Witam,
Skończyła mi się umowa z orange jakieś 2-3 miesiące temu, przeszła na czas nieokreślony ze względu na brak czasu zajęcia się tym, teraz jednak chciałbym to w końcu pozałatwiać.
W Orange jestem już dobrych kilka(naście) lat, mam plan Love Mini, 3 numery + internet. Pakiet to ok 140 zł - rabaty, wychodzi ok 125-130 zł. Przy podpisywaniu umowy miałem małe cyrki, okazało się że otrzymałem inne plany niż rozmawiałem przez telefon, przy reklamacji okazało się że ta konkretna rozmowa nie była nagrywana, ogólnie kabaret, dostałem -10 zł na rok i tyle, więc nie jestem jakoś szczególnie zachwycony po tej umowie.
Ważną kwestią jest, że jeden z numerów bardzo często i dużo przebywa za granicą (głównie Niemcy), czasem jest to miesiąc, a czasem i 4 miesiące, potem 2 tyg w PL i znowu jakiś czas za granicą, przez co prawdopodobnie wchodzi jakaś klauzula (jedynie o niej czytałem, bo niestety na infolinii nikt nie umiał mi tego wyjaśnić, chodzi o to że ktoś przebywa dłużej za granicą niż w polsce), przez co połączenia tel są płatne, więc rachunki osiągają czasem dwukrotność tamtej kwoty. Ten jak i drugi numer korzystają jedynie z połączeń telefonicznych (rozmów) do Polski; prawie wcale z SMS, a już wgl z internetu - z niego korzysta tylko trzeci numer.
Czy jest szansa otrzymać jakąś ofertę z niższą ceną chcąc utrzymać internet i te 3 numery czy raczej szukać czegoś innego? Mam na razie na oku ofertę w Netia - internet + tv 60 zł, a numery ewentualnie zostawić lub przenieść gdzieś? Pewnie w tej samej cenie miałbym dodatkowo TV, ale nie jest to wymagane, jeśli jakaś oferta jest dużo niższa bez TV, to szczerze dla mnie lepiej. Co polecacie? Numer który używa internetu wykorzystuje ok 15 może 20gb max.
Z góry dzięki za każde info, co 2-3 lata tutaj zaglądam z końcem umowy i za każdym razem znajduję pomoc