DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #540422  autor: Orange Polska
 12 mar 2012, 10:34
Witajcie,
W imieniu Orange Polska zapraszamy do udziału w nietypowym wątku. Zauważyliśmy, że często dyskutujecie o przeniesieniu numeru i procedura związana z tym procesem nie jest do końca jasna. Dlatego w związku z promocją przeniesienia numeru w Orange postanowiliśmy rozwiać wszelkie wątpliwości, tworząc z Wami bazę wiedzy dotyczącą tego tematu.
Mamy nadzieję, że nam w tym pomożecie.

W ramach akcji przygotowaliśmy dla Was konkurs, w którym do wygrania jest Nokia Lumia 800.

Obrazek

Przez dwa tygodnie (12.03-25.03) wpisujcie w tym wątku pytania i odpowiedzi, które w kontekście przenoszenia numeru pojawiły się na forum telepolis.pl.

W ten sposób zbierzemy w tym wątku FAQ o przenoszeniu numeru.

Wygra ten, kto wpisze najbardziej użyteczne pytania (oceny dokona organizator w konsultacji z adminami telepolis.pl).
Każdy codziennie może dodawać nowe pytanie, ale uwaga, żeby szansę były wyrównane przyjmijmy zasadę, że jedna osoba, może dodać jeden wpis raz dziennie. Powodzenia!

Wpis biorący udział w konkursie powinien składać się z:
1. Pytania i odpowiedzi na temat przeniesienia numeru
2. Linku do oryginalnej dyskusji na forum telepolis.pl

Dodając komentarz pamiętajcie o przestrzeganiu zasad akcji:
1. Zależy nam na stworzeniu uniwersalnej bazy wiedzy o przenoszenia numerów, dlatego prosimy Was o przesyłanie case’ów bez podawania nazw operatorów telekomunikacyjnych.
2. Wypowiedź powinna być komunikatywna – poprawna językowo i logiczna.
3. Zachowajcie zgodność z regulaminem telepolis.pl.
4. Nie kopiujcie innych zgłoszeń (liczy się pierwszeństwo ukazania wpisu).

Akcję kończymy 25.03.

W przypadku jakichkolwiek pytań bądź niejasności jesteśmy do Waszej dyspozycji!

Pozdrawiamy
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Orange Polska, łącznie zmieniany 11 razy.

#540472  autor: bledos
 12 mar 2012, 14:50
No to może zacznę od najbardziej trywialnego dla nas, ale nie dla wszystkich chcących przenieść numer, pytania:
1. Czy przeniesienie numeru jest płatne?
Odp. Przeniesienie jest bezpłatne, ale należy mieć na uwadze, że nie ponosimy kosztu zachowania numeru. Operator może jednak żądać zapłaty za nową kartę startową czy w przypadku ofert abonamentowych - opłat aktywacyjnych.

Link... Chociażby tutaj, ale tu raczej powinno być odwołanie do nowelizacji Prawa Telekomunikacyjnego z czerwca 2009 roku: news telepolis.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#540491  autor: Orange Polska
 12 mar 2012, 16:42
bledos, zorian - dziękujemy za pierwsze głosy w dyskusji.

Pozdrawiamy

Oficjalny profil Orange na telepolis.pl

#540510  autor: ubuntulnx
 12 mar 2012, 18:16
Q: Jakie bonusy otrzymam przenosząc numer do Orange na kartę

A: Na dzień dzisiejszy to:
- wykorzystania na połączenia, SMS-y i MMS-y w Orange, połączenia z numerami stacjonarnymi oraz na internet w telefonie - ogółem 120 zł,
- 100 dodatkowych minut (ważne 20 dni) na połączenia do wszystkich sieci, przyznawane za dowolne doładowanie - raz w miesiącu, przez pół roku po przejściu do Orange - ogółem 600 minut.

LINK DO NEWSA TELEPOLIS
LINK DO REGULAMINU PROMOCJI

Obrazek
 #540517  autor: piokuk
 12 mar 2012, 18:44
Dlaczego przeniesienie do sieci Orange tzw. numeru powracającego nie jest NIGDY dokonywane w ciągu jednego dnia roboczego (zgodnie z odpowiednim rozporządzeniem) i na dodatek wymaga co najmniej dwóch wizyt w salonie firmowym. Przerabiałem to wielokrotnie w salonie firmowym Orange w Krakowie przy ul. Piłsudskiego. Mówię, że chcę powrócić z numerem Orange, pobierają ode mnie dane, kontaktują się z wyspecjalizowaną komórką Orange zajmującą się numerami powracającymi (to już beze mnie), po kilku dniach dzwonią (albo i nie) zapraszając po odbiór karty i podpisanie wniosku o przeniesienie numeru do sieci Orange - konieczna druga wizyta w salonie, przenoszą numer (z większymi lub mniejszymi trudnościami np. jeden z numerów przy przenoszeniu nie został w ogóle zarejestrowany na moje dane).
Pytanie drugie - dlaczego Orange nie umożliwia przeniesienia numeru w dowolnym salonie partnerskim, lecz wymaga wizyty w salonie firmowym?
Pytanie trzecie - dlaczego Orange nie usuwa starych kont abonenckich po numerach przeniesionych do innych sieci?
Ps. Nagrody sobie podarujcie. Na pytania odpowiedzcie.

#540589  autor: ubuntulnx
 13 mar 2012, 00:33
Q: Czy przenosząc numer do Orange, będę musiał zapłacić za starter?

A: Tak, 10zł, które są do wykorzystania przez 1 m-c.

LINK DO TEMATU TELEPOLIS

LINK DO REGULAMINU

Obrazek

#540590  autor: KC-KARLOS
 13 mar 2012, 00:46
ubuntulnx pisze:Q: Czy przenosząc numer do Orange, będę musiał zapłacić za starter?

A: Tak, 10zł, które są do wykorzystania przez 1 m-c.
ja niedawno dla testów przenosiłem numer z Play do Orange (na kartę) - za starter nie poniosłem jakiejkolwiek opłaty - starter otrzymałem za darmo, a tam: 10 zł na start na koncie głównym, ważne 366 dni i możliwość otrzymania 10 zł na Konto Promocyjne za pierwsze 12 zasileń za 25 zł lub więcej.
Starter nie był objęty jeszcze promocja z extra 6-cioma pakietami po 100 minut do wszystkich sieci za najniższe zasilenie, przyznawane co miesiąc.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥

#540596  autor: bledos
 13 mar 2012, 08:14
zorian pisze:Jakie warunki należy spełnić, żeby przenieść numer?

Aby przenieść numer telefonu do nowego operatora powinieneś być zarejestrowanym użytkownikiem (abonentem). Dlatego przed podjęciem decyzji o przeniesieniu numeru sprawdź poprawność oraz zgodność ze stanem faktycznym Swoich danych podanych w trakcie rejestracji. Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, to powinieneś dokonać rejestracji posiadanego numeru telefonu u swojego aktualnego operatora. Proces rejestracji jest w pełni darmowy i operator nie ma prawa odmówić Ci zarejestrowania numeru telefonu!
Szczegóły warunków, które należy spełnić w trakcie przenoszenia numeru zawarte są w odpowiednich regulaminach operatorów.

Temat poruszany na forum w tym wątku oraz w tym wątku.
Uzupełniając odpowiedź kolegi dodam, że numer powienen być aktywny na połączenia wychodzące (przychodzące mogą być zablokowane), zaś w przypadku abonamentu operator może odmówić przeniesienia numeru, jeśli na koncie klienta są zaległe płatności - info na forum.

Kolejne pytanie:
Czy przenosząc numer do innego operatora z oferty pre-paid zachowam środki do wykorzystania od poprzedniego usługodawcy?
Odp: Niestety nie. Środki, które były dostępne u poprzedniego operatora w momencie przeniesienia przepadają - niezależnie od tego, jaki operator numer oddaje. Oznacza to, że najlepiej wykorzystać wszystkie środki przed zmianą usługodawcy.
Źródło: link a także tutaj.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#540601  autor: Sig
 13 mar 2012, 09:07
Uzupełniając kwestię rejestracji numeru u operatora dawcy to niezbędne jest dodanie punktów:
- rejestracja, oznacza podanie PESEL. Sam zadałem to pytanie w swoich początkach na forum pytanie . Często ludzie sądzą, że np. rejestracja na stronie operatora wystarczy, a tam podają tylko e-mail i mają np. wgląd do konta.
- rejestracja odbywa się w większości przypadków w salonie operatora dawcy. Wyjątkiem jest np. nieposiadająca (poza jednym) salonów Heyah, czy mBank Mobile. Część osób może pamiętać sytuacje sprzed zmiany prawa telekomunikacyjnego któregoś tam lipca i myśleć, że rejestracja może się odbyć zdalnie. Sam tak kiedyś robiłem w Orange, już się nie da.
Przy okazji, wiele razy na forum był poruszany problem salonów partnerskich Orange - odmawiają rejestracji numerów Orange (bo nic z tego nie mają). Zróbcie coś z tym.
- abonamenty są już zarejestrowane u operatora dawcy (sądzę, że muszą być, podobnie jak MIX), ale konieczne jest upewnienie się i tak.

Nie poruszono (chyba) najważniejszego wątku - kary. Z praktyki wiem, że to właśnie strach przed nią blokuje ludzi.
Pytanie:
Czy przenosząc numer do Orange zapłacę karę? Jeżeli tak, to komu ją będę płacił?
Choćby tu
Przeniesienie numeru do Orange przed końcem umowy terminowej (abonament, oferta MIX) może wiązać się z karą opłacaną dotychczasowemu operatorowi. Szczegóły warunków wypowiedzenia umowy znajdują się w podpisanej umowie. BOK dotychczasowego operatora jest w stanie udzielić informacji o jej wysokości na dany moment. Kara maleje wraz z upływem czasu umowy, proporcjonalnie do upływających miesięcy. Można uniknąć płacenia kary podając na formularzu przeniesienia umowy termin przeniesienia po skończeniu się dotychczasowej umowy, jak i ewentualnym wymaganym okresie wypowiedzenia. Informację o dokładnej dacie jaką wpisać udzieli BOK dotychczasowego operatora.

W przypadku oferty prepaid zmiana operatora odbywa się bez kary, bez okresu wypowiedzenia i może zająć nawet 1 dzień. Warto jednak pamiętać, że przenosząc numer prepaid, tracimy wszystkie zgromadzone na nim środki z doładowań i u nowego operatora nie będą one obecne.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#540616  autor: MADMAX
 13 mar 2012, 09:54
1. Czy można złożyć dyspozycję przeniesienia numeru do Orange on-line?
> Dyskusja na forum
> Instrukcja na stronie Orange

Drugie pytanie poza konkursem, bardziej pod dyskusję.
Dlaczego przeniesienie numeru nie jest wyraźnie eksponowane na stronie głównej Orange?
Co więcej, można skorzystać z wyszukiwarki lecz po wpisaniu "przeni(...)" formatka sugeruje jako pierwszy zwrot "przeniesienie numeru" co prowadzi do niewłaściwych wyników. Dopiero wpisanie (lub wybranie z dalszych pozycji uzupełnień) zwrotu "przenieś numer do orange" daje prawidłowy wynik, czyli ukazją się linki do poszukiwanych informacji związanych z tą kwestią. Wydaje mi się, że warto by jednak to bardziej wyeksponować na głównej stronie (kosztem choćby tego serwisu informacyjno-plotkarskiego, którym potencjalny klient chcący przejść do Orange raczej zainteresowany nie jest). Tym bardziej jest to dziwne, gdyż trwa w mediach akcja reklamowa zachęcająca do przeniesienia a na stronie jest to gdzieś pochowane :-)

Pozdrawiam

#540627  autor: Vieslav
 13 mar 2012, 11:31
Czy osoba niepełnoletnia może przenieść numer?
Według regulaminu przenoszenia numeru nie ma żadnych przeciwwskazań. Do przeniesienia numeru wymagane jest okazanie dokumentu tożsamości. Numer musi być zarejestrowany u dotychczasowego operatora na identyczne dane. To znaczy, że jeżeli został zarejestrowany na legitymacje szkolną lub paszport to należy te dokumenty przedłożyć nowemu operatorowi. Jeśli chcemy przy identyfikacji posługiwać się dowodem osobistym to dane można w każdej chwili zaktualizować u obecnego operatora przed procedurą przeniesienia numeru. Należy jednak podkreślić, że osoba niepełnoletnia ma ograniczoną zdolność do czynności prawnych, więc można spotkać się z niechęcią konsultantów.
LINK do dyskusji.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2012, 16:58 przez Vieslav, łącznie zmieniany 4 razy.

#540630  autor: junak1934
 13 mar 2012, 11:54
Czy przenosząc numer do Orange otrzymam nową kartę SIM?

Tak, jeśli zakupisz dedykowany dla przenoszonych numerów starter, wraz z nim otrzymasz nową kartę SIM.

W ofercie na kartę starter kosztuje 10 zł. W zestawie znajduje się nowa karta SIM, do której zostanie przypisany numer tymczasowy w Orange oraz 10 złotych do wykorzystania na wszystkie połączenia. Czas na wykorzystanie kwoty to 1 miesiąc, a czas odbierania połączeń to 12 miesięcy
Odpowiedz wg. mnie nie jest jednoznaczna, iz starter trzeba OBOWIAZKOWO zakupic, gdyz uzyto slowa JESLI (nie jestem prawnikiem ale wydaje mi sie to miec znaczenie)

Pytania:
1. Jesli nie zakupie startera, numer nie zostanie przeniesiony ?

2. Czy moge przeniesc jednorazowo 10, 100 czy nawet 1000 numerow jesli one wszystke sa zarejstrowane na mnie w jednym punkcie ? Czy obsluga moze mnie nie obsluzyc twierdzac iz ilosc do przeniesienia jest zbyt duza ?

3. Czy operator (tutaj Orange) ma prawo do odmowy dokonania przenosin do SWOJEJ sieci pomimo poprawnych danych osobowych dla numerow zarejstrowanych, majac na uwadze oferte prepaid u starego operatora na prepaid w Orange ?

Pozdrawiam

Junak1934

#540631  autor: DanielR
 13 mar 2012, 12:18
Orange Polska pisze:Dlatego w związku z promocją przeniesienia numeru w Orange postanowiliśmy rozwiać wszelkie wątpliwości
Proszę więc Orange Polska o jasne i czytelnie rozwianie mojej następującej wątpliwości.
Czy przenosząc numer do Orange otrzymam nową kartę SIM?

Tak, jeśli zakupisz dedykowany dla przenoszonych numerów starter, wraz z nim otrzymasz nową kartę SIM.

W ofercie na kartę starter kosztuje 10 zł.
źródło

Co ciekawe informacje dotyczące MNP, zawarte na innej podstronie Waszej sieci, przeczą powyższemu twierdząc, że starter służący do przenosin numeru jest bezpłatny: źródło.

Komu więc wierzyć...? :-D

Temat poruszany chociażby tutaj.

Skoro, jak wiadomo, sam proces przeniesienia numeru jest darmowy, to i starter, niezbędny do tego przeniesienia, a tym samym pozytywnego przeprowadzenia i ukończenia tego procesu, musi (ew. powinien) być darmowy.
Nie ma przecież MNP, bez udziału startera, proces ten nie jest wówczas możliwy do przeprowadzenia. Tym samym starter wchodzi w "koszty przeniesienia" numeru, jest też jedną z "części składowych" tej operacji, która to operacja - przeniesienie numeru, jest (jak już wiemy) darmowa. Dlaczego więc mam za ów starter płacić?

Proszę Orange Polska o wyjaśnienie tego paradoksu. :wink:
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 20:53 przez DanielR, łącznie zmieniany 4 razy.

#540634  autor: djkarateka
 13 mar 2012, 12:34
Mam pytanie kiedy sieć Orange wprowadzi nielimitowany internet na kartę w Ofercie Orange Free na kartę w godzinach od 23 do 8 rano? Ciekaw jestem czy kiedykolwiek to wprowadzi?

Mam pytanie kiedy sieć Orange powiększy limity w usłudze na kartę? Chodzi o powiększenie limitów o co najmniej 2 GB do obecnej sytuacji. Gdyby sieć Orange to zrobiła przeniósłbym się do Orange.

Mam pytanie kiedy sieć Orange będzie w stanie dać taką jakość usług, zaoferować zasięg i dać tak atrakcyjną cenę za mobilny internet jaka jest w Czechach, chodzi między innymi o sieć www.o2.cz.

Mam pytanie kiedy sieć Orange wprowadzi nowe fascynujące polepszenia ofert głosowych i mobilnych?

Kiedy sieć Orange zacznie stawać swoje maszty w tych rejonach gdzie do tej pory nie ma zasięgu jej sieci jest duże skupisko ludzi chcących skorzystać z dostępu do usług internetowych i głosowych chodzi głównie o rejony przygraniczne.

Mam kolejne pytania...
Jeśli mogę pytać to z miłą chęcią

#540646  autor: jleszek
 13 mar 2012, 14:12
Witam.
Ja mam coś pecha chcąc przenieść numer (numery) do orange na kartę odwiedziłem już cztery salony we Wrocławiu w tym firmowy przy K.Wielkiego i niestety z powodu braku "specjalnej karty SIM" nie było mi dane osiągnąć celu - czyli przenieść się do ORANGE :-( .
Nadmieniam,że salony odwiedzałem w różnym odstępie czasu.
Czyżby wirtualna "promocja" ?

#540789  autor: Sig
 14 mar 2012, 04:48
Kwestia simlocka.

Z doświadczenia wiem, że niektórych ludzi przerasta zrozumienie czym on jest. Tutaj mamy przykład człowieka, który właśnie wzdragał się z przejściem do Orange, bo ta sieć zakłada simlocka. Sieć, czyli widział raczej związek z blokadą karty SIM, a nie z blokadą telefonu. Pomagałem przenosić numer różnym ludziom (jako rodzinny "ekspert") i naprawdę aż trudno opisać na forum telekomunikacyjnym rzeczy, z którymi się spotkałem. Niektórzy byli zdziwieni np. faktem otrzymania nowej karty SIM od nowego operatora, inni widzieli nierozerwany związek pomiędzy konkretnym telefonem, a konkretnym numerem, nie rozumieli, że można w telefonie zmienić kartę SIM, albo, że karta nowego operatora będzie działać w telefonie otrzymanym od innego operatora itd.

Potrzebne jest pytanie, które pokryje kwestię simlock, a jednocześnie zaznaczy fakt otrzymania nowej karty SIM.

Czy mój dotychczasowy telefon będzie działał po przeniesieniu numeru do sieci Orange?
Przenosząc numer do Orange otrzymasz nową kartę SIM ze swoim dotychczasowym numerem. Aby z niej skorzystać w swoim dotychczasowym telefonie, musi on być pozbawiony blokady simlock, lub posiadać simlock Orange.

Ostatnia część odpowiedzi tylko wydaje się głupia (no bo jak to, telefon z simlock Orange, a ktoś przechodzi do Orange). Zawsze może mieć miejsce sytuacja przejścia z MVNO Orange do Orange, a w takiej sytuacji telefon może mieć blokadę operatora zapewniającego infrastrukturę i będzie działał. Tak podejrzewam, bo w Plusie tak właśnie jest - wirtualni operatorzy mogą działać na telefonach z ich simlockiem.
Bardziej chodziło mi o to, żeby w jednym pytaniu pokryć ewentualność tego, że ktoś ma inny aparat z simlockiem Orange, tak, aby nie było obszaru na nieporozumienie.

Uzupełnienie.
Wcześniej wspomniano o przeniesieniu numeru online, choć tę kwestię pokrywa i kanał telefoniczny. Wątpię, żeby operator chciał o tym wspominać, ale ludzie pytają ... Odstąpienie od takiej umowy. Jest zawarta poza salonem, klient ma na to 10 dni. Na pewno gdzieś o tym jest wspomniane w papierach, które podpisuję (kojarzę chyba nawet tę kwestię poruszaną na blogu TP). W każdym razie jeżeli ma to być kompletny FAQ, to gdzieś tam na końcu powinna być wzmianka o możliwości odstąpienia od umowy podpisanej u kuriera w ciągu 10 dni (z rozróżnieniem klient prywatny/firmowy)

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#540797  autor: bledos
 14 mar 2012, 08:03
Następne pytanie dotyczące czasu trwania procedury przeniesienia numeru.
Jak długo trwa przeniesienie numeru między sieciami?

Odp. Czas trwania przenoszenia numeru między sieciami uzależniony jest od dwóch czynników:

1. w zależności od oferty, z jakiej korzystamy u dotychczasowego operatora - jeśli jest to oferta przedpłacona to termin ten wynosi 24h, natomiast w przypadku ofert abonamentowych, jeśli nie chcemy ponosić dodatkowych kosztów w postaci kar (o których była mowa we wczśniejszych postach), należy doliczyć okres wypowiedzenia umowy. W związku z tym czas ten może wydłużyć się do niemal 2 miesięcy. Przeniesienie z abonamentu w ciągu 24h jest możliwe, ale wówczas należy pamiętać o zobowiązaniach względem poprzedniego operatora (kara umowna oraz proporcjonalna wysokość abonamentu, w przypadku przeniesienia po zakończonej umowie bez okresu wypowiedzenia);

2. w zależności od sposobu złożenia wniosku. Operator powinien rozpatryć wniosek o przeniesienie numeru w ciągu 6 godzin roboczych dla wniosków złożonych osobiście oraz 3 dni roboczych w przypadku dostarczenia wniosku inną metodą (listownie, za pomocą kuriera...). Oznacza to, że w przypadku przeniesienia numeru korespondencyjnie, do czasu przeniesienia wymienionego w punkcie 1 należy dodać maksymalnie 3 dni na rozpatrzenie wniosku przez operatora przejmującego numer.

Źródło: dyskusja oraz news.

#540814  autor: Orange Polska
 14 mar 2012, 10:20
junak1934 pisze:
Pytania:

Pozdrawiam

Junak1934
Bez zmiany karty sim przeniesienie numeru nie będzie możliwe. W przypadku oferty na kartę starter jest bezpłatny.

Na wszystkie pojawiające pytania będziemy systematycznie odpowiadać.

Pozdrawiamy
Ostatnio zmieniony 15 mar 2012, 14:28 przez Orange Polska, łącznie zmieniany 1 raz.

#540820  autor: Orange Polska
 14 mar 2012, 10:32
MADMAX pisze: Drugie pytanie poza konkursem, bardziej pod dyskusję.
Dlaczego przeniesienie numeru nie jest wyraźnie eksponowane na stronie głównej Orange?[...]
MADMAX, dziękujemy za Twoje sugestie, nie odpowiadamy bezpośrednio za układ treści na stronie ale przekażemy zgłoszone uwagi do odpowiedniego działu.

Pozdrawiamy

[ Dodano: 2012-03-14, 10:41 ]
piokuk pisze:Dlaczego przeniesienie do sieci Orange tzw. numeru powracającego nie jest NIGDY dokonywane w ciągu jednego dnia roboczego (zgodnie z odpowiednim rozporządzeniem) i na dodatek wymaga co najmniej dwóch wizyt w salonie firmowym. Przerabiałem to wielokrotnie w salonie firmowym Orange w Krakowie przy ul. Piłsudskiego. Mówię, że chcę powrócić z numerem Orange, pobierają ode mnie dane, kontaktują się z wyspecjalizowaną komórką Orange zajmującą się numerami powracającymi (to już beze mnie), po kilku dniach dzwonią (albo i nie) zapraszając po odbiór karty i podpisanie wniosku o przeniesienie numeru do sieci Orange - konieczna druga wizyta w salonie, przenoszą numer (z większymi lub mniejszymi trudnościami np. jeden z numerów przy przenoszeniu nie został w ogóle zarejestrowany na moje dane).
Pytanie drugie - dlaczego Orange nie umożliwia przeniesienia numeru w dowolnym salonie partnerskim, lecz wymaga wizyty w salonie firmowym?
Pytanie trzecie - dlaczego Orange nie usuwa starych kont abonenckich po numerach przeniesionych do innych sieci?
Sytuacja dotyczy konkretnego przypadku, ciężko jest nam odnieść się do tej sprawy. Pytania związane z czasem przeniesienia numeru należy skierować do konkretnego salonu, którego sprawa dotyczyła gdyż nie znamy przyczyn.
Wszelkie formalności związane z przeniesieniem numeru do Orange można zrealizować we wszystkich Salonach Orange (firmowych i partnerskich).
Co do kont to określają je wewnętrzne procedury firmy.

Pozdrawiamy, Orange

#540822  autor: wasylek
 14 mar 2012, 10:51
Orange Polska pisze:
junak1934 pisze:
Pytania:

Pozdrawiam

Junak1934
Bez zmiany karty sim przeniesienie numeru nie będzie możliwe. W przypadku oferty na kartę koszt startera to 10 zł i tyle też jest do wykorzystania na wszystkie połączenia. Czas na wykorzystanie kwoty to 1 miesiąc, a czas odbierania połączeń to 12 miesięcy.

Na wszystkie pojawiające pytania będziemy systematycznie odpowiadać.

Pozdrawiamy
ale na tej stronie jest informacja ze otrzymanie startera jest bezpłatne, więc wy sami nie wiecie czy brać za ten starter czy nie :/ ??

http://www.orange.pl/kid,4002009267,id, ... ticle.html