DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #643050  autor: Ozzy538
 28 cze 2013, 19:00
Mam dosyć nurtujący mnie problem.Jestem posiadaczem internetu radiowego co przy jego ograniczeniach transferu jest uciążliwe i zastanawiam się nad przyłączeniem do słupka,niestety gdy dzwoniłem kilka lat temu do TP pani z centrali powiedziała,że nie ma technicznej możliwosci na podłączenie do sieci ze względu na brak wolnych numerów.I tutaj nasuwa się pytanie,czy gdybym sam chciał pokryć koszty przyłączenia siebie do słupka(Mam ok. 50m) ile by to kosztowało oraz czy byliby w stanie stworzyć dla mnie wolny numer na użytkowanie Internetu oraz telefonu.

#643061  autor: Sig
 28 cze 2013, 19:22
Naprawdę, trudno powiedzieć. Te 50 metrów kabel ma wisieć, czy w ziemi być? Teren należy do ciebie, czy ktoś jest po drodze? Bez "wizji" lokalnej się nie obędzie. Dzwoń, umów się itd.
Trudno powiedzieć, co kryło się pod sformułowaniem "brak numerów" kilka lat temu (na pewno nie brak numerów, raczej portu). Tak czy inaczej ludzie z telefonów stacjonarnych rezygnują, mogła być po drodze też jakaś modernizacja itd. Wątpię, żeby ktoś ci na forum pomógł, musisz się skontaktować z Orange.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#643284  autor: orson_dzi
 29 cze 2013, 16:09
Sig pisze: musisz się skontaktować z Orange
Z TP.

Jak kabel miałby iść pod ziemią po czyjejś działce, to jest to tak skomplikowana logistycznie operacja, że nawet sobie nie wyobrażasz ;) .
Ale tutaj trzeba zadzwonić i spytać.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#643544  autor: Sig
 30 cze 2013, 15:08
orson_dzi pisze:
Sig pisze: musisz się skontaktować z Orange
Z TP.

Jak kabel miałby iść pod ziemią po czyjejś działce, to jest to tak skomplikowana logistycznie operacja, że nawet sobie nie wyobrażasz ;) .
Ale tutaj trzeba zadzwonić i spytać.
Napiszę skontaktuj się z TP, to jeszcze pytający zgłupieje, jak mu się strona Orange otworzy...

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#643691  autor: orson_dzi
 30 cze 2013, 23:21
Ważne żeby po *100 nie dzwonił, bo to powszechny błąd ;) . Podobno nawet na fakturach z TP jest podane 510 100 100 lub *100, ale nie sprawdzałem tego.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#643710  autor: M a r c i n
 01 lip 2013, 06:22
Mój brat sam kopał 20m kabla od słupka przez ziemię sąsiada, bo tp nie chciała rozbierać chodnika, żeby kabel położyć :)

Obrazek

#644727  autor: robriot77
 04 lip 2013, 23:11
przede wszystkim zalezy po jakim terenie trzeba polozyc przylacze. czy przez droge czy przez dzialke sasiada albo moze wzdluz pasa drogowego. tak czy inaczej monter jak dostanie zlecenie nie przekopie tego. rada wiec aby pogadam z monterem (o ile trafisz na normalnego :P) i zapronowac ze samemu sie przekkkkkopie o ile jest mozliwosc. jezeli monter da negatyw i wycenie przylacze do 1tys to mozna to poscic na SSI :) tepsa wykona wtedy przylacze na swoj koszt