Mam dosyć nurtujący mnie problem.Jestem posiadaczem internetu radiowego co przy jego ograniczeniach transferu jest uciążliwe i zastanawiam się nad przyłączeniem do słupka,niestety gdy dzwoniłem kilka lat temu do TP pani z centrali powiedziała,że nie ma technicznej możliwosci na podłączenie do sieci ze względu na brak wolnych numerów.I tutaj nasuwa się pytanie,czy gdybym sam chciał pokryć koszty przyłączenia siebie do słupka(Mam ok. 50m) ile by to kosztowało oraz czy byliby w stanie stworzyć dla mnie wolny numer na użytkowanie Internetu oraz telefonu.
Naprawdę, trudno powiedzieć. Te 50 metrów kabel ma wisieć, czy w ziemi być? Teren należy do ciebie, czy ktoś jest po drodze? Bez "wizji" lokalnej się nie obędzie. Dzwoń, umów się itd.
Trudno powiedzieć, co kryło się pod sformułowaniem "brak numerów" kilka lat temu (na pewno nie brak numerów, raczej portu). Tak czy inaczej ludzie z telefonów stacjonarnych rezygnują, mogła być po drodze też jakaś modernizacja itd. Wątpię, żeby ktoś ci na forum pomógł, musisz się skontaktować z Orange.