Sagax pisze:Mam pytanie. Jezeli w jakiejs miejscowosci zasieg mojej sieci jest slaby, czy moge rozmawiac w roamingu innych sieci? Jesli tak, ile to kosztuje?
Właściwie (na razie) nie ma takiej możliwości.
Jedynie w przypadku bycia klientem sieci Play masz możliwość skorzystania z zasięgu własnego GSM i UMTS (voice & data) sieci Play + (dzięki podpisanej umowie roamingowej) z zasięgu roamingowego GSM i UMTS (voice & data) operatora sieci Plus - Polkomtela.
Wówczas, korzystając z połączonego zasięgu obu tych sieci, niezależnie w zasięgu której z nich się znajdziesz, masz stawki na wszystkie usługi i możesz korzystać dokładnie z tych samych promocji, jak gdybyś cały czas korzystał z usług sieci Play.
[ Dodano: 12 Kwiecień 2011, 23:29 ]
Sagax pisze:Napiszcie, jakie sieci maja najwieksza i najmniejsza jakosc, najdrozsze i najtansze uslugi?
Trudno powiedzieć, to zależy od konkretnego miejsca / obszaru...
Teoretycznie najlepsze pokrycie np. na terenach słabiej zaludnionych, wsiach, małych miasteczkach powinna mieć sieć Plus.
Sieć Era prawdopodobnie wypada pod tym względem najgorzej. A to wszytko pośrednio za sprawą toczącego się już od kliku lat sporu, który właściwe sparaliżował jej rozwój.
Na szczęście za góra dwa miesiące wreszcie dojdzie do rebrandingu na T-Mobile i mam nadzieję, że to pomoże Erze, również pod względem modernizacji i unowocześnienia infrastruktury. Co już po części się zresztą dzieje. Podkreślam
to moje prywatne zdanie.
W Orange natomiast, według zapewnień prezesów i rzeczników tej sieci zapłacisz za "prestiż korzystania ze światowej marki"...
Nie wiem co to ma oznaczać, ale raczej nie zawsze przekłada się to na najwyższy poziom świadczonych usług.