DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 42 z 624
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 624

#736912  autor: grzeg255
 01 sie 2014, 18:06
Witam,
Dziś przedłużyłem umowę na jednym w numerów:
Jump S + 500mb - 49,99zł , umowa na 24msc
kurier 0zł i karta micro 0zł
xperia m2 za 269zł
Ostatnio zmieniony 01 sie 2014, 18:21 przez grzeg255, łącznie zmieniany 5 razy.

#736917  autor: thonka
 01 sie 2014, 18:11
czyżby miękneli i dawali 500MB?

A co do ceny telefonu, konsultanci dają ten model za 239zł (w cenie z iBOA), więc masz doliczone 30zł albo za kartę albo za kuriera.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #736973  autor: samen
 01 sie 2014, 20:35
Ile można uzyskać rabatu w abonamencie pro Firma M? Normalnie jego kosz to 69,99 zł netto, zastanawiam się czy można uzyskać od tej kwoty dodatkowy rabat w SUK ?

Czy rabat na abonament w abo firmowym wpływa na cenę słuchawki ?

Dziś miałem telefon od konsultanta, ale zaproponował mi standardowe ceny, dlatego grzecznie mu podziękowałem.

#736986  autor: Balzak311
 01 sie 2014, 21:15
49,90netto minimalnie za taryfę profirma M, taką ja otrzymałem ofertę wczoraj, co do słuchawki to mi zaproponowali takie ceny
Sony Xperia T3-279zł
Sony Xperia M2-9zł
Samsung Grand 2 - 75zł - konsultant mi mówił ze na tą słuchawkę teraz jest jakaś promocja i dlatego jest cena promocyjna.

Nie wiem czy jeszcze idzie coś ugrać na abo i słuchawce, konsultant mi powiedział ze z ceny tel może zdjąć 130zł.

Cały czas waham sie do przedłużenia
 #736991  autor: samen
 01 sie 2014, 21:26
Balzak311 pisze:49,90netto minimalnie za taryfę profirma M, taką ja otrzymałem ofertę wczoraj, co do słuchawki to mi zaproponowali takie ceny
Sony Xperia T3-279zł
Sony Xperia M2-9zł
Samsung Grand 2 - 75zł - konsultant mi mówił ze na tą słuchawkę teraz jest jakaś promocja i dlatego jest cena promocyjna.

Nie wiem czy jeszcze idzie coś ugrać na abo i słuchawce, konsultant mi powiedział ze z ceny tel może zdjąć 130zł.

Cały czas waham sie do przedłużenia
Dzięki za odpowiedź :) Jak rozumiem rozmawiałeś z konsultantem z SUK? Czy w takim wypadku ciężko było wynegocjować rabat na abo i niższe ceny słuchawek ? Ja zastanawiam się mocno nad Lumią 930, ale niestety na razie jest tylko w kolorze czarnym.

Edit1:
abo 49,99 netto (61,49 brutto) x 24 miesiące + cena Grand 2 (75 zł) = 1550 zł Cena tego aparatu to 1100 zł co daje kwotę "czystego" abonamentu równą 450 zł /24 = 18, 78 zł miesięcznie.

ale to samo dla Lumi 930 czyli, 61,49 zł (abo) x 24 miesiące + cena aparatu (859 zł - nawet bez rabatu) = 2334 zł Cena Lumi 930 to 2100 zł co daje "czysty" abo na poziomie 234 zł/ 9,75 zł miesięcznie.

#737005  autor: Balzak311
 01 sie 2014, 22:02
Tak rozmawiałem z suk. I raczej ciezko nie było wynegocjować. Normalna rozmowa. I mi sie wydaje ze więcej sie nic nie ugra. Bo taka propozycje juz 3 konsultant mi przedstawił. Bo juz temat przedłużenia umowy trwa w moim przypadku prawie 2 miesiące.

#737010  autor: greex
 01 sie 2014, 22:14
Witam. Umowa kończy mi się 18 maja 2015. Ok 1,5 miesiąca temu dostałem SMS'a, że przygotowano dla mnie ofertę - okazało się jednak, że w tamtej chwili minimum abonamentu jaki mogłem wziąć to 90 albo 100zł (nie pamiętam dokładnie). Obecnie mam bodajże Rodzina 60 - płacę 60zł miesięcznie. Umowę chciałbym przedłużyć także na max. 60 złotowej ofercie - kiedy mogę się jej spodziewać? Do końca umowy jeszcze trochę czasu, ale nowy telefon by się przydał...

#737012  autor: user_delete21
 01 sie 2014, 22:17
greex, przy obecnej polityce T-Mobile trzeba założyć, że taka wysoka propozycja będzie ostateczna :roll:

#737030  autor: tictac
 01 sie 2014, 23:03
Witajcie,

Byłem wiernym abonentem Era potem Tmobile,
rok temu nie zaproponowali nic ciekawego dla staych klientów więc 1 z 3 numerów przeniosłem do Playa,
pora chyba na kolejne przeniesienie, a to dla tego, że z 1 z numerów korzysta mój ociec, głównie odbiera tylko połączenia dzwoni sporadycznie.
abonament 12,50zł, 120 min do wszystkich i 30 min promocyjne.

Dziś Tmobile przysłało pismo:
"
Szanowni Państwo,

niniejsza informacja zawiera komunikat o zmianie umowy oraz przedstawia propozycję przejścia na nową ofertę
w T-Mobile Polska S.A. (dalej "Operator" lub "T-Mobile").

T-Mobile już od niemal 18 lat wspiera polskich przedsiębiorców w ich działalności. Wiemy dobrze jak ważną rolę w biznesie odgrywa skuteczna komunikacja, dlatego naszym nadrzędnym celem jest zapewnienie Państwu dostępu do niezawodnych, innowacyjnych technologii oraz usług. Przez ostatnie trzy lata wprowadziliśmy do oferty szereg nowoczesnych rozwiązań m.in. MyWallet, LTE oraz atrakcyjne pakiety roamingowe, stale inwestujemy w rozbudowę i modernizację sieci, zwiększając jej zasięg i niezawodność. Dzięki doskonałej infrastrukturze, oferujemy wyjątkowe, prawdziwie nieograniczone oferty JUMP! proFirma dające dostęp do najszybszej technologii transmisji danych 4G/LTE.
Już dziś zapraszamy do przejścia na nowe oferty JUMP! proFirma/Blueconnect. Jeżeli nie zdecydują się Państwo na to, korzystanie ze starych ofert jest nadal możliwe zgodnie z niżej przedstawionymi zmianami.

I. Zmiana umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych
Zmiana dotyczy wyłącznie umowy (aneksu) zawartej (zawartego) w ramach Warunków Oferty Promocyjnej 50% tańszy abonament - oferta bez telefonu o numerze wskazanym w nagłówku pisma (dalej "Umowa").
We wskazanych wyżej warunkach oferty promocyjnej dokonuje się następujących zmian:

1. W tabeli w pkt. 1.1.1. treści przekreślone ulegają usunięciu, a treści zapisane poniżej treści przekreślonych są treściami nowo wprowadzonymi. Dla zwiększenia jasności informacji przedstawiono jedynie część tabeli podlegającą modyfikacji.

Nowa Firma 60- 17,50 netto

2. W przypadku abonentów, którzy posiadają umowę na czas określony, ulgę i maksymalną (ustaloną przy zawarciu Umowy) wartość kary, o których mowa na stronie 1 Umowy w sekcji Informacje szczegółowe oraz w wymienionych powyżej warunkach oferty promocyjnej, obniża się o 120 zł.

Istota wskazanych zmian polega na:

1. podniesieniu wysokości opłaty abonamentowej o kwotę 5 złotych netto oraz
2. w przypadku abonentów, którzy posiadają umowę na czas określony, na obniżeniu ulgi i maksymalnej (ustalonej przy zawarciu Umowy) wartości kary umownej przewidzianej na okoliczność rozwiązania przez Państwa Umowy przed końcem jej czasu oznaczonego lub jej rozwiązania przez Operatora z Państwa winy przed końcem tego czasu.

Pozostałe postanowienia Umowy nie ulegają zmianie.
Zmiany wejdą w życie z dniem 1 września 2014 r. - abonament według nowej stawki naliczony zostanie po raz pierwszy za cykl rozliczeniowy zaczynający się 1 września 2014 r. lub później. W przypadku braku akceptacji zmian Umowy, przysługuje Państwu prawo do jej rozwiązania w trybie i na warunkach w niej określonych. Wypowiedzenia Umowy można dokonać do dnia wejścia wskazanych zmian w życie (tj. 1 września 2014 r.). W przypadku wypowiedzenia Umowy z powodu braku akceptacji zmian Operatorowi nie przysługuje roszczenie o zapłatę kary umownej.

Jednocześnie zachęcamy do skorzystania z nowych ofert, o których mowa poniżej.

II. Informacja o możliwości przejścia na nową ofertę
Aktualnie korzystają Państwo ze starej oferty, która nie zapewnia pełni możliwości dostępnych w nowych ofertach JUMP! proFirma /Blueconnect. Zapraszamy Państwa do skorzystania z możliwości przejścia, niezależnie od czasu jaki Państwu jeszcze pozostał do zakończenia obecnej umowy. Z propozycją zmiany na nowe oferty JUMP! proFirma / Blueconnect mogą się Państwo zapoznać w najbliższym salonie lub sklepie T-Mobile oraz w Biurze Obsługi Abonenta.
W ramach nowych ofert JUMP! proFirma /Blueconnect mogą Państwo korzystać z:

- nielimitowanych rozmów do wszystkich sieci w kraju, zarówno mobilnych, jak stacjonarnych,
- najszybszej na rynku technologii transmisji danych LTE,
- najwyższej jakości sieci w Polsce,
- doskonałego zasiągu sieci 3G i UMTS, obejmującego obecnie 97,68% mieszkańców kraju,
- bezpłatnych minut i pakietów danych do wykorzystania na terenie Unii Europejskiej.

Od teraz każdy może komunikować się bez limitów i bez granic. "

czy mają prawo wypowiedzieć umowę na obecnych warunkch?

Nie chcę zwiększać abonamentu tego numeru, bo ten był wtedy najtańszy na rynku i służy tylko do bycia w kontakcie.

Co radzicie? Z góry dziękuję za opinie

pozdrawiam

#737047  autor: user_delete21
 01 sie 2014, 23:36
tictac, mają prawo, to jest masowa akcja obecnie przeprowadzana przez T-Mobile.

Masz cztery opcje, jeżeli żaden JUMP Ci nie odpowiada:
- poszukać czegoś u konkurencji i przenieść numer,
- wypowiedzieć umowę i przejść na kartę,
- pomęczyć SUK (dział rezygnacji), niektórym osobom udaje się wynegocjować anulowanie tej podwyżki na ich numerze,
- płacić o 5 PLN więcej.

#737116  autor: Michal016m
 02 sie 2014, 10:26
Wie ktoś za ile można wynegocjować taryfę jump XXL lub jump XL, bo zastanawiam się nad przeniesieniem jednego numeru do jump i nie wiem czy będzie to opłacalne.

#737134  autor: Ed74
 02 sie 2014, 11:53
Czy ktoś rozwiązał umowę z powodu zmiany regulaminu w salonie? Bo dzisiaj mi w jednym powiedziano że tylko listem poleconym. Dzięki za odpowiedź

#737153  autor: usiu128
 02 sie 2014, 13:16
Ed74 pisze:Czy ktoś rozwiązał umowę z powodu zmiany regulaminu w salonie? Bo dzisiaj mi w jednym powiedziano że tylko listem poleconym. Dzięki za odpowiedź
Zależy głównie od konsultanta. W firmowym powinieneś bez problemu rozwiązać, w APS może być różnie... :wink:

#737158  autor: asystolia
 02 sie 2014, 13:31
Ed74 pisze:Czy ktoś rozwiązał umowę z powodu zmiany regulaminu w salonie? Bo dzisiaj mi w jednym powiedziano że tylko listem poleconym. Dzięki za odpowiedź
Ja rozwiązałam, ale na internet Blueconnect - bez problemów, tylko pani musiała się konsultować jak to wpisać w system, bo ponoć byłam pierwszym klientem, który wypowiadał umowę z powodu tych zmian :mrgreen:

#737172  autor: Ed74
 02 sie 2014, 14:26
asystolia pisze: Ja rozwiązałam, ale na internet Blueconnect - bez problemów, tylko pani musiała się konsultować jak to wpisać w system, bo ponoć byłam pierwszym klientem, który wypowiadał umowę z powodu tych zmian :mrgreen:
Dzięki, właśnie o blueconnect chodzi

#737177  autor: IreuN
 02 sie 2014, 14:45
Panowie czy ta oferta specjalna nadal jest aktualna, rozmawiałem z kobitką z BOKu chyba miesiąc temu i wtedy mi ją dała, potem miała na nazajutrz zadzwonić, ale nie zadzwoniła, mam wszystko zapisane, jej personalia, godzinę datę kiedy z nią rozmawiałem i spisane co mi wtedy powiedziała.

Zamierzam w najbliższych dniach do nich zadzwonić, i mam nadzieję, że dadzą to co powiedzieli.

No limit 4.0, 2GB za 50zł => No limit, 7GB za 25zł. ;)

#737200  autor: darekrut
 02 sie 2014, 16:38
Zgodnie z poradami tu na forum poprosilem o IPHONE 4S 8GB przy JUMP S za 49,99 no i... umowa została podpisana :) Dopłata do telefonu 249 zł....

#737306  autor: usiu128
 03 sie 2014, 00:07
darekrut pisze:Zgodnie z poradami tu na forum poprosilem o IPHONE 4S 8GB przy JUMP S za 49,99 no i... umowa została podpisana :) Dopłata do telefonu 249 zł....
Czyli doliczyli Ci 20zł za kuriera, bo w salonie doatał byś ten telefon za 229zł :wink:

#737384  autor: piotrzet
 03 sie 2014, 13:14
Jaką zniżkę mogę dostac w JUMP S na telefon xperia m2? I co w abonamencie

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png

#737393  autor: jowita
 03 sie 2014, 13:44
greex pisze: (..) Umowa kończy mi się 18 maja 2015. Ok 1,5 miesiąca temu dostałem SMS'a, że przygotowano dla mnie ofertę - okazało się jednak, że w tamtej chwili minimum abonamentu jaki mogłem wziąć to 90 albo 100zł (..) Obecnie mam bodajże Rodzina 60 - płacę 60zł miesięcznie. Umowę chciałbym przedłużyć także na max. 60 złotowej ofercie - kiedy mogę się jej spodziewać? (..)
datumplane pisze:greex, przy obecnej polityce T-Mobile trzeba założyć, że taka wysoka propozycja będzie ostateczna
Moja umowa kończy się mniej więcej w tym samym czasie, też mam Rodzina 60, ale nikt mi jeszcze niczego nie proponował... Hej, to z tą ostateczną propozycją na serio, niemożliwe żebym musiała godzić się na podwyżkę abonamentu o 30 zł? :eek: Nigdy tak nie było, zawsze warunki stawały się bardziej akceptowalne pod koniec obowiązywania umowy...
  • Strona 42 z 624
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 624
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42