DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

#11938  autor: Irek
 17 sie 2005, 21:21
D@rio pisze:Sluchajcie...

ja bym sie tak bardzo nie podniecal wejsciem Orange. Dlatego bo to tylko rembrandind. Czyli cos takiego w styli IDEA II :) nowa marka tylko. A wiec nie spodziewalbym sie czegos nowego. Najwyzej dadza jedna rewolucyjna promocje gdzie moze faktycznie warunki beda korzystne. Ale to pewnie na umowe i tylko dla nowych abonentow. Bo przeciez to ani nowa siec, ani zmiana wlasciciela czy przejecie udzialo w firmie. Nic z tych rzeczy. To poprostu te same stare badziewie ;) tylko pod nowa "europejska" marka ;) ..a co do udzialow...slyszalem ze TP S.A. chce wykupic reszte (34%) od France Telecom w IDEI :) No ciekawe jak to bedzie...zobaczymy :) Czas pokaze ;)
Dokładnie IDEA 2 czyli IDEA na licencji ORANGE! ;-)

"And one more thing..."

#11972  autor: D@rio
 18 sie 2005, 00:41
Zeby jeszcze bardziej podgrzac temperature ;-) to pokaze Wam co znalazlem na jednym z forow ;) ...

:!: Ofertą na start w ORANGE będzie wspomniany przezemnie wcześniej "Rok za darmo" w wariantach cenowych/liczbą darmowych minut/ - 20/50, 40/100, 60/200, 80/400, 100/600, 200/1500 telefony które beda oferowane za darmo do każdej z tych taryf to Sagem my-X6-2 i Philips 362, reszta w przedziale od gratis do 999 PLN - promocja polega na tym, że płacimy abo pierwszy rok a drugi jest za darmo. minuty po wykorzystaniu pakietów - 0,59 PLN, sms 0,09 PLN, mms - 0,19 PLN, ORANGE FIRMOWY - jak wydzwonisz powyżej 300 PLN w miesiącu reszte rozmów masz gratis, pakiety takie jak w ORANGE ROK ZA DARMO | PREPAID ORANGE - starter 9,99 w tym 10 PLN na rozmowy, zdrapki - 5,20,50,100,200 minuta - 0,69 sms 0,14 mms 0,24 :!:

a czy to jest prawda czy nie...nie wiem ;) ale odpowiedzialnosci za te slowa nie biore :-D :-D :-D ;)

#11978  autor: moods
 18 sie 2005, 01:45
a z tego co wiem to france telekom ma udzialy w TP sa a nie w ideii, a dopiero potem Tp sa ma udzialy w ideii. jezeli sie myle to niech mnie ktos poprawi. a tak szczerze mowiac to jest wszystko jedno bo naleza do jednej grup. tak mi sie w kazdy badz razie wydaje. a jezeli chodzi o ceny to np w anglii nowe samochody najnizszych klas sa drozsze niz u nas i to sporo. i to jest powod do porownan?? ja wejdzie pomarancza to zobaczymy, chyba ze ktos kompetentny napisze pare slow na ten temat. wydaje mi sie jednak ze podwyzek nie ma co sie spodziewac bo to by bylo co najmniej glupie i pilowanie galezi pod samym soba. a idea mam nadzieje ze taka glupia nie jest :)

#11979  autor: Wojt2004
 18 sie 2005, 02:41
Co tu duzo mowic BAMBOCHA :-D !!!

#11982  autor: D@rio
 18 sie 2005, 03:45
moods:

jak najbardziej sie mylisz. Otoz 66% ma Telekomunikacja Polska a 34% ma France Telecom :) ...choc fakt, nieoficjalnie wychodzi na jedno bo FT ma znowu udzialy w TP :) ...no ale gdzies czytalem ze TP chce odkupic reszte udzialow od FT i byc w 100% wlascicielem PTK Centertel :-)

#11984  autor: Bartosz
 18 sie 2005, 06:09
no bo jak traci się udział w rynku telefonów stacjonarnych to trzeba nadrobić w inny sposób. A tak na marginesie to aż jestem ciekawy bo myślałem,że już gorszego operatora niż idea nie może być a tu niespodzianka - może TP Idea GSM :-D i pewnie dla idei utrzożą "pomarańczową linie" :lol:

#11991  autor: piotrz
 18 sie 2005, 08:09
Bartosz pisze: myślałem,że już gorszego operatora niż idea nie może być a tu niespodzianka - może TP Idea GSM :-D i pewnie dla idei utrzożą "pomarańczową linie" :lol:
:-D :D :-) :) :lol: :smt040

#11993  autor: Bartosz
 18 sie 2005, 08:13
Bartosz pisze: utrzożą :lol:
a co to za wyraz ?? :roll: miało być utworzą :-D

#12008  autor: Piotr
 18 sie 2005, 13:29
D@rio pisze:Sluchajcie...

ja bym sie tak bardzo nie podniecal wejsciem Orange. Dlatego bo to tylko rembrandind. Czyli cos takiego w styli IDEA II :) nowa marka tylko. A wiec nie spodziewalbym sie czegos nowego. Najwyzej dadza jedna rewolucyjna promocje gdzie moze faktycznie warunki beda korzystne. Ale to pewnie na umowe i tylko dla nowych abonentow. Bo przeciez to ani nowa siec, ani zmiana wlasciciela czy przejecie udzialo w firmie. Nic z tych rzeczy. To poprostu te same stare badziewie ;) tylko pod nowa "europejska" marka ;) ..a co do udzialow...slyszalem ze TP S.A. chce wykupic reszte (34%) od France Telecom w IDEI :) No ciekawe jak to bedzie...zobaczymy :) Czas pokaze ;)
Można to ując krótko. Przejęcie Ideii przez Orange to po prostu fuzja i nic innego... a jak będzie? Hmm... czas pokaże. Myślę, że gdybanie i wróżenie z fusów co zaoferuje nam pomarańczka jest po prostu głupie 8)

#12009  autor: Piotr
 18 sie 2005, 13:31
Wojt2004 pisze:Co tu duzo mowic BAMBOCHA :-D !!!
Ładne masz bąbelki 8) :-D :wink:

#12010  autor: Piotr
 18 sie 2005, 13:33
Bartosz pisze:no bo jak traci się udział w rynku telefonów stacjonarnych to trzeba nadrobić w inny sposób. A tak na marginesie to aż jestem ciekawy bo myślałem,że już gorszego operatora niż idea nie może być a tu niespodzianka - może TP Idea GSM :-D i pewnie dla idei utrzożą "pomarańczową linie" :lol:
He he he dobry kawał 8) To ile oni klientów jak do tej pory stracili to jest kropla w morzu! Większość ludzi po prostu nie ma innego wyboru i jest skazana na TP (czyt. FRANCE TELEKOM POLSKA :-D )

Daleko szukać. Ulice dalej Netia ma swoją siec. Ja niestety już możliwości powiedzenia Ahoj syjonistom z TP nie miałem okazji i chyba jeszcze długo mieć nie będe.

#12017  autor: Irek
 18 sie 2005, 14:12
D@rio pisze:Zeby jeszcze bardziej podgrzac temperature ;-) to pokaze Wam co znalazlem na jednym z forow ;) ...

:!: Ofertą na start w ORANGE będzie wspomniany przezemnie wcześniej "Rok za darmo" w wariantach cenowych/liczbą darmowych minut/ - 20/50, 40/100, 60/200, 80/400, 100/600, 200/1500 telefony które beda oferowane za darmo do każdej z tych taryf to Sagem my-X6-2 i Philips 362, reszta w przedziale od gratis do 999 PLN - promocja polega na tym, że płacimy abo pierwszy rok a drugi jest za darmo. minuty po wykorzystaniu pakietów - 0,59 PLN, sms 0,09 PLN, mms - 0,19 PLN, ORANGE FIRMOWY - jak wydzwonisz powyżej 300 PLN w miesiącu reszte rozmów masz gratis, pakiety takie jak w ORANGE ROK ZA DARMO | PREPAID ORANGE - starter 9,99 w tym 10 PLN na rozmowy, zdrapki - 5,20,50,100,200 minuta - 0,69 sms 0,14 mms 0,24 :!:

a czy to jest prawda czy nie...nie wiem ;) ale odpowiedzialnosci za te slowa nie biore :-D :-D :-D ;)
Oferta dosyć konkretna i prawdopodobna. Prepaid troszkę mniej atrakcyjny. 0,69 pln to teraz jest w TakTaku.

"And one more thing..."

#12023  autor: Piotr
 18 sie 2005, 14:48
Mimo wszystko (jeżeli jest to rzecz jasna prawda) oferta zapowiada się dość interesująco. Miejmy nadzieję, że za Orangem pójdą inne sieci i też zaczną skuteczną walką o klietna bo jak by na to nie spojrzeć jeżeli pomarańczka zaoferuje coś takiego na start na pewno ludzi trochę do siebie przyciągnie.

#12039  autor: Irek
 18 sie 2005, 17:16
Zapewne. Ciekawe jakie będą profity dla obecnych abonentów. Możę możliwość przejścia do nowych taryf? Zapewne tak!

"And one more thing..."

#12045  autor: piotrz
 18 sie 2005, 17:26
Piotr pisze:
Wojt2004 pisze:Co tu duzo mowic BAMBOCHA :-D !!!
Ładne masz bąbelki 8) :-D :wink:
pomarańczki??? :-D

widać, że idea sie przygotowuje do przejścia na ORANGE...byłem w idei i zauważyłem że mają SPV C500 :shock: (typowo orangowski telefon)

#12047  autor: Wojt2004
 18 sie 2005, 17:30
Jak sie nie myle to SPV maja juz od dluzszego czasu. A tak swoja droga to zeby nie bylo tak jak w reklamie, pojdziemy do salonu zaciekawieni nowa oferta a tu strzal z nikad, a mialo byc tak pieknie :-D

#12048  autor: D@rio
 18 sie 2005, 17:32
Ktoś tutaj napisał że to będzie fuzja... to nie będzie żadna fuzja. Fuzja to by była gdyby nie daj Boże PlusGSM się połączyło z IDEĄ ;) i powstało ORANGE ...a tak to zwykła zmiana nazwy. Tak jak już pisałem wcześniej...zmieni się tylko "pudełko" którym będzie opakowany ten sam towar ;-) :-D

..natomiast jeśli będzie taka oferta jak napisałem w poprzednim poście to napewno będzie ciekawie i konkurencyjnie :) ...no i konkurencja oczywiście że odpowie, to nieuniknione wtedy ;)

#12057  autor: WitekT
 18 sie 2005, 18:27
Oferta bardzo prawdopodobna. Podejrzewam jednak, że w biznesie po tych 300 zł smallprint będzie brzmiał tylko do abonentów Orange i sieci stacjonarnych. Cena dla indywidualnych i prepaida jasno pokazuje cel Centertela - pierwsze miejsce pod względem abonentów i zachęcenie do migracji prepaid-postpaid.

#12071  autor: Bartosz
 18 sie 2005, 20:26
tak tylko bedzie haczyk - minuty w abonamencie np. 20/50 to będzie 50 do orange i stacjonarnych lub np 15 do innych a po roku zapewne abonament bezpłatyn lecz minuty wliczone będą do wykorzystania tylko w orange lub stacjonarne.

zapewne znając idee i TP taka będzie prawda :-D ale życzę wszystkim napaleńcom i zakochanym w sieci idea abym się mylił :-D

#12088  autor: D@rio
 18 sie 2005, 21:35
IDEA faktycznie chce byc liderem i miec najwiecej abonentow a wiec musza czyms atakowac. Bardzo mozliwe ze wlasnie tak bedzie...
  • Strona 2 z 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5