DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 43 z 624
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 624

#737440  autor: P1otr_PL
 03 sie 2014, 16:59
Witam. Jakim cudem macie oferty przedłużeniowe? Niektórzy (jak greex) piszą że kończy im się umowa w maju 2015 i już je mają… Ja mam koniec umowy w marcu 2015 i nic póki co nie dostałem. :( Od czego to zależy? Czy mógłby ktoś wyjaśnić?
Ostatnio zmieniony 03 sie 2014, 20:33 przez P1otr_PL, łącznie zmieniany 2 razy.

#737468  autor: thonka
 03 sie 2014, 19:20
piotrzet pisze:Jaką zniżkę mogę dostac w JUMP S na telefon xperia m2? I co w abonamencie
to co w standardzie. nielimitowane po kraju, 250MB i nic więcej za 49,99zł.
M2 za 599zł - cena standardowa, 449zł - cena po zniżce SUK lub 239zł jeżeli konsultant zaproponuje Tobie ofertę z ceną z iBOA.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2014, 03:23 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#737480  autor: mrbzyq
 03 sie 2014, 20:27
P1otr_PL pisze:Witam. Jakim cudem macie oferty przedłużeniowe? Niektórzy (jak greex czy jowita) piszą że kończy im się umowa w maju 2015 i już je mają… Ja mam koniec umowy w marcu 2015 i nic póki co nie dostałem. :( Od czego to zależy? Czy mógłby ktoś wyjaśnić?
A czy to są aby oferty przedłużeniowe ? Może tylko migracja do taryf Jump ? Migrację można było zrobić nawet jak Ci zostało 1,5 roku do końca umowy.
Może niech usiu128 to wyjaśni, bo sam się zastanawiam jak to jest.

#737506  autor: Dodo84
 03 sie 2014, 22:32
Witam!
Mam w t-mobile abonament (rodzina 40 tylko sim). Dostałem parę dni temu list że podnoszą mi abonament o 5 zł (z 30 na 35zł). Dzwoniąc do t-mobile nie oferują mi specjalnie nic ciekawego ( to co można znaleźć na ich stronie internetowej).

-Składał już ktoś może wypowiedzenie umowy w związku z w/w sytuacją?.
-Co po wysłaniu wypowiedzenia proponują konsultanci?.
-Czy w ogóle warto składać wypowiedzenie?

PS. Przeczytałem gdzieś info że w salonie mogą robić problemy przy składaniu wypowiedzenia umowy. Można w ogóle u nich składać te wypowiedzenia?.

#737544  autor: thonka
 04 sie 2014, 03:50
Było. Wypowiedzenie nie robi na konsultantach większego wrażenia. Możesz dostać rabat na te 5zł przez jakiś czas.

W salonie firmowym przyjmą Ci wypowiedzenie, w autoryzowanym punkcie mogą wymyślić milion powodów dla których nie przyjmą pisma i nic im nie zrobisz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#737560  autor: jarekb11
 04 sie 2014, 09:11
P1otr_PL pisze:Witam. Jakim cudem macie oferty przedłużeniowe? Niektórzy (jak greex) piszą że kończy im się umowa w maju 2015 i już je mają… Ja mam koniec umowy w marcu 2015 i nic póki co nie dostałem. :( Od czego to zależy? Czy mógłby ktoś wyjaśnić?

Z tego co pamiętam to kiedyś (rok temu) oferta przedłużenia umowy była na 6 mcy przed końcem umowy ,Nie wiem jak jest teraz ale jeśji nic sie nie zmieniło to jeśli ci sie kończy umowa w marcu to najwcześniej możesz sie spodziewać końcem września .

Pisać to oni se mogą .Ja mam "super oferte" na koncie na dokupienie kolejnego nru- stale.

#737561  autor: Prezesek
 04 sie 2014, 09:20
thonka pisze: to co w standardzie. nielimitowane po kraju, 250MB i nic więcej za 49,99zł.
M2 za 599zł - cena standardowa, 449zł - cena po zniżce SUK lub 239zł jeżeli konsultant zaproponuje Tobie ofertę z ceną z iBOA.
@thonka ja wynegocjowałem M2 za 9 zł. :wink:

#737564  autor: thonka
 04 sie 2014, 09:28
Prezesek, w ofercie specjalnej przy podniesieniu abonamentu, a i owszem to możliwe.

#737603  autor: barat
 04 sie 2014, 11:42
A osoby przechodzące ze "starych taryf" na JUMP są traktowane jak przedłużające umowę, czy jako nowi?

Żona też dostała pismo, obecnie płaci 44.90 i przejście na JUMP S nie byłoby problemem. Czy w tym wypadku możliwe jest "negocjowanie" cen słuchawek i ewentualne (komuś się udało podobno) 30min w UE?

Podpowiem jeszcze żonie, czy aby przez iBoa nie może czegoś przeklikać - może tam będzie fajna oferta :)

#737709  autor: adaszu
 04 sie 2014, 17:39
Witam,
dzisiejsza propozycja przedłużenia umowy (otrzymałem list z informacją o podniesieniu abonamentu o 5 zł, umowa do 27.12.2014):
- oferta bez telefonu 44,99 zł brutto, 24 m-ce, no limit, 250 MB - bez rewelacji, standardowa oferta
- oferta z telefonem:
- Iphone 4S - abonament 49,99, reszta j.w, pierwsza propozycja 1000 zł, później za 229 zł, opcjonalnie ubezpieczenie + 5 zł
- Iphone 5S - abonament j.w, 1799 zł
- Iphone 5S - abonament 69,99zł za 899 zł (coś za tanio, chyba się pomylił, oferty specjalne były za 1499 zł)
Trudny wybór, poradzicie ?:)

#737761  autor: affa
 04 sie 2014, 21:00
Witam,
opowiem krótko moją dzisiejszą historię

Z siecią TM jestem związana od 12 lat (firma, 2 telefony). Obecnie płacę rachunki 1.około 120 zł i 2. ok 35 zł. Umowa kończy mi się w październiku. Do tej pory przy przedłużaniu umów byłam zadowolona z oferowanych warunków.

Skontaktowałam się dzisiaj po południu z BOA w celu otrzymania info na temat oferty (docelowo planowałam rozmawiać z SUK, ale nie zaszkodzi wybadać BOA co mają przygotowane - przy połączeniu z BOA wybrałam nr 1 program lojalnościowy). Pan z BOA zapytał o interesujące mnie telefony (są w cenniku jako telefony o ograniczonej dostępności, bez rat w cenie kilku zł) i stwierdził, że te wybrane przez mnie są w ofercie dla przenoszących nr a nie przedłużających ofertę i nie może tego zmienić. OK. Poprosiłam o zaprezentowanie propozycji dla mnie. Zaczął od Jump XL i L (a nuż się skuszę i będę płacić). Oferta standardowa, ceny telefonów też nie powalające. Stwierdziłam, że M byłaby wystarczająca. Telefon dobrał w cenie podanej w cenniku ze strony TM.

Nie byłam tym zainteresowana i poprosiłam o połączenie z SUK.
W tym momencie rozmowa nabrała mocniejszych tonów. Pan BOA stwierdził:
"nie połączę Panią z SUK!!!!"
Dlaczego? To co proponuje jest dla mnie niewystarczające, mam zdecydowanie lepszą propozycję od innego operatora i poproszę z SUK bo w końcu byłam ich klientem przez 12 lat, nigdy nie zalegałam z opłatami i może będą zainteresowani dalszym płaceniem im abonamentu.
BOA-"przedstawiłem propozycję rezygnacyjną i albo ją Pani akceptuje albo rezygnuje"
zwracam mu uwagę, że rozmowa była na temat programu lojalnościowego a nie rezygnacyjnego i proszę znów o połączenie z SUK. Słyszę, że może mi obniżyć abonament M na 59,99 i SG Core 2 w cenie jak z cennika za Jump M. Stwierdzam, że jeżeli zamiast SG Core 2 da mi ten telefon z listy o ograniczonej dostępności to się zgadzam. I słyszę:
WOLIMY STRACIĆ TAKIEGO KLIENTA NIŻ SIĘ ZGODZIĆ. :shock:

Stracili :mrgreen:

#737772  autor: thonka
 04 sie 2014, 21:43
adaszu pisze:coś za tanio, chyba się pomylił
mogli pomylić z Z2, która jest nad nim.

affa, telefony o ograniczonej dostępności są tak nazywane nie dlatego, że są jakieś specjalne tylko dlatego, że jest ich mało na magazynach, przeważnie pojedyncze sztuki gdzieś w terenie. Raczej jakiś nierozgarnięty gość był w BOA.
Olać, zadzwonić jeszcze raz.

#737781  autor: usiu128
 04 sie 2014, 22:16
Ograniczona dostępność - to znaczy, że telefonów praktycznie nie ma w sprzedaży (a już na pewno nie ma przez BOA, SUK). Jedyna szansa na taki telefon jest taka, że się "ostał" w jakimś punkcie na magazynie więc raczej nie ma szans, żeby je dostać w przyzwoitej ofercie :wink:

#737802  autor: affa
 04 sie 2014, 23:47
Rozumiem znaczenie" ograniczona dostępność :wink:

Chciałam HTC ONE, Xperię Z1, LG G2 lub SG S4/S4mini. Załącznik cenowy "Cennik telefonów promocyjnych - biznes Europa i świat" przedstawia, że w okresie od 04.08.2014r. do wyczerpania zapasów są one dostępne w ograniczonym zakresie. To tylko 1 dzień od rozpoczęcia obowiązywania tego cennika. Skoro ujęli je w cenniku znaczy mają na stanie magazynowym. Może nie w centrali, może w oddziałach terenowych, ale dla szanującej się firmy nie powinno być problemem przesłanie telefonu z oddziału do oddziału (parę miesięcy temu chciałam kupić sandały jednej ze znanych marek w sklepie firmowym - jedyną parę mieli w sklepie na wschodniej granicy i po trzech tygodniach odebrałam je u siebie :-) dało się!)
Problem z BOA TM leżał w czymś innym
Pan w BOA doskonale wiedział jaką ilością sztuk poszczególnych aparatów dysponuje (miał 5 szt. HTC, 3 Z1 itd.). Ale uparcie twierdził, że nie są one dostępne dla przedłużających umowę lecz tylko dla przenoszących numer. A to w cenniku telefonów nie jest nigdzie napisane.

thonka tak zrobię :D; jeszcze czeka mnie negocjacja tych 5 zł podwyżki :mrgreen: na drugi numer. Będzie rozrywkowo, bo i tak przenoszę nr...

#737820  autor: thonka
 05 sie 2014, 00:27
spojrzałem na ceny tej Z1 i jestem zdziwiony, że mają ją w cenniku taniej niż zwykłą Ztkę. Stary One oraz SGS4 też mają niezłą cenę. Wszystkie jednak są w ograniczonej dostępności.

Z tego co widzę SGS4 mini jest w cenniku standardowym, LG G2 tak samo.

A - Ciebie interesują te cenniki:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007400.pdf
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 007313.pdf

#738256  autor: chopin1984
 06 sie 2014, 12:50
Czy ktoś się orientuje czy ostateczna oferta SUK w taryfie biznesowej bez telefonu to:
24.90 brutto m-c / 12 m- cy
no limit TM i stacjonarne, 200 min do wszystkich wymiennych tylko na sms.

Dziękuję za informacje
 #738331  autor: vering
 06 sie 2014, 17:20
Witam,

Prześledziłem wątek od 40 strony do chwili bieżącej i informacji o taryfach biznesowych jest siłą rzeczy mniej niż tych dla osób fizycznych. Kiedyś w Erze (w T-Mobile na początku też) mając rachunek firmowy można było wybierać dowolną ofertę zarówno firmową jak i dla osób fizycznych, lecz teraz już tak nie jest i dlatego potrzebuję informacji o możliwościach taryfy biznesowej.

Przedłużam umowę dotyczącą drugiego numeru, więc chodzi mi tu o najniższy możliwy abonament, ale z telefonem.
Z SUK otrzymałem taką samą ofertę jak wcześniej od zwykłego konsultanta (i to wzbudziło moje podejrzenia):
34,99 PLN netto abonamentu na 24 miesiące w tym standardowy jumpowy nolimit, bez zagranicy oraz 500MB internetu.
Ponieważ muszę mieć na tym numerze Windows Phone, dostałem do wyboru Nokię Lumię 625 oraz 635, obie za 199 PLN brutto.
Daje to razem 43,04 * 24 + 199 = 1231,96 PLN brutto

Pytanie jest standardowe: czy przy tym najniższym abonamencie biznesowym można ugrać coś więcej? Minuty na zagranicę lub niższe ceny telefonów?
Podejrzewam, że jeśli już to to drugie - nie rozumiem skąd się wzięły ceny 199 PLN brutto za te nokie - nie mają wiele wspólnego z cennikami telefonów dla biznesu.
Jaki jest maksymalny rabat na telefon dla tej taryfy?

Z góry dziękuję za konstruktywne informacje i pozdrawiam wszystkich czytających.

#738401  autor: Przemow
 06 sie 2014, 19:50
Dla zainteresowanych Sony Z2 nadal można go dostać w abonamencie JUMP L za 89.99(obniżony o 10zł) i telefon za 449

#738450  autor: nuki
 06 sie 2014, 22:48
Witam, aktualna umowa kończy się za 12 miesięcy, dzisiaj kontaktował się ze mną pracownik BOA przedstawiając taka ofertę: możliwość przejścia na taryfę Jump S od zaraz, abonament 49.99 miesięcznie telefon iphone 4s za 249 zł umowa na 24 miesiące, lub abonament wzrośnie o 5 zł. Stwierdził również, iż nowe 24 miesiące umowy będą doliczone do 12 które pozostały do zakończenia starej umowy ( łącznie 36 miesięcy ). I tutaj mam pytanie czy lepiej poczekać te 6 miesięcy na ofertę przedłużeniową, czy może jest szansa negocjacji długości proponowanej umowy ( 36 mies). Pozostałe warunki w/g mnie są ok.

#738468  autor: zygikuleczka
 07 sie 2014, 05:33
Długość umowy to obecnie 15M, 24m oraz 36M. Jest możliwość skrócenia umowy takim komentarzem reklamacyjnym i wtedy cała umowa kończy się z uplywem aneksu czyli nie ma sumowania ale mało kto o tym slyszal. Boją się to stosować. Działa to tylko Z aneksem razem z.tel.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play
  • Strona 43 z 624
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 624
  • 1
  • 41