Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Cetniewo nie zaczyna się od COSu? Chodzi mi w zasadzie o to, że w samym Cetniewie i dalej w Chłapowie Plus nie ma stacji. Jeżeli obsługuje Cię sektor z dzwonnicy to jest on obciążony ruchem z Władka, Chłapowa i dalszej okolicy, po obszar do momentu przejęcia ruchu przez stacje z Rozewia (nie pamiętam czy jest tam N!) lub Jastrzębiej Góry.zapytanie pisze:Plus ma stacje na kościelnej dzwonnicy więc jak najbardziej w Cetniewie choć można powiedzieć że na jego skraju.
Lata doświadczeń z Półwyspem. W 90% przypadków jeżdżę w innych porach niż ludożerka3G pisze:A teraz wracając będziesz stał w kameralnym korku Jak pojechałem na półwysep to wcale tak mało ludu nie było. Ale zgodzę się, że Władysławowo to słaby pomysł na urlop, ja też wolę spokojniejsze miejsca.
No nie "prawdopodobnie" tylko na pewno. Ponad 150Mbps na samych 20 MHz 2600 raczej nie otrzymałbyśMixiorek pisze:LTE 2600 i prawdopodobnie CA z 1800:
Co do Cetniewa:Mixiorek pisze:Cetniewo nie zaczyna się od COSu? Chodzi mi w zasadzie o to, że w samym Cetniewie i dalej w Chłapowie Plus nie ma stacji. Jeżeli obsługuje Cię sektor z dzwonnicy to jest on obciążony ruchem z Władka, Chłapowa i dalszej okolicy, po obszar do momentu przejęcia ruchu przez stacje z Rozewia (nie pamiętam czy jest tam N!) lub Jastrzębiej Góry.
Sporo ludzi i jeden sektor a czasem może inna stacja. Do tego Plus nie ma w tym rejonie LTE 800 także zasięg jest słabszy.
Rowery, dzieciaki. Nie chce mi siękozien70 pisze:Fajne byłoby porównanie osobno L1800 i L2600 na telefonie pozwalającym wymuszać pasma.
Skacze bo po pierwsze możesz raz być na LTE 1800 a raz na 2600. Poza tym przy takim ruchu jak teraz sieć może wariować.zapytanie pisze:Mnie chyba obsługuje stacja z dzwonnicy [w każdym razie najbliższa] ale zasięg skacze więc nie wiem z czym dokładnie telefon się łączy.
Wcale niekoniecznie, ja u siebie czasem widuję także B3+B7. Oczywiście zgoda, że większe jest prawdopodobieństwo kombinacji odwrotnej, ale nie zawsze tak musi być.kozien70 pisze:UL leci tylko po 2600
Przecież ping nie ma nic wspólnego z fizyczną odległością - twoją od danej miejscowości, a z tym jaki jest traceroute. Przecież pakiet prawdopodobnie leci przez Warszawię, więc sobie policz dwkrotnie odległość. Może też czasem i przez zagranicę iść. Bez traceroute to takie gdybanie.Mixiorek pisze:Ping nadal wysoki.