DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 27 z 624
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 624

#730982  autor: thonka
 08 lip 2014, 08:09
Razio1, powie, że zmienił się cennik i nic z tym nie może zrobić.
Tak to już niestety bywa.

Co najśmieszniejsze adekwatnie wysokie podwyżki dotyczą też opcji Jump UP - nie wiem kto teraz będzie brał te abonamenty. Nie ma jak wprowadzić nową opcję z i tak drogimi jak na polskie warunki telefonami i w niecały tydzień zrobić ją całkowicie nieatrakcyjną...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#731046  autor: barat
 08 lip 2014, 10:48
Czy iBoa ma jakieś komunikacyjne opóźnienia?
Ofertę wynegocjowałem w piątek wieczorem (po 18) i konsultant oświadczył, że kurier będzie we wtorek.
Jednak po zalogowaniu do iBoa mam ciągle "Przygotowanie wysyłki".

#731096  autor: soltek
 08 lip 2014, 13:26
mrbzyq pisze:Przedłużając przez iBOA jest j
akaś opcja wymiany karty na microSIM ? Ewentualnie jak to potem załatwić (wiem, że można kartę przyciąć, ale moja ma już ponad 13 lat i jest jednak trochę powycierana na chipie. Więc gdyby się dao wymienić to bym się skusił.
Standartowo do zamowienia dostaniesz nowa karte usim z iboa ze wzgledu na lte takze nie martw sie

#731106  autor: kruzikruz
 08 lip 2014, 14:24
Witam,

jestem tutaj nowy i chciałbym się was poradzić w sprawie przedłużenia umowy w T-Mobile..
nwm jak to u nich jest ale stary klient, który jest z nimi od czasów starej dobrej "Ery" jest traktowany cenowo jak osoba przechodząca z innej sieci do nich. Konsultant zaproponował mi taką nową umowę:

"Oferta JUMP! z internetem LTE za 49,99 zł - dla przenoszących numer z innej sieci lub dokupujących kolejny numer"

-Abonament: 49,99zł (z czym się mogę zgodzić :) )
-rozmowy, SMS-y oraz MMS-y do wszystkich sieci krajowych - bez limitu
-internet - 250mb troszkę mało

umowę chciałem wziąć z telefonem Sony Xperia Z2 - za 1798.99 ZŁ

I teraz moje pytanie brzmi, słyszałem o jakiejś "Sekcji utrzymania klienta" Czy jak podacie mi do niej numer i dodzwonię się tam to dam radę coś ugrać żeby zbić cenę telefonu i podnieś transfer do 0,5GB ? Jeżeli jestem w stanie coś ugrać to o ile by się dało zbić cenę telefonu ? Jest ktoś tutaj kto byłby wstanie mi coś podpowiedzieć ? :)

Z góry dziękuje za szczere odpowiedzi,
Pozdrawiam ! [/b]

#731117  autor: Razio1
 08 lip 2014, 15:45
thonka pisze:Razio1, powie, że zmienił się cennik i nic z tym nie może zrobić.
Tak to już niestety bywa.
Dziwne, przed chwilą miałem rozmowę i nic nie wspomniała o podwyżce. W podsumowaniu dalej było JUMP S i Nokia Lumia 625 za 9zł. Zobaczymy co kurier przywiezie.

#731130  autor: mikis
 08 lip 2014, 16:28
To ja też podpytam. Moja umowa kończy się 11.10 i jest sens dzwonić i coś cmokać czy jeszcze poczekać ?

11 numerów na firmę, obecnie PB140, więc najchętniej Jump XL.

Nie mówią o tym, że za czasów Ery było lepiej. Pisałem mejla, dostawałem 50% zniżki na abo, brałem VIPa czy tam Prestiż i siema, a teraz ? Co innego uzgadniam na BOA, co innego przychodzi i za co inne jest faktura :?

#731135  autor: IreuN
 08 lip 2014, 16:34
Kruzikruz przeczytaj proszę kilka poprzednich stron, tam odpowiedź już padła :)

A ja, z racji, że odpowiedzi ani nie znalazłem, ani nie otrzymałem po tym gdy się spytałem to pisze jeszcze raz...

1. Na innym numerze mam przypięty telefon domowy, czy jeśli przeniósłbym go na numer który chcę przedłużać to czy to wpłynęłoby pozytywnie na ofertę, z racji tego, że zwiększyłaby się kwota na rachunku?

2. Czy dzwoniąc do BOKu muszę dzwonić z karty którą chcę przedłużyć?

3. Jakie są dokładne numery do tego SUKu? Bo w jednym miejscu piszą, ze muszą nas przełączyć, a tutaj ktoś napisał, że od razu tam dzwonił. Jak to w końcu jest?

Swoją drogą, thonka czy mógłbyś zebrać najważniejsze informacje w pierwszy poście? Albo chociaż linki do postów w których one są, myślę, że taki "spis treści" byłby tu potrzebny :)

Jeszcze raz dziękuję, o ile tym razem potrzymam odpowiedź. :)

#731137  autor: arasel
 08 lip 2014, 16:40
IreuN,

1. Nie.
2. Nie.
3. 602900

#731143  autor: kruzikruz
 08 lip 2014, 16:50
IreuN

coś tam czytałem, ale nie ma tam konkretnej odpowiedzi do mojego przypadku, wcześniej się tym zbytnio nie interesowałem brałem co dawało IBOA i tyle , ale teraz coś ostatnio moje oko się zdziwiło ze T-mobile traktuje mnie jak nowego klienta a jestem z nimi od czasów "ery" . Byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś to jakoś ładnie przedstawił i zebym widział czego żądać od teko SUK (bo numer przed chwilą już ktoś podał ^^ )

Pozdrawiam,

#731146  autor: thonka
 08 lip 2014, 17:03
Razio1, jeżeli tak powiedziała to tylko się cieszyć :) wiele osób miało tak, że po zmianie cennika było niemile zaskakiwanych jeżeli umowa nie była "klepnięta" i nie jechała kurierem do klienta.

kruzikruz, przeważająca większość ofert z iBOA jest taka sama jak dla nowych klientów. Dzwoniąc do BOA/SUK możesz jednak otrzymać rabaty na urządzenie.

radzę zainteresować się ofertą za 89zł ( http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 171#729171 ), która jest tu często wymieniana jako specjalna. Niby to prawie 2x więcej za abonament niż Jump S, ale telefon tam kosztował bodaj 450-470zł co dawało razem trochę ponad 2600zł za całą umowę. Niech kosztuje nawet 600zł to da ok. 2750zł.

Przy Jump S za 49,99zł i obecnej zniżce SUK 150zł na telefon zapłacisz za całą umowę ok. 2950zł (obecnie Xperia Z2 kosztuje 1899zł - ew. zniżka SUK, której wcale nie musisz dostać) i będziesz o wiele mniej danych. Rozszerzenie do 1GB to 10zł dodatkowo do abonamentu miesięcznie (czyli razem cała umowa wynosi prawie 3190zł) , a w tym za 89zł (o ile uda Ci się go wyrwać) masz go już wliczonego w cenę.

IreuN, nie obiecuje.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#731153  autor: sn00p
 08 lip 2014, 17:36
Jump S (+ubezpieczenie tel.) za 54,99 PLN + Sony Xperia M2 za 9 PLN.

Nic więcej nie udało się wytargać...

#731161  autor: zygikuleczka
 08 lip 2014, 17:51
czego żądać od teko SUK
Żądanie to złe słowo. Prośba o " ładne przedstawienie " jest szczytem bezczelności. Ktoś ma Ci podać na tacy bo Ci się nie chce poszukać,pomyśleć? Jak chcesz przedłużyć umowę i coś tam czytałeś to masz dobry start do poczytania dokładnie aby takiego śmiecenia uniknąć.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#731168  autor: thonka
 08 lip 2014, 18:07
sn00p, to i tak dobre warunki. W obecnym cenniku M2 jest za 599zł lub 239zł przez iBOA...

#731170  autor: mrbzyq
 08 lip 2014, 18:11
Kurczę - niby były te podwyżki 'promocyjnych' słuchawek w Jump S, ale teraz logując się do mojego konta na iBOA - nadal mam ceny z poprzedniego cennika ? Czy to jakiś błąd ?

#731176  autor: zygikuleczka
 08 lip 2014, 19:01
mrbzyq, tu podstawą jest cennik a samo iboa może błędy zawierać.

[ Dodano: 2014-07-08, 19:04 ]
sn00p, to wygląda w takim razie, że jest 250 zł zniżki w pakiecie S. Bo rozumiem, że wybrałeś jump s za 49,99 i piątka za ubezpieczenie...

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#731190  autor: kenzol
 08 lip 2014, 20:09
Długo czeka się na ofertę utrzymaniową? Złożyłem wypowiedzenie w salonie T-Mobile jakiś miesiąc temu. Umowa kończy mi się za niewiele ponad 2 tygodnie, a kontaktu ze strony SUK brak. Mam jeszcze ich przeczekać czy może skontaktować się za pośrednictwem iBOA?

#731191  autor: uli_G
 08 lip 2014, 20:12
Muszę zauważyć, że dużo zależy jaki konsultant odbierze. Od zeszłego tygodnia starałem się wywalczyć ofertę za 89 plus Z2 za 449 i najpierw usłyszałem, że takiej oferty nie ma w ogóle, później że tylko dla prywatnych, ale zmiana danych tylko osobiście na podstawie jakiegoś pisemka i sporo zachodu, a czasu mam generalnie mało. Dzisiaj podjąłem kolejne próby negocjacji i najpierw dowiedziałem się, że oferta, która mnie interesuje jest zarówno dla prywatnych i biznesowych :shock: ale niestety tylko dla wybranych, a ja się do nich nie łapię. Pan konsultant i tak poszedł mi na rękę i zaproponował proFirma L za 98 zł brutto i Lg G3 za 599 ( 60 pln zniżki)...Niby już coś, ale po zastanowieniu zero rewelacji więc zadzwoniłem jeszcze raz. Tym razem trafiłem na konkretnego chłopa, cesja na os prywatą jest w trakcie załatwiania (telefonicznie i mailowo) i jeszcze dziś wieczorem ma dzwonić i załatwić przedłużenie za 89 plus Z2 w cenie jaką chciałem ;)
Podsumowując trzeba próbować do skutku:)
Pozdrawiam

P.S. mam nadzieję że dzisiaj skończy się moja telenowela z przedłużaniem umowy, która trwa już 3ci miesiąc...

#731193  autor: henrikko
 08 lip 2014, 20:23
Mam pytanie do usiu128 oraz st. konsultanta
W aneksie do umowy w taryfie JUMP XL bez telefonu mam zapis, iż jest aktywowana opcja bezpieczny internet na terenie naszego kraju. Wcześniej w wątku przewijały się głosy, że taryfy JUMP nie maja lejka, a tu takie zaskoczenie :wink: .
Możecie się do tego odnieść?

#731195  autor: szpenton
 08 lip 2014, 20:33
sn00p pisze:Jump S (+ubezpieczenie tel.) za 54,99 PLN + Sony Xperia M2 za 9 PLN.
zygikuleczka pisze:sn00p, to wygląda w takim razie, że jest 250 zł zniżki w pakiecie S. Bo rozumiem, że wybrałeś jump s za 49,99 i piątka za ubezpieczenie...
Istnieje cennik w wersji "...... - Oferta limitowana" którego nie ma nigdzie w internecie, a w którym np M2, G2 mini, nokia 625 w jump S są właśnie za 9 zł. ;)

#731196  autor: sn00p
 08 lip 2014, 20:35
thonka pisze:sn00p, to i tak dobre warunki. W obecnym cenniku M2 jest za 599zł lub 239zł przez iBOA...
Ja na iboa widzę 488.99 PLN skreślone i promo na 199 PLN :)
  • Strona 27 z 624
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 624
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27