Użytkownik
Ranga
Obserwator
Ja mam najprostszą sztuczkę - o ile wyjdzie: wyłącz fona, wyjmij kartę SIM, odczekaj chwilkę, potem włóż SIM i włącz telefon. Jeśli karta z Orange ma SIMteligenta, dostaniesz SMSa z konfiguracją. Wystarczą ją po prostu zapisać i już.mbankowiec pisze:w ten weekend będzie taka promocja w orange na kartę że dadzą 100MB netu za free na jeden dzień. Mam pytanie - jak ustawić w telefonie (SE W200i) internet na orange? wie ktoś?
Z góry dziękuję za pomoc w tej sprawie
Pozdrawiam
A czy ta metoda nie działa tylko przy zmianie telefonu? Bo inaczej te SMS-y przychodziłyby po każdym włączeniu telefonu.Karlos20 pisze:Ja mam najprostszą sztuczkę - o ile wyjdzie: wyłącz fona, wyjmij kartę SIM, odczekaj chwilkę, potem włóż SIM i włącz telefon. Jeśli karta z Orange ma SIMteligenta, dostaniesz SMSa z konfiguracją. Wystarczą ją po prostu zapisać i już.
To również zależy, czy kartę SIM wkładasz do różnych telefonów.mkowalski pisze:A czy ta metoda nie działa tylko przy zmianie telefonu? Bo inaczej te SMS-y przychodziłyby po każdym włączeniu telefonu.Karlos20 pisze:Ja mam najprostszą sztuczkę - o ile wyjdzie: wyłącz fona, wyjmij kartę SIM, odczekaj chwilkę, potem włóż SIM i włącz telefon. Jeśli karta z Orange ma SIMteligenta, dostaniesz SMSa z konfiguracją. Wystarczą ją po prostu zapisać i już.
Poczekaj cierpliwie. Spobuj jeszcze raz wybrac swój model fona i wpisz swój numer w Orange.mbankowiec pisze:właśnie w tym problem że żadny sms z konfiguracją mi nie przychodzi bo telefon mam od dawna...
dzięki za informacje - przyszedł sms ze stronki wwwKarlos20 pisze:Skorzystaj z konfiguratora na tej stronie: http://ustaw.orange.pl/
No i super! Wystarczyło poczekać Pamiętaj o wpisaniu Pin-u, zapisaniu konfiguracji, a następnie o wyborze profilu WAP Orange GPRS / Internet GPRS (w zależności jaką konfigurację wybrałeś). Pozdrawiammbankowiec pisze:dzięki za informacje - przyszedł sms ze stronki wwwKarlos20 pisze:Skorzystaj z konfiguratora na tej stronie: http://ustaw.orange.pl/
Wybrałem i internet i wap orange. A która opcja jest lepsza??Karlos20 pisze:No i super! Wystarczyło poczekać Pamiętaj o wpisaniu Pin-u, zapisaniu konfiguracji, a następnie o wyborze profilu WAP Orange GPRS / Internet GPRS (w zależności jaką konfigurację wybrałeś). Pozdrawiammbankowiec pisze:dzięki za informacje - przyszedł sms ze stronki wwwKarlos20 pisze:Skorzystaj z konfiguratora na tej stronie: http://ustaw.orange.pl/
Nie ma różnicy, naliczanie pakietów netowych w Orange jest co 50 kB - są liczone łącznie za dane odebrane i wysłane.mbankowiec pisze:Wybrałem i internet i wap orange. A która opcja jest lepsza??Karlos20 pisze:No i super! Wystarczyło poczekać Pamiętaj o wpisaniu Pin-u, zapisaniu konfiguracji, a następnie o wyborze profilu WAP Orange GPRS / Internet GPRS (w zależności jaką konfigurację wybrałeś). Pozdrawiammbankowiec pisze: dzięki za informacje - przyszedł sms ze stronki www
Czy jest coś takiego jak w plusie że internet działa po 100kB a wap co 10kB??
Czy w orange nie na różnicy bo pobiera po tyle samo kB?? a tak wogóle to jakie jest naliczanie w orange?? co 100kB?? liczone osobno czy łącznie?? wie ktoś??