK chyba i tak mnie zdenerwował... że aż wysmarowałem skargę na niego :twisted: Czegoś takiego jak on zrobił to jeszcze nie widziałem.

#675619  autor: pumba
 18 lis 2013, 13:23
tomek4985 pisze:Mam pytanie

umowa abo z orange kończy mi się 5 grudnia 2013, okres rozliczeniowy zaczyna mi się 10 dnia każdego miesiąca

jeżeli w tym tygodniu podpiszę umowę o przedłużenie to nowe warunki od kiedy będą obowiązywały? od 5 grudnia? od 10 grudnia? czy całkiem inna data?

z góry dzięki za pomoc
Wszelkie zmiany wchodzą zawsze z początkiem okresu rozliczeniowego nigdy w jego trakcie.

#675622  autor: Ruben
 18 lis 2013, 13:32
Albo słabo szukam albo nie ma takich informacji. Czy przy przedłużeniu umowy firmowej można rabat 20-30% otrzymać? Jeżeli nie, to na jakie bonusy można liczyć?
===
edit
znalazłem informację, że jednak rabaty są tylko dla indywidualnych. Zatem co można ugrać w taryfach firmowych?
Czy no limit i 1GB za 65 pln netto (80pln brutto), LG L9 za 1pln to jest max co można osiągnąć?
 #675763  autor: pumba
 18 lis 2013, 21:43
SACZI pisze:
Blubo pisze:Pytanie za 100pkt: Kiedy będzie w ofercie Orange Samsung Galaxy SIV Mini ? Dzwoniłem, pisałem, ale nikt nie wie...
Też pytałem - oficjalnie nie wiedzą.
Oglądam teraz cennik telefonów z 15 listopada i widzę że dodali telefon który was interesuje ;)

#675782  autor: Lukesky
 18 lis 2013, 22:41
Witam. W Orange jestem od ponad 8 lat z tym samym numerem w abonamencie.

Szukam możliwości mądrego przedłużenia umowy z siecią, jednak jeśli jest możliwość przeniesienia numeru do innej sieci z ciekawą ofertą to z chęcią rozpatrzę.

Obecnie mój abonament wynosi: 59.90zł dla klienta indywidualnego. Nie interesuje mnie internet w telefonie gdyż sam zostanę przy starym dobrym e52, a smartfon który miałaby sieć do zaoferowania oddaję synowi który ma mixa w tejże sieci i on jakiś tam pakiecik ma do swobodnego korzystania ze smartfona.

Tak więc:
Chciałbym zostać przy w miarę porównywalnej stawce miesięcznej
Mogę przenieść się do oferty na firmę (dla małych i średnich firm) gdyż prowadzę własną działalność
Jak wspominałem interesują mnie tak naprawdę tylko rozmowy głosowe

Jaka oferta obecnie byłaby dla mnie obecnie najlepsza? Jaki telefon (z dopłatą do maks. 150zł) mógłbym zgarnąć w tej kwocie? Oczywiście to co było do odkrycia na stronie Orange już zostało przemaglowane 10 000 razy, a konsultant telefonicznie próbuje mi wcisnąć na siłę Xperię J mimo że powtarzam, że taki telefon już posiadam i że raczej to śmieszna oferta skoro syn w mixie za 39.90 miał go za jakieś śmieszne grosze już w marcu jako nowy klient :)

Pamiętam, że jak brałem e52 to konsultant również upierał się przy tym, że za owy telefon będę musiał srogo dopłacić. Dopiero jak już praktycznie podjąłem decyzję o odejściu do Plusa, okazało się że mają świetną ofertę w której za telefon dopłacę tylko 50zł (co było dla mnie lekkim szokiem szczerze mówiąc, bo spodziewałem się troszkę wyższej kwoty po "negocjacjach").

Widzę, że regularnie wypowiada się tutaj osoba z Orange i jest troszkę mniej "stanowcza" (tak, wciskanie na siłę tej J'otki poszarpało mi troszkę końcówki nerwów), więc bardzo ciekaw jestem co będzie miała mi do zaoferowania.

#675783  autor: krystiano91
 18 lis 2013, 22:53
Lukesky
1. Opcja z odbiorem w salonie.
Jeżeli chcesz dobry telefon dla syna to abo 69,9 - 20% zniżki i Nokia Lumia 920 za 129zł - coś takiego powinieneś wynegocjować po kontakcie z DUK.
Tu otrzymasz jeszcze dodatkowe bonusy w postaci minut ( nawet do 1000 )

2.
Podobnie jak wyżej z tym, że składając zamówienie przez e-sklep.
Poproś kogoś o kod dla przedłużających i wtedy abo 69,9 - 30% zniżki i Nokia Lumia 920 za 49zł ( tylko coraz rzadziej jest dostępna w e-sklepie).

A to, że internet w tej taryfie będziesz mieć potraktuj jako dodatek :D
 #675803  autor: Bodziak
 18 lis 2013, 23:42
Witam.
Jestem w Orange 10 lat abo.W lutym 2014 kończy mi się umowa -aktualnie Delfin II 59,90 plus pakiet 300 mb za 9 pln.Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma ten kod 30% na przedłużenie umowy a poza tym poradźcie mi bo w ramach przedłużenia umowy chcę dostać jakiegoś fajnego Samsunga od Orange i myślałem o Galaxy S3-tylko się zmyły.Teraz używam Nokii E72-i czas coś zmienić :D Pozdrawiam :smt006

#675890  autor: Piotrucha
 19 lis 2013, 11:54
Niby nic nowego, ale dla przypomnienia. Po złożeniu rezygnacji zwykle dostępne stają się różne super oferty. Tak samo dobrze działa z Orange, jak i np. z UPC i in.

Miałem 2 numery, abo 2x 29.00, 7 lat w Orange, umowa do 13.12.2013.
W kilkanaście dni po wysłaniu rezygnacji (skan pisma na mail [email protected]) zadzwonił ktoś z 50320023X i po krótkich i przyjemnych negocjacjach (a raczej wahaniu z mojej strony) zaproponował coś takiego (x2):

Abonament 22,93 zł brutto na 24 mce (nominalnie abo 39,90 zł brutto, ale z rabatem 30% i dodatkowo -10 zł na rachunek za 2 numery w sieci, co daje 22,93 zł na jeden numer)
Nokia 515 za 1zł
Nielimitowane darmowe rozmowy i smsy w Orange
320 min do wszystkich
Jeden darmowy numer spoza sieci
Rzecz jasna żadnych dodatkowych opłat za kartę microsim itp.

Po raz pierwszy jestem bardzo zadowolony z oferty komórkowców (wcześniej byłem przez parę lat w Erze). Bez wielkich targów dostałem więcej, niż oczekiwałem.

#675901  autor: Kruger75
 19 lis 2013, 12:43
Jakby ktoś był zainteresowany dostępny jest S3 w sklepie dla firm ( 1 PLN w abo 70 netto no limit + 1GB )

#675986  autor: paku2005
 19 lis 2013, 17:18
Witam

Oferta na przedluzenie umowy bez telefonu:

Abonament 44.90zl, 900 minut do wszystkich sieci, nielimitowane rozmowy i smsy do orange, 1 numer za darmo poza siecia, dobra oferta, czy jednak mozna wynegocjowac cos lepszego? Czy lepiej wziasc cos z telefonem? Obecna taryfa Pelikan za 60zl miesiecznie, 150 minut do wszystkich, duzo smsow do orange (chyba 4000?), i rozmowy do orange (tez nie pamietam ile). Prawie 2 lata, rachunki czasami przekraczane o kilkanascie zlotych. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

To jest oferta z pazdziernika, przed chwila dzwonili do mnie i oferta nie ulegla zmianie niestety.., z telefonem: 600 minut do wszystkich, nielimitowane polaczenia i smsy do orange, 1gb internetu za 69zl abo i do tego Nokia Lumia 520 + Tablet Alcatel Evo za 100 cos zlotych, ale chyba sie nie oplaca. Wedlug pani z Orange'a nie da rady nic lepszego wynegocjowac, a jak to wyglada z waszego punktu widzenia?

#675989  autor: Piotrucha
 19 lis 2013, 17:31
paku2005, czy złożyłeś rezygnację? Jeśli nie, to najpierw zrób to i dopiero wtedy czekaj na sensowne oferty i negocjuj.
Nawet jeśli umowa kończy się za miesiąc lub dwa - po prostu poproś już dziś o odłączenie wszystkich usług w dniu ... (pierwszym po wypełnieniu obecnego zobowiązania). Możesz dodać, że nie satysfakcjonują Cię dotychczasowe oferty na przedłużenie umowy.

Nie wiem, jaka jest w Orange struktura BOK/DUK/itp., może bywający tu Ekspert zechciałby to przybliżyć ;) w każdym razie gdy próbowałem dotrzeć do osoby, od której dostałem ofertę, powołując się na ostatnią rozmowę (czekałem na tę nokię, której akurat nie było i chciałem coś sprostować), to dostałem mailem odpowiedź:
"W odpowiedzi na przesłane zapytanie uprzejmie informuję, że w systemie nie ma konsultanta o podanym imieniu i nazwisku. Konsultant nie pracuje w naszym dziale utrzymaniowym" I nie przekręciłem imienia lub nazwiska w zapytaniu. A gdy o to samo zapytałem tegoż konsultanta, ogólnikowo odpowiedział, że jest z jakiegoś innego działu ;) i dzwoni do mnie tylko wyłącznie ze względu na złożoną rezygnację.
  • Strona 55 z 675
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 675
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55