DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 91 z 96
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 96

#428695  autor: dawoo1
 09 wrz 2010, 21:17
No moim zdaniem jeżeli ktoś jest leniwy to powinien za to lenistwo płacić :P ale w przypadku tych minut to nie jest to w porządku,wogóle nie jest w porządku że do niektórych sieci trzeba więcej płacić ale to inna bajka

#428698  autor: Kavinsky
 09 wrz 2010, 21:31
Dzięki wielkie za wszystkie uwagi :) Rzeczywiście Era ma więcej pakietów w ofercie
300 MB 18zł (przy zobowiązaniu się do utrzymywania aktywnej usługi przez minimum 6 miesięcy -14zł)
2 GB 49zł (przy zobowiązaniu się do utrzymywania aktywnej usługi przez minimum 6 miesięcy 39zł)
5 GB 69zł (przy zobowiązaniu się do utrzymywania aktywnej usługi przez minimum 6 miesięcy 59zł)
Dzisiejszy news o zbliżającej sie premierze Milestone 2 (przynajmniej na papierze smartfon idealny) jeszcze bardziej zachwiał moim zamiarem przedłużenia/wykupienia abo z SGS na dzień dzisiejszy.

Czy mogę poprosić o przeniesienie numeru to Tak Taka na 2-3mce i później przenieść ten numer z prepaida do innej sieci?

Mógłbym też przedłużyć umowę w erze z SGS i przy premierze Milestone 2 sprzedać SGS chociaż średnio mi sie taki pomysł podoba z uwagi na wysoką cenę SGS w R60 i późniejsze problemy ze sprzedażą.

#428707  autor: barat
 09 wrz 2010, 22:08
Jak zmigrujesz do TT to potem jesteś traktowany jako "Zenek z ulicy" tudzież nowy klient - żadnych zniżek przedłużeniowych ;)

#428711  autor: Kavinsky
 09 wrz 2010, 22:18
Wiesz, tu akurat bólu by nie było bo w zasadzie to jako 'zenek z ulicy' już teraz mam lepsza ofertę w Orange/Play i wcale nie zamarzał bym w Erze zostawać. :wink:

#428714  autor: slawnokia
 09 wrz 2010, 22:36
st.konsultant pisze:
slawnokia pisze:
st.konsultant pisze:Co do nowej oferty SUK (minuty do Play) generalnie wszystko zostało napisane więc mogę tylko potwierdzić.
A ja mogę tylko dodac-dlaczego dopiero teraz? A nie tydzień wcześniej.Przeszedłem do PLAY,jak Era przejrzy na oczy to po dwóch latach wracam,a i trzy pozostałe numery u nich zostaną.

Rozumiem, że to pytanie retoryczne? ;)

Co do wiedzy konsultantów, nie pracujących w SUK, to mogą oni nawet nie wiedzieć o zmianach dotyczących minut do Play. A jak znają to i tak oczywiste, że nie mogę potwierdzić więc zgodnie z oficjalnymi promocjami udzielają negatywnej odpowiedzi. Także pisanie o nich "leszcze" jest troszkę nie na miejscu.
Oczywiście,że retoryczne. Po prostu,gdybym tydzień wcześniej, kiedy to rozmawiałem z konsultantem SUK otrzymał tą ofertę co dwa dni temu, to pozostałbym w Erze.
Nie wiem,kto nazwał konsultantów "leszcze",ja nie.Ogólnie współpracę z Erą oceniam dobrze,konsultanci z BOA i SUK ok,za wyjątkiem jednej pani z którą ostatnio miałem okazję rozmawiac.Była niezbyt przyjemna-może miała słabszy dzień.

#428716  autor: kraker45
 09 wrz 2010, 22:58
Witam.
Na wstępie proszę o wyrozumiałość, gdyż to mój pierwszy post na forum. :)
Aktualnie mam aktywne 2 numery w Erze (oferta indywidualna). Oba posiadają identyczną taryfę (średni rachunek jednego 58-68zł).
Pierwsza umowa wygasa pod koniec października, a druga w styczniu.

Chciałbym, przy przedłużeniu zróżnicować je, tj. pierwszemu zwiększyć abo do 70-90zł, drugi pozostawić bez zmian lub zniżyć + pakiet danych.

Zastanawiam się nad "przeciągnięciem" przedłużenia umowy pierwszego (droższego) do stycznia. Wtedy powinienem mieć 7000pkt. w EP (zniżka na tel) oraz niższe ceny telefonów.
Drugi brałbym bez nowego telefonu.

Mam kilka pytań:
1. Czy w tym czasie (3-5 miesięcy) ceny telefonów jakoś się zmienią?
2. Istnieje możliwość przedłużenia 2 umów naraz (e-mail/rozmowa SUK)?
3. Czy w ogóle opłaca się ten pomysł?

Z góry dzięki :wink:
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 00:03 przez kraker45, łącznie zmieniany 1 raz.

#428718  autor: st.konsultant
 09 wrz 2010, 23:07
1. Ciężko cokolwiek w tej kwestii przewidywać.
2. Jak dobrze będziesz negocjować to pewnie tak.

#428719  autor: Kruger75
 09 wrz 2010, 23:08
Pytanie? O ile wczesniej mogę przedłuzyć umowę jeżeli konczy sie chyba 2.04 2011 ale ostatni aneks podpisywałem w grudniu 2008? Liczy się czas do konca aneksu czy końca umowy?

#428722  autor: st.konsultant
 09 wrz 2010, 23:17
Kruger75 pisze:Pytanie? O ile wczesniej mogę przedłuzyć umowę jeżeli konczy sie chyba 2.04 2011 ale ostatni aneks podpisywałem w grudniu 2008? Liczy się czas do konca aneksu czy końca umowy?
Koniec umowy, czyli z telefonem ok połowy listopada, bez telefonu początek października.

#428723  autor: kraker45
 09 wrz 2010, 23:25
Sprecyzuję. Telefon za ok 750zł (w tym 250zł EP) przy abo 70-90zł.

#428788  autor: plustik
 10 wrz 2010, 19:45
kraker45 pisze:
Sprecyzuję. Telefon za ok 750zł (w tym 250zł EP) przy abo 70-90zł.
Nikt tego nie wie... chyba że ktoś potrafii wróżyć z fusów :lol:

Generalnie można tylko domniemywać... IMO mogą wejść nowe telefony, lepsze w tej samej cenie. Jeżeli jakaś cena spadnie to raczej więcej jak 100-200zł niżej bym się nie spodziewał. Tak jak piszesz, ewentualnie możesz zbić cenę telefonu punktami Era Premia.
Osobiście nie czekał bym na zmianę ceny któregoś z telefonów, a myślałbym o lepszej i atrakcyjniejszej ofercie dla siebie...

Jeżeli chcesz jakiś konkretny model, a domniemam ze taki juz masz upatrzony... w abonamencie weź coś tanszego za 1zl i sprzedaj i kup na allegro coś lepszego... lepiej chyba na tym wyjdziesz, niż czekając aż cena w cenniku spadnie :-)

#428797  autor: kraker45
 10 wrz 2010, 20:16
Telefon który sobie upatrzyłem jest w moim zasięgu finansowym, więc z tym nie będzie problemu.

Orientujecie się może, czy przyszła oferta świąteczna/noworoczna może być lepsza od obecnej urodzinowej (patrząc na poprzednie lata)?

#428805  autor: plustik
 10 wrz 2010, 20:31
kraker45 pisze:Telefon który sobie upatrzyłem jest w moim zasięgu finansowym, więc z tym nie będzie problemu.

Orientujecie się może, czy przyszła oferta świąteczna/noworoczna może być lepsza od obecnej urodzinowej (patrząc na poprzednie lata)?
W poprzednich latach oferta zbytnio się nie zmieniała. Debiutem byla zawsze oferta urodzinowa we wrześniu... a w grudniu to tylko zmieniała swoją nazwę na świąteczną... a wszystko inne praktycznie zostawało... Nikt nie wiem jak to będzie w tym roku. Świąteczna startuje już na początku lub w połowie listopada.

#428806  autor: kraker45
 10 wrz 2010, 20:37
Dzięki za pomoc.

Za jakiś czas się odezwę :wink:

#428834  autor: lolooo
 10 wrz 2010, 22:20
wie ktoś czy te darmowe do playa przechodzą niewykorzystane na następny miesiąc ? albo pakiet w abonemencie?

#428846  autor: st.konsultant
 10 wrz 2010, 23:51
lolooo pisze:wie ktoś czy te darmowe do playa przechodzą niewykorzystane na następny miesiąc ? albo pakiet w abonemencie?

Minuty z Play są w pakiecie promocyjnym a pakiet promocyjny nie przechodzi.

#428877  autor: Kavinsky
 11 wrz 2010, 09:50
Słuchajcie, jak wygląda przedłużenie bezterminowe kończącego sie abo? Czy zachowuje sie na nie warunki promocyjne czy mogą zamiast 85zł/mc wylecieć np z ceną 200zł/mc i do tego zmniejszyć pakiet darmowych minut?

Pytanie kolejne, czy promocyjne warunki przedłużenia umowy obowiązują tylko do jej końca czy w trakcie bezterminówki również? :)

#428898  autor: st.konsultant
 11 wrz 2010, 12:07
Kavinsky pisze:Słuchajcie, jak wygląda przedłużenie bezterminowe kończącego sie abo? Czy zachowuje sie na nie warunki promocyjne czy mogą zamiast 85zł/mc wylecieć np z ceną 200zł/mc i do tego zmniejszyć pakiet darmowych minut?

Pytanie kolejne, czy promocyjne warunki przedłużenia umowy obowiązują tylko do jej końca czy w trakcie bezterminówki również? :)

Po wygaśnięciu umowy terminowej obowiązuje opłaty cennikowe, czyli np NE 120 za 120 zł, NE 100 za 100 zł itd. Minuty również te, które widnieją w cenniku przy tych taryfach.

Możesz nawet po roku od wygaśnięcia umowy terminowej przedłużyć umowę i jak najbardziej będziesz mógł skorzystać z promocyjnych warunków przedłużeniowych.

#428901  autor: plustik
 11 wrz 2010, 12:17
st.konsultant pisze:
Kavinsky pisze:Słuchajcie, jak wygląda przedłużenie bezterminowe kończącego sie abo? Czy zachowuje sie na nie warunki promocyjne czy mogą zamiast 85zł/mc wylecieć np z ceną 200zł/mc i do tego zmniejszyć pakiet darmowych minut?

Po wygaśnięciu umowy terminowej obowiązuje opłaty cennikowe, czyli np NE 120 za 120 zł, NE 100 za 100 zł itd. Minuty również te, które widnieją w cenniku przy tych taryfach.

Możesz nawet po roku od wygaśnięcia umowy terminowej przedłużyć umowę i jak najbardziej będziesz mógł skorzystać z promocyjnych warunków przedłużeniowych.
OK, a jak jest teraz z warunkami przy aneksie - obowiązuje do końca umowy czy do daty podpisania aneksu :?:

#428941  autor: lolooo
 11 wrz 2010, 15:52
st.konsultant pisze:
lolooo pisze:wie ktoś czy te darmowe do playa przechodzą niewykorzystane na następny miesiąc ? albo pakiet w abonemencie?

Minuty z Play są w pakiecie promocyjnym a pakiet promocyjny nie przechodzi.

a pakiet standardowy przechodzi ?
  • Strona 91 z 96
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 96
  • 1
  • 89
  • 90