DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #108168  autor: teleranka
 23 wrz 2006, 19:34
Witam,
mam mały problem z Tele 2. Wypowiedziałam im umowę (w formie listownej, list polecony zostal wyslany 30.08.06) i dostałam od nich informację, że umowa zostanie rozwiązana po upływie okresu wypowiedzenia tj. na koniec pazdziernika :evil: . Zdaje sie,ze wg nich okres wypowiedzenia płynie od momentu otrzymania przez tele2 pisma z reyzgnacja z ich usług. Niestety nie mam umowy żeby to sprawdzic :(( Czy ktos moze mi udzielic informacji, czy rzeczywiście w umowach mają taki zapis? W pazdzierniku w ogole nie bede miala telefonu, zrezygnowalam rowniez z tp, takze świadczenie usług przez tele 2 bedzie zupelnie nieskuteczne.
Aha, oczywiście tele 2 otrzymalo moj list w miesiacu wrzesniu. Podają do korespondencji skrytke pocztową, a potem odbierają raz albo 2 na tydzien. Dla mnie liczy sie data wysylki listu z rezygnacją z uslug-miesiac sierpien.

#108221  autor: Vieslav
 23 wrz 2006, 21:41
Cóż... Oto całe wspaniałe Tele2. Nie wiem, czy cokolwiek zrobisz, bo znajoma miała podobny problem: wysłała wypowiedzenie w kwietniu, od czerwca miała mieć tp a nadal jej rachujki z tele2 przychodziły. W tele2 twierdzili, że umowa rozwiązana, ale płacić kazali.
Zasyp ich reklamacjami, może akurat pomoże... :P

re

#108304  autor: amadeo
 24 wrz 2006, 07:57
zadzwoń do TP 9393 -poproś o wysłanie druku preselekcji TP- dodatkowo poinformuj o wysłaniu pisama rezygnacji tele 2
.
Rozwiązanie umowy to 30 dni z Tele 2
czy wysłałes(aś) rezygnacje litem poleconym???

poczytaj to
http://www.telepolis.pl/news.php?id=6272

Obrazek

#108434  autor: D@rio
 24 wrz 2006, 15:55
amadeo pisze:zadzwoń do TP 9393 -poproś o wysłanie druku preselekcji TP- dodatkowo poinformuj o wysłaniu pisama rezygnacji tele 2
eccch..powiesz mi może po co jej preselekcja TP kiedy ona także zrezygnowała z usług TP? (i dobrze z resztą...)

do autora: Natomiast Tele2 nie zrobiło Cię tutaj w bambuko. Oni mają takie prawo aby robić wypowiedzenie z 30 dniowym okresem. A więc wszystko jest tutaj prawidłowo, musisz poczekać poprostu.

Obrazek

re

#108475  autor: amadeo
 24 wrz 2006, 17:10
racja-nie doczytałem postu

Obrazek

#108913  autor: teleranka
 25 wrz 2006, 19:51
Dziękuję za odpowiedzi.
list wysłałam listem poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Pełnomocnik tele2 odebral przesylkę 1 dnia wrzesnia niestety.Z preselekcji zrezygnowalam pod koniec sierpnia br.
Dotychczas nie mialam stycznosci ani z tele2 ani z tp, w tej sprawie jestem pełnomocnikiem moich rodziców, nie dysponuję umową z tele 2, mogła zaginąć w trakcie przeprowadzki.
Zgodnie z normami Kodeksu Cywilnego -istotna jest data wysyłki pisma /stempel pocztowy/, chyba,że umowa stanowi inaczej. Prawdopodobnie moi rodzice podpisali i taki zapis :((. Złodziejaszki z tele2 się zabezpieczają, nie ma co. Tylko patrząc od drugiej strony, tele 2 w moim przypadku nie będzie miec technicznej możliwosci swiadczenia usługi.

Tak sobie myslalam,ze ciekawe za co wystawią fakturę, za usługi telekomunikacyjne czy za "okres wypowiedzenia. Jak za usługi to nie zaplacilabym,pomimo,ze kwota jest mała ale dla zasady. Wystawili by umowę na czynnośc, któa nie została dokonana.

Znalazłam na stronie tele2 umowę, jeden z zapisów brzmi nastepująco: "Klient zobowiązuje się do terminowego uiszczania opłat za zrealizowane Usługi, zgodnie z obowiązującym Cennikiem." Nie ma usługi nie ma zapłaty.

przed wysyłką mojego postu zadzwoniłam jeszcze do tele 2 .Pani poinformowała mnie,że w moim przypadku gdy telefon zostanie przez tp odłączony-nic nie zapłacę,nie dostanę żadnego rachunku. :shock: szok. No zobaczymy,jak przyślą rachunek i tak nie zaplace.

#109055  autor: Sirmark
 26 wrz 2006, 01:10
teleranka pisze:przed wysyłką mojego postu zadzwoniłam jeszcze do tele 2 .Pani poinformowała mnie,że w moim przypadku gdy telefon zostanie przez tp odłączony-nic nie zapłacę,nie dostanę żadnego rachunku. :shock: szok. No zobaczymy,jak przyślą rachunek i tak nie zaplace.
ale na co masz w ogole podpisana umowe z tele2? na sama preselekcje? jesli tak to przeciez nie ma co panikowac. jak nie bedziesz dzwonic to nie bedzie kosztow.
a jesli mialas jakas usluge DWiW, to trzeba bylo ja po prostu wylaczyc.
A wypowiedzenie wyslac swoja droga.

Poza tym zawsze na wszystko mozna zlozyc reklamacje pisemnie (znaczy na pobrane oplaty). Jest szansa ze w balaganie nie odpowiedza w terminie, czyli prawnie reklamacja bedzie uznana.
Tak bylo w moim przypadku, choc pewnie glowna zabawa dopiero sie zacznie jak beda chcieli jakies pieniadze.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew