DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 28 z 624
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 624

#731197  autor: thonka
 08 lip 2014, 20:38
sn00p, to ceny ze starego cennika.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#731211  autor: usiu128
 08 lip 2014, 21:16
kenzol pisze:Długo czeka się na ofertę utrzymaniową? Złożyłem wypowiedzenie w salonie T-Mobile jakiś miesiąc temu. Umowa kończy mi się za niewiele ponad 2 tygodnie, a kontaktu ze strony SUK brak. Mam jeszcze ich przeczekać czy może skontaktować się za pośrednictwem iBOA?
A kto powiedzial, że po złożeniu wypowiedzenia zadzwoni do Ciebie SUK??

Składanie wypowiedzenia nie ma wpływu na "lepszą" ofertę. Taką można i bez tego wynegocjować.
Więc jesli nikt sie nie odezwal to lepiej sam zadzwon albo wycofaj wypowiedzenie bo wejdzie w zycie.

#731212  autor: kotylozaur
 08 lip 2014, 21:18
Okazuje się, że nie mogę już migrować, a mogę tylko przedłużyć umowę.
Na iBOA mam ofertę bez telefonu za 49,9 z 0.5 GB netu, dla nowych klientów 39,9 z pakietem 0.25, trochę drogie te 250 MB… Jeżeli dobrze wiem, to dla nowych klientów dopłata 10 zł do abo 39,9 podnosi limit do 1 GB. Da się coś z tym zrobić? W zasadzie wolałbym 39,9 jako najtańszą opcję bez słuchawki.

Druga opcja jaką rozważam abonament 89zł, czy jest gdzieś cennik telefonów w nim? Lub jakiej innej taryfie odpowiadają ceny telefonów w cenniku oficjalnym?

Na forum czytałem też coś o dzieleniu pakietu danych pomiędzy kilkoma abonentami? Jak ta usługa się nazywa?

#731237  autor: mrbzyq
 08 lip 2014, 22:06
szpenton - a skad masz takie i informacje odnosnie tego cennika? Czy konieczne jest wtedy ubezpieczenie telefonu i rozumiem ze tych 30 minut do UE juz sie nie da wtedy wynegocjowac, tak ?

#731241  autor: andrewzc
 08 lip 2014, 22:09
Trzeba ostrożnie podchodzić do tematu, bo przy migracji zawsze dają wyższy poziom do zapłaty. Więc łyżeczkami, bo można się zachłysnąć.

#731242  autor: IreuN
 08 lip 2014, 22:33
Dziękuję, kolejna seria pytań:

1. O co pytają podczas rozmowy? Pesel? Jakiś inny numer?
2. O co chodzi z tym ubezpieczeniem o którym piszecie, możecie podrzucić jakiś .pdf o tym? Czy jak mi się na tym samsungu S5 nabije flaga KNOX to dzięki temu i tak mam gwarancję, bo na innym forum tak napisali.

No limit 4.0, 2GB za 50zł => No limit, 7GB za 25zł. ;)

#731243  autor: szpenton
 08 lip 2014, 22:49
mrbzyq pisze:szpenton - a skad masz takie i informacje odnosnie tego cennika? Czy konieczne jest wtedy ubezpieczenie telefonu i rozumiem ze tych 30 minut do UE juz sie nie da wtedy wynegocjowac, tak ?
Z salonu.. cennik obowiązuje tylko przy "normalnej" cenie abo... Czyli 49,99 ; 69,99; 89,99 itd... z innych ciekawostek to np S III LTE za 199 w jump S. ;)

#731245  autor: usiu128
 08 lip 2014, 22:50
IreuN pisze:1. O co pytają podczas rozmowy? Pesel? Jakiś inny numer?
pytają o numer buta, stan cywilny, kolor włosów i podobno o nałogi.

Nigdy nie dzwoniłeś na BOA?
Mam wrażenie, że zadajesz pytania z kosmosu.
IreuN pisze:2. O co chodzi z tym ubezpieczeniem o którym piszecie, możecie podrzucić jakiś .pdf o tym? Czy jak mi się na tym samsungu S5 nabije flaga KNOX to dzięki temu i tak mam gwarancję, bo na innym forum tak napisali.
http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... ieczenstwo
wystarczyło wpisać w google....

[ Dodano: 2014-07-08, 22:54 ]
szpenton pisze:
mrbzyq pisze:szpenton - a skad masz takie i informacje odnosnie tego cennika? Czy konieczne jest wtedy ubezpieczenie telefonu i rozumiem ze tych 30 minut do UE juz sie nie da wtedy wynegocjowac, tak ?
Z salonu.. cennik obowiązuje tylko przy "normalnej" cenie abo... Czyli 49,99 ; 69,99; 89,99 itd... z innych ciekawostek to np S III LTE za 199 w jump S. ;)
Jednym z warunków otrzymania tej oferty jest wybór abonamentu wyższego niż płaci się obecnie.
Po drugie konsultanci wiedza, że ceny są w tej opcji bardzo atrakcyjne i proponują ją od razu z dodatkami typu bezpieczne urządzenie, norton itp.

#731246  autor: szpenton
 08 lip 2014, 22:57
usiu128 pisze:Po drugie konsultanci wiedza, że ceny są w tej opcji bardzo atrakcyjne i proponują ją od razu z dodatkami typu bezpieczne urządzenie, norton itp.
Mi zaproponowali od razu, na czysto.. bez żadnych dodatków...
Atrakcyjne są.. bez 2 zdań.. bo tel tańszy o 560 zł to już nawet o cene abo się nie kłóciłem :)

#731247  autor: usiu128
 08 lip 2014, 23:01
szpenton pisze:Mi zaproponowali od razu, na czysto.. bez żadnych dodatków...
pewnie mięli zrealizowane cele dzienne albo trafiłeś na fajnego konsultanta :wink:

#731256  autor: IreuN
 08 lip 2014, 23:46
usiu128 pisze:pytają o numer buta, stan cywilny, kolor włosów i podobno o nałogi.
Ha. Ha. Ha.
usiu128 pisze:Nigdy nie dzwoniłeś na BOA?
Wyobraź sobie, że nie.

Dziękuję za link.

No limit 4.0, 2GB za 50zł => No limit, 7GB za 25zł. ;)

#731286  autor: mrbzyq
 09 lip 2014, 06:16
szpenton pisze:
usiu128 pisze:Po drugie konsultanci wiedza, że ceny są w tej opcji bardzo atrakcyjne i proponują ją od razu z dodatkami typu bezpieczne urządzenie, norton itp.
Mi zaproponowali od razu, na czysto.. bez żadnych dodatków...
Atrakcyjne są.. bez 2 zdań.. bo tel tańszy o 560 zł to już nawet o cene abo się nie kłóciłem :)
A mozesz podpowiedziec jakich argumentow uzyles podczas rozmowy z SUK ze tak bez problemu dostales taka cene?
O ktorej do nich dzwoniles?

#731289  autor: sirmike1
 09 lip 2014, 06:35
A u mnie dziwna trochę rzecz się stała. Umowa kończy mi się w listopadzie. Ale już od ponad m-ca jak się logowałem na IBOA to miałem zakładkę przedłuż umowę - no i tam dosyć często klikałem sprawdzając dostępnych telefonów.
Ale dziś po zalogowaniu opcja przedłużenia umowy zniknęła i pojawiła się opcja dokupienia drugiego numeru..... Dlaczego tak raptem jest? Czy to znaczy że nie będę miał teraz możliwości przedłużenia umowy przez IBOA i zakupienia jednego z telefonów z promocji internetowej?

#731307  autor: szpenton
 09 lip 2014, 08:40
mrbzyq pisze:A mozesz podpowiedziec jakich argumentow uzyles podczas rozmowy z SUK ze tak bez problemu dostales taka cene?
Nie dzwoniłem do SUK tylko poszedłem do salonu. Obecnie SUK nic więcej nie może niż to co w salonie, więc można pochodzić do salonu/salonów i pomarudzić.

Jak zapytasz o ten cennik i powiedzą Ci że nie ma to powiedz, że chcesz rozwiązać umowę dzisiaj (jeśli jesteś oczywiście po kontrakcie lub Ci umowa wygasa, w innym przypadku musisz wymyślić coś innego) - taki argument działa cuda. ;)

#731310  autor: waldemarr3
 09 lip 2014, 09:11
Witam
Mam pytanie - co polecilibyście dla seniorów, którzy obecnie mają taryfę Rodzina20 (tam było chyba 120 min do wszystkich) i opłaty miesięczne wynoszą 25 zł, głównie rodzinka dzwoni na te numery, mało jest połączeń wychodzących, sporadycznie jak zaszaleją w sms specjalny z radia, to rachunek wyniesie 30 zł/mc. Internet całkowicie zbędny, jedynie do odbierania mms (ale do tego chyba pakiet nie jest potrzebny).
Jest jeszcze jakaś taryfa poniżej Jumpa? Czy myśleć o jakichś mixach czy innych tego typu wynalazkach ... Mam 2 takie abo, kończą się we wrześniu.

Chodzi mi o wersje bez i z wymianą telefonu (absolutnie nie może to być smartfon), myślałem o nokiach (220, 515) ewent samsungach (solid, s5610) - takie telefony do 50 zł przy przedłużeniu. I czy przy takich rachunkach jest jakakolwiek szansa na zniżkę w cenie aparatu z SUK (wtedy może gdzieś w magazynie E52 by znaleźli ;) ? Jako opcja przetargowa - przedłużałbym równocześnie 4 abo indywidualne (2 w jumpie) i 2 jak najniższe.

#731311  autor: Lucky555
 09 lip 2014, 09:13
Ja proponuję zadzwonić bezpośrednio do SUK czy BOA i pytać. Ja też przez internet miałem oferty różne, ale jak sam zadzwoniłem powiedziałem co i jak to udało mi się wytargować dobrą (jak dla mnie) ofertę ;)

Chociaż dalej mnie boli, że w moim przypadku jest jeszcze rok do końca abonamentu, a jak chciałem migrować do JUMP, żeby mieć wiekszy pakiet internetowy to Pani zaproponowała mi abonament większy o 30 zł czyli 130 zł (teraz płacę ok 100). BO jak udało się na drugim numerze załatwić Xperie Z2 za 199 zł i teraz ją użytkuję to 250 mb internetu to tyle co nic ;)

#731367  autor: piter_i
 09 lip 2014, 12:16
Witam,
czy sa jakies oferty bez telefonu ponizej 40PLN ?
Wszyscy walcza o sluchawki mnie na niej nie zalezy, odp nie znalazlem wczesniej,
z gory dziekuje za odpowiedz :mrgreen:

#731372  autor: usiu128
 09 lip 2014, 12:31
piter_i pisze:Witam,
czy sa jakies oferty bez telefonu ponizej 40PLN ?
Wszyscy walcza o sluchawki mnie na niej nie zalezy, odp nie znalazlem wczesniej,
z gory dziekuje za odpowiedz :mrgreen:
to coś musiałeś źle szukać.

39,99zł brutto:
- no limit komórki,
- no limit stacjonarne,
- no limit smsy/mmsy do wszystkich sieci
- 0,25GB internet w telefonie
- 30 minut na rozmowy międzynarodowe do UE,
- 30 minut na rozmowy w roamingu
Umowa na 15 mcy.

#731398  autor: piter_i
 09 lip 2014, 13:36
Zle sie wyrazilem, widzialem oferte 39,99, chodzilo mi o abo w okolicach 25-35 :) bez netu pewnie byloby taniej :)
ale i tak dziekuje za odpowiedz

#731405  autor: barat
 09 lip 2014, 14:02
Jak chcesz abo ~25zł to ... przenieś numer do Nju z rachunkiem ...

Sam mamę namawiam - brak cyrografu na XX miesięcy, rachunki niskie przy jej korzystaniu (mało SMS i wcale neta). T-mobile w tym roku nie ma jej nic do zaoferowania. Chyba kompletnie oleją rynek "budżetowy" i nie będą sponsorować telefonów dla niskorachunkowych ;)
  • Strona 28 z 624
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 624
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28