DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #652970  autor: officetape
 06 sie 2013, 19:51
Witam

Posiadam Internet Orange Freedom Pro z limitem 6 GB i modemem AnyDATA ADU-500A‎. Jestem ich abonentem 4 lata. W tym roku, w październiku kończy mi się umowa, więc zapewne w sierpniu lub wrześniu zaczną się telefony o jej przedłużenie. Internet chodzi całkiem nieźle, ma pełny zasięg, całe 5 kresek. Transfery w nocy to nawet do 180-200 kb/s. W poprzednim roku nie dostałem jednak nic ponad to, więc w tym chciałbym dostać przynajmniej to, co dostanie ich nowy abonent, czyli 8 GB i router z możliwością przesyłu danych do 9,3 Mb/s. Na ich stronie widnieje, że ten router przy umowie na 24 miesiące mogę mieć za 1 zł. Jak myślicie, czy uda mi się wynegocjowac te warunki z umową na 12 miesięcy?
 #653051  autor: robriot77
 07 sie 2013, 01:34
officetape pisze:Witam

Posiadam Internet Orange Freedom Pro z limitem 6 GB i modemem AnyDATA ADU-500A‎. Jestem ich abonentem 4 lata. W tym roku, w październiku kończy mi się umowa, więc zapewne w sierpniu lub wrześniu zaczną się telefony o jej przedłużenie. Internet chodzi całkiem nieźle, ma pełny zasięg, całe 5 kresek. Transfery w nocy to nawet do 180-200 kb/s. W poprzednim roku nie dostałem jednak nic ponad to, więc w tym chciałbym dostać przynajmniej to, co dostanie ich nowy abonent, czyli 8 GB i router z możliwością przesyłu danych do 9,3 Mb/s. Na ich stronie widnieje, że ten router przy umowie na 24 miesiące mogę mieć za 1 zł. Jak myślicie, czy uda mi się wynegocjowac te warunki z umową na 12 miesięcy?

nie wiem jak klienci przedluzajacy umowy ale np nowy klient aby dostac przy umowie na 12m MV610 za 1 zl muslaby zamowic najwyzszy pakiet 25GB.
klient ktory chce placic 49pln 8GB / 12m-cy zaplaci 399pln za modem.
jak mowie nie wiem jak jest z przedluzajacymi /sprzedaje jedynie nowe aktywacje/ ale ostatnio niby klientka dostala tableta za 1pln przedluzajac cdm. chociaz nie za bardzo chce mi sie w to wierzyc. :smt009

#653067  autor: kamil1221
 07 sie 2013, 07:46
Raczej nie ma co liczyć że będzie za 1zł przy tym pakiecie. Może uda się zejść do 199zł (ale to z podkreśleniem na może).

Nie myślałeś może o Neostradzie ?

#653153  autor: officetape
 07 sie 2013, 13:32
@up

Kiedyś chciałem neostrade, lecz powiedzieli że baza jest za mała i nie mają jak założyć. Było to 6 lat temu więc może coś się zmieniło. Gdybym chciał się dowiedzieć czy teraz jest taka możliwośc, to gdzie powinienem dzwonić? Do BOK?

Co do tego routera, to na stronie widze że nowy abonent który wybiera pakiet 8 Gb na 24 miesiące ma ten router za złotówke. Stąd też moje zapytanie, jako że jestem 4 lata abonentem czy jest szansa aby dostać te 8 GB i router na umowe na 12 miesięcy.

#653161  autor: orson_dzi
 07 sie 2013, 13:44
officetape pisze:gdzie powinienem dzwonić? Do BOK?
Do Orange :P .
Tak na poważnie, to do TP. 801 505 505.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#653259  autor: kamil1221
 07 sie 2013, 20:36
Lub idź do dowolnego salonu Orange by złożyć zamówienie.

#653407  autor: orson_dzi
 08 sie 2013, 13:26
A salon ma też możliwość żeby sprawdzić, czy będzie go można podłączyć pod Neostradę? Czy to tylko przez BOK da radę?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#653419  autor: kamil1221
 08 sie 2013, 13:58
Oczywiście że tak.