DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#156  autor: WitekT
 10 sty 2005, 11:02
Z nowymi taryfami nie jest tak prosto. W listopadzie zapowiadano konferencję na 6. stycznia, teraz coś ma być po 13. lutego.

Ogólnie taryfy miały wejść razem z rebrandingiem, no ale Sąd Arbitrażowy trochę namieszał stosunki właścicielskie w ostatnim czasie.
 #163  autor: Dragon
 10 sty 2005, 16:11
radeczko pisze:Czy macie jakieś wiadomości, na czym miałoby to polegać? :D
to mialo polegac na tym zeby obnizyc ceny :P (bo aktualnie nawet firmom bardziej oplaca sie brac tel na karte)
 #167  autor: radeczko
 10 sty 2005, 17:07
Jasne ze taniej to podstawowa sprawa ale gdzieś czytałem że mają być rewolucyjne (ale to pewnie chwyt marketingowy)

Dlatego właśnie pytam na czym ta Rewolucja ma polegać ?!

#169  autor: WitekT
 10 sty 2005, 18:32
No dużo niżej niż Idea czy Plus zejść nie mogą, bo są koszty interconnectu. Może jakieś tanie wewnątrzsieciowe? Darmowe wieczory i weekendy w sieci? Cholera go wie. :)

#171  autor: Dragon
 10 sty 2005, 21:36
moze szykuja jakies ustalanie abonamnetow przez klienta (tzw, wybiera co chce tansze- sms-y czy rozmowy)

#175  autor: WitekT
 10 sty 2005, 23:58
Inżynieria taryfowa zna wiele rozwiązań, które sprawiają, że klientowi wydaje się, że jest taniej. :)

#218  autor: Irek
 15 sty 2005, 22:45
Era ma jakąś nową promocje, ale żeby to było takie rewolucyjne to bym nie powiedział! :-D

#221  autor: WitekT
 16 sty 2005, 00:08
Tak, promocja Jedyna (upodobnili nazwę do Jedna Idea). Nie wiem czy pamiętacie, ale już raz kiedyś tak było - Idealny prepaid Dla Każdego oraz dodane zaraz potem do TakTaka hasło Dla każdego. :)

Co do ofert - wszyscy operatorzy oferują stawkę w okolicach 75 gr brutto. Dopóki nie zostaną obniżone stawki interconnectu dużo więcej zejść nie można...

#234  autor: Bartosz
 16 sty 2005, 12:46
Jedyna i doszła teraz promocja noworoczna ale na tle plusa wygląda na beznadziejną albo się nie przyłożyli do przygotowania ww oferty.

Pomijam idee bo jej nie cierpię ale Plus jak na razie ma najlepszą ofertę .

Oj Era czyżby nie miała pomysłu ??

#236  autor: WitekT
 16 sty 2005, 12:59
Mają, mają - ale czekali z nowymi taryfami na zakup udziałów przez DT od ET i rebranding. Sprawa się trochę skomplikowala przez wyrok Sądu Arbitrażowego... Na razie są słuchy o lutym

#237  autor: Dragon
 16 sty 2005, 13:22
A o co ogolnie chodzi w tej sprawie z zakupem udzialow ?

#248  autor: WitekT
 16 sty 2005, 14:20
DT chce odkupić od ET 51% udziałów PTC. Sąd Arbitrażowy stwierdził niedawno, że Elektrim nie miał prawa przenieść swoich 51% udziałów do ET. Sąd uznał to przeniesienie za bezskuteczne i dał E czas bodajże do pierwszego tygodnia lutego na odkręcenie tego. Problem w tym, że polski sąd zablokował księgę udziałowców na czas nieokreślony...

Jeżeli E nie zdoła odzyskać na czas akcji, to szykuje się niezłe odszkodowanie dla DT.

#249  autor: Dragon
 16 sty 2005, 14:48
DT to T Mobile ?
A co to jest ET i E ?

#256  autor: WitekT
 16 sty 2005, 17:07
DT to Deutche Telekom, T-Mobile to jego komórkowe ramię.
E - Elektrim.
ET to Elektrim Telekomunikacja, w którym Elektrim ma prawie 50% udziałów, reszta należy do Vivendi i podmiotu od niej zależnego (jego nazwy teraz nie pamiętam). ET jest właścicielem 51% akcji PTC.

#257  autor: Dragon
 16 sty 2005, 18:25
DT ma ile udzialow w Erze ? A ET chce sprzedac wszystkie udzialy ?

#263  autor: WitekT
 16 sty 2005, 18:56
DT ma 49% i chce odkupić od ET pzostałe 51%.

#342  autor: art
 20 sty 2005, 09:53
WitekT pisze:Inżynieria taryfowa zna wiele rozwiązań, które sprawiają, że klientowi wydaje się, że jest taniej. :)
Strasznie mi sie spodobalo to stwierdzenie :lol: ... no taka jest własnie prawda... gra słówkami mieszanbie usługami, tu taniej, tam drozej i tak wkolo... ciagle wszystki niby tanieje... a ja podliczajac roczne wydatki za telefon komorkowy płace coraz więcej :D (oczywiscie prawda jest taka ze duzo wiecej teraz rozmawiam niż np 5 lat temu:> ai to jets duzy plus ale chodizlo mi o to ze do kasy operatora tak czy inaczej wpłacam z rokju na rok coraz więcej mimo iz wszystko tanieje:>)

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#346  autor: WitekT
 20 sty 2005, 11:30
A ja odczuwalnie więcej dzwonię i mniej płacę - każda nowa generacja taryf w Plusie była dla mnie tańsza o minimum 10%. To wyraźnie odczuwał mój portfel co miesiąc. :)

#350  autor: Dragon
 20 sty 2005, 13:32
a przechodziles pomiedzy taryfami w czasie trawania umowy czy dopiero po jej wygasnieciu- co 2 lata ?