DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 90 z 96
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 96

#428526  autor: andyfer
 09 wrz 2010, 05:59
Witam!Oto co otrzymałem na pytanie dotyczące rozliczania minut do Play dla abonentów przedłużających umowę we wrześniu:

"Dziękuję za nadesłaną korespondencję
W nawiązaniu do Pana korespondencji, pragnąłbym poinformować, iż od momentu wejścia w życie taryf Rodzina, a tj. od 19.05.2010r. w ofertach na przedłużenie umowy, czy z nowa aktywacją, w ramach minut głównych abonamentowych, lub tez promocyjnych, pakiety minut są do wszystkich sieci krajowych (z wyłączeniem PLAY, Cyfrowego Polsatu oraz Centernetu). Minuty wymienialne na SMS-y, MMS-y, MB oraz połączenia międzynarodowe na numery stacjonarne do krajów Unii Europejskiej w stosunku 1:1. Informacje, które Pan uzyskał, że pojawiły się pakiety minut z wykorzystaniem sieci PLAY, przy ofertach są informacjami niepoprawnymi.
Mam nadzieję, że powyższe informacje będą pomocne.
z pozdrowieniami"... itd.

#428527  autor: DiAbOlO
 09 wrz 2010, 07:16
Dostałeś info od "leszcza" z pierwszej linii więc nie dziw się, że pisze takie rzeczy.
On nie może Ci zaproponować, potwierdzać rzeczy, które są dostępne tylko dla SUK. Poleciałby z pracy w jeden dzień. Ot co.

...:::DiAbOlO:::...

#428537  autor: barat
 09 wrz 2010, 09:28
andyfer
Poproś o kontakt z kimś kompetentnym z SUK, bo uważasz, że jednak się nie mylisz skoro wiele osób po kontakcie z SUK otrzymało informację, ze minuty dodatkowe są do Play (moja Mama telefonicznie też otrzymała takie info jak dzwonili do niej z SUK w celu ugadania wysyłki umowy/telefonu).

Swoją droga i tak źle sobie poradził ten "leszcz" - powinien napisać, że nie ma takiej wiedzy iż minuty są też do Play - IMO nie powinien dementować (pisać, że to informacje nieprawdziwe), bo podważa wiarygodność swoją i SUK ;)

#428543  autor: yo!
 09 wrz 2010, 09:59
a czy ta oferta (albo podobna) jest przedstawiana dla taryf multimedialnych?

fear ends
when yo! comes

#428544  autor: andyfer
 09 wrz 2010, 10:04
Tak zrobię.Tylko muszę ogarnąć odkąd mam umowę przedłużeniową.Dogadywałem się telefonicznie 3.09.W aneksie stoi:Pierwsza data(zaraz pod nagłówkiem)zawarta w dniu 6.09.Druga(w rubryce"Informacje szczegółowe")Data zawarcia umowy 3.09.I trzecia wypisana przez kuriera 7.09.I bądź tu mądry.
4 i 6.09 dzwoniłem do Play i nic mi nie naliczyli.

#428558  autor: KUMSON
 09 wrz 2010, 11:27
dawoo1,
dawoo1 pisze:No dobra,przedłużyłem umowę: rodzinna 60 za 60zł-325min z czego 200 jest do W3 a 125 do wszystkich łącznie z play i polsatem.Jak dzwonię do playa to ściąga z tych 125 a jak gdzie indziej to najpierw z 200-chyba jasno napisałem? Dla nowych klientów nie ma darmowych połączeń do play!
mam takie pytanko, mój tata był wczorajw erze mówił o tym że podobno są jakieś pakiety z darmowymi minutami do PLAY, wprowadzone od 6.09.2010, a oni twierdzą że nic takiego nie ma, to samo, jest jak zadzwonił do BOA w erze, i to samo mówią..
Możecie mi powiedzieć co ma zrobić aby mu takie coś zaproponowali
I jeszcze jedno pytanko... co to jest to SUK, bo naprawdę nie wiem :D

Kolego dawoo1, jak byś mi jeszzce napisał czy oni ci odrazu zaproponowali taką ofertę i gdzie to był bym bardzo wdzięczny. Jak możesz napisz mi jakie ci tel zaproponowali.
Dziękuje za odpowiedż pozdrawiam KUMSON..

#428567  autor: KUMSON
 09 wrz 2010, 12:20
kuwejt, kolego a mam takie pytanko, jak się mogę z nimi skontaktować i jak się z nimi skontaktuje to mam odrazu powiedzieć że chodzi mi o te minuty??? I jeszcze jedno czy mogę z nimi negocjować ceny telefonów komórkowych i abonamentu???
Dziękuje za odpowiedź KUMSON...

#428572  autor: kuwejt
 09 wrz 2010, 12:33
Ja zawsze się kontaktowałem przez maila. Po którymśtam mailu narzekającym na oferte odpisuje konsultant z ZUK i przedstawia oferte taką jak mówili koledzy powyżej czyli z minutami do play. Ewentualnie możesz dzwonić i powiedzieć że chcesz tozwiązać umowę wtedy też powinny Cię przełączyć do ZUK i tam już możesz negocjować (pamiętaj żeby być miłym i stanowczym zarazem), możesz powiedzieć np. że oferte mają fajną ale zniechęca CVie strasznie brak minut do Play. Można z nimi negocjować abonamenty ale tylko do wysykości podanej pare postów wcześniej, cena telefonu raczej nie do dotknęcia chyba że płacisz wyższe rachunki lub masz punkty Era Premia

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#428573  autor: Dampe
 09 wrz 2010, 12:35
Odnośnie pakietu darmowych minut również do Play, to jest sprawa taka:
Konsultanci z 602 900 dzwonią do obecnych klientów Ery z propozycją włączenia dodatkowego pakietu 30 minut za 6 zł. Minuty w tym pakiecie są również do Play. Można wynegocjować, że ten pakiet na jeden miesiąc włączają za darmo a dopiero od drugiego miesiąca płaci się wspomniane 6 zł.

O innym pakiecie mi nic nie wiadomo.

#428575  autor: KUMSON
 09 wrz 2010, 12:39
kuwejt, a to pisałeś normalnie e-maila do BOA era, ?? Masz może bezpośredniego maila do tego ZUK??

#428576  autor: thonka
 09 wrz 2010, 12:44
KUMSON pisze:czy mogę z nimi negocjować ceny telefonów komórkowych i abonamentu???
wlasnie biore rozbieg i wale glowa o sciane... bylo juz pisane chyba ze sto razy, ze ceny telefonu nie da sie obnizyc w zaden inny sposob niz punktami era premia (jest tez opcja dla tych co placa rachunki ok. 300zl/aktywacja, ale rzadko kiedy takowi sie trafiaja).

ludzie czytajcie co tu juz jest zawarte, a nie klepiecie po 10 razy te same pytania...
KUMSON pisze:kuwejt, a to pisałeś normalnie e-maila do BOA era, ?? Masz może bezpośredniego maila do tego ZUK??
nie ma takiego maila... piszesz przez iboa.pl, ze chcesz przedluzyc umowe. dostaniesz w odpowiedzi na swojego maila standardowa oferte. potem mozesz pisac co Ci sie podoba, zeby naklonic ich do podania Tobie lepszej oferty.
pamietaj, ze moga, ale nie musza dac Tobie lepszych warunkow.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2010, 12:47 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#428577  autor: KUMSON
 09 wrz 2010, 12:46
thonka, Ok, przepraszam nie zauważyłem, a czy mógłbyś mi podać jakiś bezposredni kontakt z ZUK?? Będę bardzo wdzięczny....

[ Dodano: 2010-09-09, 12:51 ]
thonka, OK, dziękuje bardzo za odpowiedź na moje pytania. Pozdrawiam KUMSON...

[ Dodano: 2010-09-09, 12:51 ]
jak tylko coś wynegocjuje mój tata to dam znac..

#428612  autor: lolooo
 09 wrz 2010, 15:32
ok dzwoniła do mnie bardzo miła pani z SUK i wynegocjowałem to co chciałem zniżka na abonament i darmowe do playa . Teraz mam pytanie czy jeśli kurier przyjedzie to potrzebna będzie osoba na którą zarejestrowany jest numer czy wystarczy jej dowód tylko ? a odebrać i zapłacić może kto inny?

#428670  autor: st.konsultant
 09 wrz 2010, 20:22
slawnokia pisze:
st.konsultant pisze:Co do nowej oferty SUK (minuty do Play) generalnie wszystko zostało napisane więc mogę tylko potwierdzić.
A ja mogę tylko dodac-dlaczego dopiero teraz? A nie tydzień wcześniej.Przeszedłem do PLAY,jak Era przejrzy na oczy to po dwóch latach wracam,a i trzy pozostałe numery u nich zostaną.

Rozumiem, że to pytanie retoryczne? ;)

Co do wiedzy konsultantów, nie pracujących w SUK, to mogą oni nawet nie wiedzieć o zmianach dotyczących minut do Play. A jak znają to i tak oczywiste, że nie mogę potwierdzić więc zgodnie z oficjalnymi promocjami udzielają negatywnej odpowiedzi. Także pisanie o nich "leszcze" jest troszkę nie na miejscu.

#428674  autor: dawoo1
 09 wrz 2010, 20:35
A mi się wydaje że ten dodatkowy pakiet jest odrazu dla wszystkich taki sam czyli można z niego dzwonić do play.Podczas mojego kontaktu z suk nic nie jęczałem tylko zapytałem czy do play muszę płacić poza abo i babeczka od razu powiedziała że od 2 dni pakiet promocyjny jest też do play,więc albo niektórzy konsultanci są niedoinformowani albo moja babeczka coś zamieszała (obstawiam to pierwsze)

#428688  autor: st.konsultant
 09 wrz 2010, 21:03
dawoo1 pisze:A mi się wydaje że ten dodatkowy pakiet jest odrazu dla wszystkich taki sam czyli można z niego dzwonić do play.Podczas mojego kontaktu z suk nic nie jęczałem tylko zapytałem czy do play muszę płacić poza abo i babeczka od razu powiedziała że od 2 dni pakiet promocyjny jest też do play,więc albo niektórzy konsultanci są niedoinformowani albo moja babeczka coś zamieszała (obstawiam to pierwsze)

Bardzo źle obstawiasz, nie jest dla wszystkich Abonentów.

#428691  autor: dawoo1
 09 wrz 2010, 21:09
Bardzo źle obstawiasz, nie jest dla wszystkich Abonentów
No to skoro klient przedłużający umowę może dzwonić z pakietu promo do play a inny taki sam klient nie może to coś tu jest nie tak,aż nie chce mi się wierzyć że era jest tak podła :?

#428693  autor: st.konsultant
 09 wrz 2010, 21:14
dawoo1 pisze:
Bardzo źle obstawiasz, nie jest dla wszystkich Abonentów
No to skoro klient przedłużający umowę może dzwonić z pakietu promo do play a inny taki sam klient nie może to coś tu jest nie tak,aż nie chce mi się wierzyć że era jest tak podła :?

Równie dobrze można zapytać czemu jeden klient ma dodatkową zniżkę na abonament a inny ma standardowy z cennika.
  • Strona 90 z 96
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 96
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90