Ten temat ma 841 stron, poprzednie miały 277 i 175 (od 2007 r.), a Ty z poradą "zapytaj w Orange"...
Zapytałem o miejsce zadania pytania, bo różne usługi, ale OK, pytam tutaj:
Mama płaci 92,59 :
- Plan Na Każdy Dzień - 49 zł - do 31.07.2018
- Neostrada - 39,90 zł - do 26.10.2018
- prezentacja numeru - 3,69
Póki co chce zostawić z różnych przyczyn nr stacjonarny, więc chociaż o utrzymanie łącza vs. zawieszenie numeru nie muszę się martwić. Plus trochę dzwoni za granicę na stacjonarne.
W tej lokalizacji jest tylko Neostrada, tylko do 10 Mbps, potrzebny jest no limit (mama nie jest jedynym użytkownikiem łącza).
1).
Czy jest w Love (albo czymś innym - jest w ogóle coś innego??) coś pomiędzy ofertą za 79,99 a 99,99?
Nie potrzebuje oferty TV, mniejsza o szczegóły.
Jeśli nie bezpośrednia oferta to poprzez DUK przy wypowiedzeniu jakoś?
Idealnie by było np. 90 za Neo + stacjonarny + abonament komórkowy
2).
Niezależnie od tego czy jest czy nie ma, to czy mogę zostawić jej w Love telefon Siemens Gigaset 4000, który sprawuje się dobrze, czy trzeba te ichnie live/funboxy? Ma też swój router.
Wydaje mi się, że chcę POTS, a nie VOIP, dobrze nazywam?
3).
Czy jeśli przejmie obowiązki poprzez cesję, to i tak można np. za miesiąc wybrać Orange Love i ofertę za 99,99, czyli: skrócić tamte umowy i podpisać Love na 24 miesiące od "za miesiąc"?
Pozdrawiam
reggie pisze:
Generalnie w przypadku śmierci abonenta umowa wygasa i powinna zostać rozliczona z dniem śmierci (oczywiście musisz okazać odpis aktu zgonu).
Jeżeli jednak chcesz pozostawić usługi, to proponuję odwiedzić salon i uzyskać informacje, jak przejąć wszystko na mamę - nie będzie to cesja, ale zapewne jest to w takiej sytuacji możliwe.
Wiem jak to przejąć, wyżej napisałem o co mi chodzi dokładnie.
Dzięki za zainteresowanie.
EDIT // f0ku5isko - proszę, jak chcecie coś dodać już po napisaniu posta to edytujcie