Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
Na wstępie,przyznaje się do winy podałem za mało szczegółów odnośnie zaistniałej sytuacji. Samsung A51 5G obsługuje siec 5G Plus GSM, na umowie jest napisane jak byk,że taryfa na którą został podpisany abonament umożliwia dostęp do sieci 5G,podczas pobytu na rzeczonym balkonie przeglądałem internet oraz słuchałem streamingu muzyki na Tidalu. Stacja BTS o której mowa ma aktywne 5G(potwierdzone na forum Plus GSM) I reasumując,ani na sekundę ikonka 5G nie wskoczyła, tak więc jeszcze raz powiem. 5G Plusa jest mocno przereklamowane!!!!
Podpisano umowę na abonament za 60pln/miesiąc w salonie Plus GSM i telefon miałby nie obsługiwać 5G?!?!? To brzmi jak oksymoron!surface123 pisze: ↑28 cze 2021, 21:45Albo go tam nie ma, albo karta nie ma aktywnego 5G
A51 5G obsługuje 5G Plusowe ?
Tryb oszczędzania energii jest wyłączony ale pomiędzy balkonem i stacją BTS są dwa wieżowce 11-piętrowe ,jeden blok 4-piętrowy i około 5 wysokich topól.mariusz9a pisze: ↑29 cze 2021, 10:26marcellove, telefon nie jest w trybie oszczędzania energii? Samsung wtedy wyłącza sieć 5G, chyba że sam w ustawieniach baterii to zmienisz (domyślnie sieć 5G jest wyłączona).
Trochę dziwne że z takiej odległości nie łapie sygnału na zewnątrz budynku (bo wewnątrz bloku to by mnie nie dziwiło), no ale cóż. Ja u siebie takich problemów całe szczęście nie mam. Ale fakt jest taki że wystarczą dwa bloki między nadajnikiem a terminalem i o 5G możemy zapomnieć nawet przy stosunkowo niewielkiej odległości - terminal będzie siedział w LTE. Nie wygląda to zbyt optymistycznie w odniesieniu do częstotliwości docelowych 3.xGHz
Mi najdalej od nadajnika udało się złapać sygnał z niecałych 3km, ale oczywiście na zewnątrz budynku i przy niskiej i niezbyt gęstej zabudowie terenu. Prędkości oczywiście wtedy nie powalaną, bo jedynie okolice 100Mb/s.
Kliknij ten wykrzyknik. Prawdopodobnie masz niewłączoną usługę u operatora.