DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 482 z 675
  • 1
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • 675
 #896433  autor: adiamo
 20 lis 2016, 17:30
No to wiem ze dałem ciała,ale co dalej?
Albo przeniosę numer do nju albo zostaje w Orange.
Czy ma sens składać kolejne wypowiedzenie?
Umowa do 10 grudnia.
 #896449  autor: maciekk4d
 20 lis 2016, 20:20
maciekk4d pisze:Cześć,

Po złożeniu rezygnacji dostałem propozycję z Orange iPhone 5s na 24msc, dopłata 300zł, abo 69zł/msc po kraju wszystko no limit, internetu 13,5GB, 400min i 100mb w roamingu.

Pytanie czy to dobra oferta? Może da się wynegocjować lepszą?

Dodam, że posiadam także od Orange internet mobilny.
Zielony, ja ten numer brałem na osobę indywidualną, a później zrobiłem cesję na firmę. W/w oferta jest dla klienta indywidualnego, ponieważ DUK dla biznesu nie widzi u mnie oferty. Czy oferta biznesowa byłaby lepsza? Chciałbym docelowo iPhona 6s. Może warto powalczyć, żeby jednak DUK znalazł ofertę biznesową?
Z tego co widzę, to oferty dla firm nie mają opłat początkowych za telefon, więc moze byłoby korzystniej.
Jak myślisz?
 #896453  autor: zielony71
 20 lis 2016, 20:50
Oferty dla biznesu są z reguły gorsze. Skoro i tak masz internet mobilny z Orange to po zmianie na LTE dla domu dostaniesz dodatkowy wysoki rabat.
 #896486  autor: zielony71
 21 lis 2016, 07:42
Powinno się dać. Migracja na wyższy abonament zawsze była możliwa. Zadzwoń do BOK, wszystkiego się dowiesz.
 #896518  autor: maciekk4d
 21 lis 2016, 11:25
Zielony, więc poczytałem trochę Twojego bloga i dziękuje, za opracowanie, mega pomocne!

Ale żeby nie było za łatwo w ofercie od pomarańczki nie wszystko zgadza się z Twoją tabelką, chociaż Pani twierdzi, że daje rabat 30%.
A więc zmigrować na LTE dla domu się nie dało, ale zrobiłem rezygnację z obecnej usługi i zrobię nową aktywację - i tak się opłaca, ale propozycja od Pani jest taka:

umowa na 24msc
iPhone 7s 32GB z opłatą początkową 898,99
rata za telefon + abonament (za telefon) - 81,69
+ abonament za lte dla domu w zależności od pakietu (zakładając niższy 69,90zł)

Czy Pani jednak nie użyła wszystkich rabatów jakie mogła przyznać? Umówiłem się z nią na dzisiaj na powtórny kontakt, ale nie wiem co robić.
Wiem już, że abo lte dla domu mogę obniżyć biorąc je przez internet (-10zł), ale to i tak daleko od Twojej tabelki.

Co myślisz?

EDIT:

Kurcze, tak teraz patrzę, to ona mi dała chyba gorsze warunki niż nowy klient ze strony a mi mówi, że rabat 30%.
Dobra, czyli już chyba wiem co robić dalej z nimi, powiedz mi tylko czy cennik się zmienił, bo w Twojej tabelce masz za iphona 7 32GB 599zł, na stronie jest po 749zł a DUK mówi, że oni mają po 899zł?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, 11:32 przez maciekk4d, łącznie zmieniany 1 raz.
 #896520  autor: Bibo
 21 lis 2016, 11:28
Witam,
Proszę o podpowiedź w celu uzyskania żniżek, przy przedłużeniu umowy na telefon.
Umowa ma być z telefonem (w miarę niski abo)- żona upiera się, że chce "dobry" telefon i myśli o Iphone.
Nie chcę wydawać kroci na słuchawkę, dlatego myślę, aby był to jakiś starszy model.
Jeśli macie jakieś propozycje odnośnie telefonów to proszę piszcie - sam we wrześniu przedłużyłem umowę biorąc Huawei'a P9 Lite, ale obecnie jest sporo droższy.
Umowa ważna do końca stycznia, zaraz wyślę wypowiedzenie.
Na koncie tylko jedna usługa mobilna, ja na siebie też mam tylko jeden abonament 39.90 z 30% rabatem.
Rozumiem, że po przerzuceniu jednej z umów na drugą osobę uzyskamy 10zł rabatu Orange Open.
Czy opłaca się dokupić jakąś usługę dla domu (mobilny net) aby zwiększyć żniżki dla nowej umowy z telefonem ?
Jak to rozegrać. Widziałem gdzieś na forum przykłady kolegi @zielony71 dające zniżki większe, aniżeli koszt netu mobilnego, ale do końca nie mogłem to rozgryść.
Proszę o podpowiedź na forum, lub poprzez prv bo czas goni (czyt. żona się niecierpliwi ;)

Ps. Czy jest różnica, czy najpierw przepiszę umowę żony na siebie i ją wypowiem, czy przepisać ją po przedłużeniu ? Zmieni to coś odnośnie rabatu ?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, 12:12 przez Bibo, łącznie zmieniany 1 raz.
 #896524  autor: zielony71
 21 lis 2016, 11:57
maciekk4d pisze:Zielony, więc poczytałem trochę Twojego bloga i dziękuje, za opracowanie, mega pomocne!

Ale żeby nie było za łatwo w ofercie od pomarańczki nie wszystko zgadza się z Twoją tabelką, chociaż Pani twierdzi, że daje rabat 30%.
A więc zmigrować na LTE dla domu się nie dało, ale zrobiłem rezygnację z obecnej usługi i zrobię nową aktywację - i tak się opłaca, ale propozycja od Pani jest taka:

umowa na 24msc
iPhone 7s 32GB z opłatą początkową 898,99
rata za telefon + abonament (za telefon) - 81,69
+ abonament za lte dla domu w zależności od pakietu (zakładając niższy 69,90zł)

Czy Pani jednak nie użyła wszystkich rabatów jakie mogła przyznać? Umówiłem się z nią na dzisiaj na powtórny kontakt, ale nie wiem co robić.
Wiem już, że abo lte dla domu mogę obniżyć biorąc je przez internet (-10zł), ale to i tak daleko od Twojej tabelki.

Co myślisz?

EDIT:

Kurcze, tak teraz patrzę, to ona mi dała chyba gorsze warunki niż nowy klient ze strony a mi mówi, że rabat 30%.
Dobra, czyli już chyba wiem co robić dalej z nimi, powiedz mi tylko czy cennik się zmienił, bo w Twojej tabelce masz za iphona 7 32GB 599zł, na stronie jest po 749zł a DUK mówi, że oni mają po 899zł?
Cennik telefonów się zmienił, Najnowszy obowiązuje od 19.11.
Cena abonamentu za LTE dla domu na stronie internetowej jest niższa niż w DUK, a dodatkowo jeszcze można dostać rabat (info na priv).
 #896531  autor: gor-ski
 21 lis 2016, 12:56
witam, czy można prosić o mail na który można wysłać wypowiedzenie jak to było kiedyś?
czy teraz się wycwanili i tylko w "okienku" w salonie trzeba skan pościć?
 #896542  autor: zielony71
 21 lis 2016, 14:09
Bibo pisze:...
Jak to rozegrać. Widziałem gdzieś na forum przykłady kolegi @zielony71 dające zniżki większe, aniżeli koszt netu mobilnego, ale do końca nie mogłem to rozgryść.
Proszę o podpowiedź na forum, lub poprzez prv bo czas goni (czyt. żona się niecierpliwi ;)

Ps. Czy jest różnica, czy najpierw przepiszę umowę żony na siebie i ją wypowiem, czy przepisać ją po przedłużeniu ? Zmieni to coś odnośnie rabatu ?
Rozgryzanie, to może raczej na priv, bo nie wiem czy kogoś jeszcze to interesuje;-)
Umowę przepisz przed przedłużeniem, bo zachodzi ryzyko, że przy przepisaniu można stracić rabat.
Niby nie jest to 100% pewne, ale po co ryzykować.
 #896555  autor: adamsk_81
 21 lis 2016, 15:36
satelo pisze:Potwierdzam że w Orange miałem simlocka na iphona 7 32GB choć w salonie zapewniali że nie ma.
Wyłączenie trwało 16 godzin z piątku na sobotę przez infolinię *100 ( 70 minut oczekiwania około 20.00 w piątek na konsultanta) cena to 77zł doliczone do faktury.
Potwierdzam że Orange w dalszym ciągu zakłada SIMLOCKI, u mnie na iphona 7 128GB. A ktoś pisał że już tego nie robią
 #896557  autor: kemot82
 21 lis 2016, 15:44
adamsk_81 pisze: Potwierdzam że Orange w dalszym ciągu zakłada SIMLOCKI, u mnie na iphona 7 128GB. A ktoś pisał że już tego nie robią
Orange zrezygnowalo z zakladania simlockow na telefony z androidem.
Na Iphony nadal zakladaja.
Info pochodzi z forum nasz_orange_pl
 #896586  autor: menstorm
 21 lis 2016, 18:53
Witam. We wrzesniu przedluzalem umowe na uslugi stacjonarne(internet,telewizja,telefon) i dostalem rabat 100% na jeden telefon i 20zl na drugi numer. Umowe na telefony mam do 1 marca. Jak to wygladac bedzie przy przedluzeniu?? Czy dalej przysluguja mi te rabaty, czy bede musial wynegocjowac od nowa wszystko a moze zostana tylko rabaty z orange open???
 #896588  autor: rufus0
 21 lis 2016, 19:06
Dostalem oferte za 95zl na 30 mcy z lg5 z uwzględnieniem rabatu 50% za uslugi stacjonarne. Czy to max co mozna dostac czy da sie cos ugrać?
  • Strona 482 z 675
  • 1
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • 675
  • 1
  • 480
  • 481
  • 482