solidburn pisze:W małej wiosce Neostrada ? to już prędzej jakaś lokalna siec WIFI a jak nie to aero2 i reszta GSM
Ja nie mogę... Czy zdajesz sobie sprawę, że termin "mała wioska" jest bardzo rozległy? Decydują możliwości techniczne, a jeżlei Neostrada jest rozpatrywana, to znaczy, że być może. Ponadto wioska może być mała, ale niedaleko miasteczka, a tam to już może być nawet LLU...
Spójrz sobie na mapy zasięgu operatorów odnośnie tej wioski i ewentualnie na mapę pozwoleń radiowych
http://mapa.btsearch.pl/ to ci pozwoli rozeznać kto ma jaką technologię tam. Opłata za utrzymanie linii to 30 zł bodajże, pamiętam, że ktoś ją jakoś pomniejszał zawieszając okresowo linię, ale to tak było ok. 20-30 zł. Ja brałbym internet po kablu - Neostrada/Netia BSA, bo to jednak stabilność i brak limitów (nie trzeba na nic się oglądać). Ewentualnie po rozeznaniu się w dostępnej technologii, może będą mogli mieć nawet LTE od np. Cyfrowego Polsatu/Plusa (zasięg mnie zaskakuje).
Luba AERO2, ale cy jest sens zamęczać się z kodami captcha (chyba zostały wprowadzone?)? Jakby Orange miało 3G, to można pomyśleć o Orange Free na Kartę z Allegro itd.
I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.