Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
ja niedawno dla testów przenosiłem numer z Play do Orange (na kartę) - za starter nie poniosłem jakiejkolwiek opłaty - starter otrzymałem za darmo, a tam: 10 zł na start na koncie głównym, ważne 366 dni i możliwość otrzymania 10 zł na Konto Promocyjne za pierwsze 12 zasileń za 25 zł lub więcej.ubuntulnx pisze:Q: Czy przenosząc numer do Orange, będę musiał zapłacić za starter?
A: Tak, 10zł, które są do wykorzystania przez 1 m-c.
Uzupełniając odpowiedź kolegi dodam, że numer powienen być aktywny na połączenia wychodzące (przychodzące mogą być zablokowane), zaś w przypadku abonamentu operator może odmówić przeniesienia numeru, jeśli na koncie klienta są zaległe płatności - info na forum.zorian pisze:Jakie warunki należy spełnić, żeby przenieść numer?
Aby przenieść numer telefonu do nowego operatora powinieneś być zarejestrowanym użytkownikiem (abonentem). Dlatego przed podjęciem decyzji o przeniesieniu numeru sprawdź poprawność oraz zgodność ze stanem faktycznym Swoich danych podanych w trakcie rejestracji. Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, to powinieneś dokonać rejestracji posiadanego numeru telefonu u swojego aktualnego operatora. Proces rejestracji jest w pełni darmowy i operator nie ma prawa odmówić Ci zarejestrowania numeru telefonu!
Szczegóły warunków, które należy spełnić w trakcie przenoszenia numeru zawarte są w odpowiednich regulaminach operatorów.
Temat poruszany na forum w tym wątku oraz w tym wątku.
Odpowiedz wg. mnie nie jest jednoznaczna, iz starter trzeba OBOWIAZKOWO zakupic, gdyz uzyto slowa JESLI (nie jestem prawnikiem ale wydaje mi sie to miec znaczenie)Czy przenosząc numer do Orange otrzymam nową kartę SIM?
Tak, jeśli zakupisz dedykowany dla przenoszonych numerów starter, wraz z nim otrzymasz nową kartę SIM.
W ofercie na kartę starter kosztuje 10 zł. W zestawie znajduje się nowa karta SIM, do której zostanie przypisany numer tymczasowy w Orange oraz 10 złotych do wykorzystania na wszystkie połączenia. Czas na wykorzystanie kwoty to 1 miesiąc, a czas odbierania połączeń to 12 miesięcy
Proszę więc Orange Polska o jasne i czytelnie rozwianie mojej następującej wątpliwości.Orange Polska pisze:Dlatego w związku z promocją przeniesienia numeru w Orange postanowiliśmy rozwiać wszelkie wątpliwości
źródłoCzy przenosząc numer do Orange otrzymam nową kartę SIM?
Tak, jeśli zakupisz dedykowany dla przenoszonych numerów starter, wraz z nim otrzymasz nową kartę SIM.
W ofercie na kartę starter kosztuje 10 zł.
Bez zmiany karty sim przeniesienie numeru nie będzie możliwe. W przypadku oferty na kartę starter jest bezpłatny.junak1934 pisze:
Pytania:
1. Jesli nie zakupie startera, numer nie zostanie przeniesiony ?
Pozdrawiam
Junak1934
MADMAX, dziękujemy za Twoje sugestie, nie odpowiadamy bezpośrednio za układ treści na stronie ale przekażemy zgłoszone uwagi do odpowiedniego działu.MADMAX pisze: Drugie pytanie poza konkursem, bardziej pod dyskusję.
Dlaczego przeniesienie numeru nie jest wyraźnie eksponowane na stronie głównej Orange?[...]
Sytuacja dotyczy konkretnego przypadku, ciężko jest nam odnieść się do tej sprawy. Pytania związane z czasem przeniesienia numeru należy skierować do konkretnego salonu, którego sprawa dotyczyła gdyż nie znamy przyczyn.piokuk pisze:Dlaczego przeniesienie do sieci Orange tzw. numeru powracającego nie jest NIGDY dokonywane w ciągu jednego dnia roboczego (zgodnie z odpowiednim rozporządzeniem) i na dodatek wymaga co najmniej dwóch wizyt w salonie firmowym. Przerabiałem to wielokrotnie w salonie firmowym Orange w Krakowie przy ul. Piłsudskiego. Mówię, że chcę powrócić z numerem Orange, pobierają ode mnie dane, kontaktują się z wyspecjalizowaną komórką Orange zajmującą się numerami powracającymi (to już beze mnie), po kilku dniach dzwonią (albo i nie) zapraszając po odbiór karty i podpisanie wniosku o przeniesienie numeru do sieci Orange - konieczna druga wizyta w salonie, przenoszą numer (z większymi lub mniejszymi trudnościami np. jeden z numerów przy przenoszeniu nie został w ogóle zarejestrowany na moje dane).
Pytanie drugie - dlaczego Orange nie umożliwia przeniesienia numeru w dowolnym salonie partnerskim, lecz wymaga wizyty w salonie firmowym?
Pytanie trzecie - dlaczego Orange nie usuwa starych kont abonenckich po numerach przeniesionych do innych sieci?
ale na tej stronie jest informacja ze otrzymanie startera jest bezpłatne, więc wy sami nie wiecie czy brać za ten starter czy nie :/ ??Orange Polska pisze:Bez zmiany karty sim przeniesienie numeru nie będzie możliwe. W przypadku oferty na kartę koszt startera to 10 zł i tyle też jest do wykorzystania na wszystkie połączenia. Czas na wykorzystanie kwoty to 1 miesiąc, a czas odbierania połączeń to 12 miesięcy.junak1934 pisze:
Pytania:
1. Jesli nie zakupie startera, numer nie zostanie przeniesiony ?
Pozdrawiam
Junak1934
Na wszystkie pojawiające pytania będziemy systematycznie odpowiadać.
Pozdrawiamy