DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #643046  autor: Blank
 28 cze 2013, 18:54
Witam,

W czerwcu, minęło 9 miesięcy od podpisania umowy na internet 30 Mbps (66,00 zł) w ramach promocji. Oczywiście, jełopy wysłały do mnie liścik miłosny, w którym wyznają mi, że od sierpnia opłata będzie o 2 złote wyższa i zdecydowałem, iż rozwiążę z nimi umowę (dla zasady - skoro chciało im się wysłać taki liścik, tuż po zakończonej umowy, to niech pocałują mnie w d ;)).

W związku z tym, mam pytanie, czy można rozwiązać z nimi umowę BEZ WYPOWIEDZENIA i czy będzie to bezpłatne? Zależałoby mi na czasie, więc miesiąc różnicy to dla mnie duża różnica (zwłaszcza w obliczu promocji Orange na kartę)?

2. Wiem, że sprzęt można im bezpłatnie odesłać kurierem DPD (po zamówieniu).
W związku z tym mam takie pytania:
- Sprzęt należy odesłać w ciągu 14 dni od... złożenia rezygnacji / przyjęcia rezygnacji / czy zakończenia umowy? Czy liczy się data złożenia dyspozycji / oddania sprzętu czy jego dotarcia?
- Kompletność sprzętu: Co było w standardowym zestawie do internetu? Wydaję mi się, że jedynie zasilacz/modem/płyta instalacyjna/kabel RJ45 i pudełko. Czy w wypadku braku jednego z następujących akcesoriów może być problem: płyta/pudełko? Mam urządzenie Thomson TWG87OUG
- Jeśli nie mogę znaleźć pudełka od tego szajsu, to czy mogę zestaw odesłać w zwykłej paczce?

3. Czy po rezygnacji z ich usług (w taki sposób) istnieje jakiś okres karencji (3 miesiące?), w czasie którego nie będzie można korzystać z ich usług (złożyć kolejnego zamówienia). Byłem zainteresowany złożeniem najpóźniej we wrześniu/październiku zamówienia na duet tv+net (z uwagi na znaczące utrudnienia w instalacji anteny satelitarnej i ew. chęci skorzystania z promocji z Windą 8).

4. Ewentualne przedłużenie umowy - czy po otrzymaniu takiego pisma i podpisaniu aneksu, podwyżka nadal by obowiązywała? Czy jako posiadacz jednej usługi, mogę skorzystać z jakichś preferencyjnych warunków przedłużenia, przy przedłużeniu umowy na 2 usługi? Oraz czy istnieją jakiekolwiek "bonusy" dla przedłużających tylko JEDNĄ usługę. Dodatkowo, czy przy przedłużeniu, ta firma życzy sobie jakąś opłatę za aneks/aktywację?

Z poważaniem,
/#>X

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#643317  autor: Vieslav
 29 cze 2013, 18:16
divhashmorex pisze: czy można rozwiązać z nimi umowę BEZ WYPOWIEDZENIA i czy będzie to bezpłatne?
Prawdopodobnie umowa skończy się wraz z okresem rozliczeniowym.
divhashmorex pisze: - Sprzęt należy odesłać w ciągu 14 dni od... złożenia rezygnacji / przyjęcia rezygnacji / czy zakończenia umowy?
14 dni od dnia odłączenia.
divhashmorex pisze: - Kompletność sprzętu: Co było w standardowym zestawie do internetu? Wydaję mi się, że jedynie zasilacz/modem/płyta instalacyjna/kabel RJ45 i pudełko. Czy w wypadku braku jednego z następujących akcesoriów może być problem: płyta/pudełko? Mam urządzenie Thomson TWG87OUG
Musi być wszystko (chyba oprócz pudełka). Modem, kabel usb, rj45, płyta, zasilacz.
divhashmorex pisze: 3. Czy po rezygnacji z ich usług (w taki sposób) istnieje jakiś okres karencji (3 miesiące?), w czasie którego nie będzie można korzystać z ich usług (złożyć kolejnego zamówienia).
Kiedyś było 3 miesiące. Teraz nie wiem.
divhashmorex pisze: 4. Ewentualne przedłużenie umowy - czy po otrzymaniu takiego pisma i podpisaniu aneksu, podwyżka nadal by obowiązywała?
Nie. Dostaniesz 3 miesiące gratis + chyba 5% zniżki od abonamentu. Umowa na 12 miesięcy.

#643493  autor: Blank
 30 cze 2013, 12:20
Dzięki za informacje (dałem POMÓGŁ) :)

Nie spodziewałem się, że oferta przedłużeniowa w UPC jest aż tak dobra (jakby nie patrzeć, 30 Mbps za 45 zł, o tym za chwilę).

Twój post, zainteresował mnie na tyle, że wczoraj postanowiłem wydać te kilka grosików i zadzwonić do BOK, gdzie zostałem połączony z "działem zajmującym się przedłużeniami".
Szczególnie interesująca była oferta samego internetu. 30 Mbps za 60 zł brutto, w umowie na 12 miesięcy i 3 miesiące gratis. To daje 45 zł miesięcznie, więc jestem bardzo bardzo zaskoczony :)

Wiesz może, czy te 2 zł nadal będzie mnie dotyczyć w takiej sytuacji i jeśli tak, czy dotyczyć mnie będzie od razu (2 zł przez pierwsze 3 miesiące), czy dopiero po tych bezpłatnych (62 zł)?

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#643504  autor: Ruben
 30 cze 2013, 12:40
divhashmorex, oferty przedłużeniowe w UPC były jeszcze bardziej atrakcyjne ale ostatnio coś ukrócili to. Moim zdaniem wiąże się to z możliwością zerwania bezkarnego w związku ze zmianą regulaminu. Uważam, że powrócą do starych utrzymaniówek na jesieni.
Podwyżka, o której piszesz dotyczy abonentów nie posiadających umowy na czas określony. Ciebie z chwilą podpisania nowej umowy na 12 m-cy podwyżka nie będzie dotyczy.

#643569  autor: Precelos
 30 cze 2013, 16:23
divhashmorex pisze:Wiesz może, czy te 2 zł nadal będzie mnie dotyczyć w takiej sytuacji i jeśli tak, czy dotyczyć mnie będzie od razu (2 zł przez pierwsze 3 miesiące), czy dopiero po tych bezpłatnych (62 zł)?
bedziesz mial cene taka jak na umowie tj 60 zł brutto plus 3 miesiace za free
divhashmorex pisze:divhashmorex, oferty przedłużeniowe w UPC były jeszcze bardziej atrakcyjne
to fakt sam korzystam ze starej tj. 12m umowy 3 miesiace za free plus 15% znizki(obecnie to 5%)

Obrazek