DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #114766  autor: nstn
 18 paź 2006, 01:41
Ktoś już korzysta z Video na Żądanie od naszej kochanej tepsy? Chodzi o tą nową ofertę telewizji z wykorzystaniem Liveboxa. Podzielcie się wrażeniami.

A może ta videoStrada to videoStraTa albo videoZdrada? :lol: :lol: :lol:

#114768  autor: D@rio
 18 paź 2006, 01:43
nstn, a powiedz mi; To już się rozszerzyło na inne miasta? Czy dalej oferują to tylko dla Stolicy?

Obrazek

#114771  autor: nstn
 18 paź 2006, 01:48
D@rio pisze:To już się rozszerzyło na inne miasta? Czy dalej oferują to tylko dla Stolicy?
Nie używam tego i nie interesowałem sie szczegółowo, ale myslałem że to jest raczej akcja globalna. Nie wiedziałem że tylko w wawie można z tego skorzystać. Bo w zasadzie to w innych miastach muszą postawić trochę serwerów.

Jako ciekawostkę dodam, że LiveBox jest powszechnie sprzedawany przez grupe France Telecom we Francji. Nasi LiveBox'a nie wymyślili.

"Nic nie boli tak jak życie"

#114773  autor: D@rio
 18 paź 2006, 01:52
no to już wiesz, że to dzialało/działa tylko w W-wie ;) A tak w ogóle, dla mnie to VideoStrada to pomyłka. Nie dość że droga to bezsensowna. Bo niby co mnie tam może przekonać oprócz tego "video-on-demand"? Sto razy wolę jakąś platformę cyfrową, np. PolsatCyfrowy czy nowo-powstałe - N.tv ;) (oparte na technologii HDTV).
nstn pisze:Jako ciekawostkę dodam, że LiveBox jest powszechnie sprzedawany przez grupe France Telecom we Francji. Nasi LiveBox'a nie wymyślili.
to oczywiste. Przecież nawet sprzęt do tego "LiveBox'a" wymyślił Sagem i on te "pudełeczko" produkuje - w dodatku dosyć badziewiaste. Bo są modemy ADSL z WLAN'em wyższej klasy.

Obrazek

#114777  autor: nstn
 18 paź 2006, 02:09
a ta VideoStada to nie jest generalnie platforma cyfrowa?

#114779  autor: D@rio
 18 paź 2006, 02:20
nstn pisze:a ta VideoStada to nie jest generalnie platforma cyfrowa?
wiesz, może to ująłem. Fakt, może i jest to nadawane cyfrowo ale co z tego - jak całość chodzi tylko na wydzielonym, specjalnym paśmie jakby nie patrzeć łącza analogowego.

Obrazek

#114782  autor: nstn
 18 paź 2006, 03:05
D@rio pisze:Fakt, może i jest to nadawane cyfrowo ale co z tego - jak całość chodzi tylko na wydzielonym, specjalnym paśmie jakby nie patrzeć łącza analogowego.
Czy na pewno? Chyba obiło mi sie o uszy, że tepsa dostarcza do tej usługi oddzielną linię. W zasadzie mogliby doprowadzić światłowód do domu klienta. Ja bym sie nie pogniewał na nich za to. Japończycy już tak w tej chwili robią. Masz 50 Mb/s tylko dla siebie. No ale cóż, Polska to nie Japonia.

#114784  autor: D@rio
 18 paź 2006, 03:18
nstn pisze:Czy na pewno? Chyba obiło mi sie o uszy, że tepsa dostarcza do tej usługi oddzielną linię. W zasadzie mogliby doprowadzić światłowód do domu klienta.
a to pierwsze słyszę. W takim razie jeśli brak mi informacji na chwilę obecną aby się coś więcej wypowiedzieć...
Ale - jeśli to prawda, to wtedy jakość może być całkiem całkiem, choć światłowodów do domku w TP to my się długo nie doczekamy ;)

Obrazek

#114805  autor: pumba
 18 paź 2006, 08:01
D@rio pisze:nstn napisał/a:
Jako ciekawostkę dodam, że LiveBox jest powszechnie sprzedawany przez grupe France Telecom we Francji. Nasi LiveBox'a nie wymyślili.

to oczywiste. Przecież nawet sprzęt do tego "LiveBox'a" wymyślił Sagem i on te "pudełeczko" produkuje - w dodatku dosyć badziewiaste. Bo są modemy ADSL z WLAN'em wyższej klasy.
D@rio, ale livebox to nie tylko modem ADSL z WLAN'em to znacznie więcej ;)

#114839  autor: D@rio
 18 paź 2006, 13:53
pumba pisze:D@rio, ale livebox to nie tylko modem ADSL z WLAN'em to znacznie więcej
no taa, z obsługą VoIP jeszcze :) no i co tam jeszcze? Jak coś przeoczyłem jeszcze to dopowiedz...

Obrazek

#114843  autor: pumba
 18 paź 2006, 13:57
no różnic to więcej można by było się doszukać np. bluetooth... ;)

#114866  autor: D@rio
 18 paź 2006, 15:12
pumba pisze:no różnic to więcej można by było się doszukać np. bluetooth...
LiveBox ma Bluetooth'a? :shock:

Obrazek

#114869  autor: pumba
 18 paź 2006, 15:18
nooo, a najlepsze to że jak na telefonie wyszukuje urządzenia bluetooth to znajduje mi właśnie livebox'a i teraz kombinuje jak by go wykorzystać? ;)

#114870  autor: D@rio
 18 paź 2006, 15:26
pumba pisze:nooo, a najlepsze to że jak na telefonie wyszukuje urządzenia bluetooth to znajduje mi właśnie livebox'a i teraz kombinuje jak by go wykorzystać?
dobre :shock: nie mam zielonego pojęcia jak wykorzystać ten bajer, no chyba że jako niejako takie połączenie GSM2PC.

Obrazek

#114908  autor: Opportunist
 18 paź 2006, 18:59
Videostrade można uzytkowacnie tylko w stolicy
Oto wszystkiemiasta objete zasiegiem: Zasieg videostrady

Obrazek

#115022  autor: nstn
 18 paź 2006, 23:12
mgrygiel pisze:Oto wszystkiemiasta objete zasiegiem: Zasieg videostrady
To są tylko salony sprzdazy. Tam słowa nie ma na temat gdzie jest dostepna VideoZdrada :-D a gdzie nie

#115052  autor: Opportunist
 19 paź 2006, 07:01
No tak... ale mysle, ze skoro mozna tam kupic to pewnie mozna i kozystac:P Jakby zasiek byl tylko w Warszawie to podejzewam, ze tylko tam by sprzedawali... takie moje spekulacje :D

Obrazek

#116238  autor: D@rio
 23 paź 2006, 11:30
mgrygiel pisze:No tak... ale mysle, ze skoro mozna tam kupic to pewnie mozna i kozystac:P Jakby zasiek byl tylko w Warszawie to podejzewam, ze tylko tam by sprzedawali... takie moje spekulacje
po części masz rację - może nie tyle co można korzystać ale BĘDZIE można korzystać. To są miasta które zostaną objęte w pierwszej kolejności (po W-wie) aktywowane do usługi WideoStrada.

Obrazek