DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #92588  autor: Raven
 06 sie 2006, 15:45
witam

Zastanawiałem sie ostatnio nad internetem bezprzewodowym w notebooku.
Niestety długie umowy i comiesięczne rachunki za bardzo do gustu mi nie pasują.
Znalazłem oferte SIMDATA, co wydało mi sie bardzo dobre, ale że modemy GPRS są drogie, chciałem sie zapytać czy LG 3310 z kablem mógłby posłużyć jako modem do transmisji GPRS - może znacie jakieś inne możliwości? (w notku szybki internet nie jest potrzebny)

#92879  autor: D@rio
 07 sie 2006, 13:38
Z tego co wiem do tego modelu robią kable. A więc myślę iż spokojnie możnaby go zainstalować jako modem i korzystać na GPRS-ie.

Obrazek

#92897  autor: Raven
 07 sie 2006, 14:37
D@rio pisze:Z tego co wiem do tego modelu robią kable. A więc myślę iż spokojnie możnaby go zainstalować jako modem i korzystać na GPRS-ie.
kable są, ale telefon ma GPRS, ale nie ma "modemu", bo wiem nie każdą komórke można podpiąć....

#92905  autor: D@rio
 07 sie 2006, 15:01
Raven pisze:
D@rio pisze:Z tego co wiem do tego modelu robią kable. A więc myślę iż spokojnie możnaby go zainstalować jako modem i korzystać na GPRS-ie.
kable są, ale telefon ma GPRS, ale nie ma "modemu", bo wiem nie każdą komórke można podpiąć....
Hmm. Zadaj takie samo pytanie dziale LG. Ja akurat nie mam doczynienia z tą marką to się nie wypowiem w tej sprawie ;)

Obrazek

#92913  autor: kamil1221
 07 sie 2006, 15:17
Ale wydaje mi się, że korzystanie z telefonu jako modem to katorga - chodzi tutaj o prędkość - GPRS jest strasznie wolny jak na internet na kompie.
Ja bym radził tobie najpierw zaopatrzyć się w jakiś telefon z technologią EDGE - bo to już zapewnia jakąś prędkość do 200-300kb/s.

#92916  autor: Raven
 07 sie 2006, 15:36
kamil1221 pisze:Ale wydaje mi się, że korzystanie z telefonu jako modem to katorga - chodzi tutaj o prędkość - GPRS jest strasznie wolny jak na internet na kompie.
Ja bym radził tobie najpierw zaopatrzyć się w jakiś telefon z technologią EDGE - bo to już zapewnia jakąś prędkość do 200-300kb/s.

tylko że to sie wiąże już z wysokim kosztem
z teakiego rozwiązanie bede kożystał rzadko - ale chodzi mi o sam fakt internetu poza domem

#92928  autor: D@rio
 07 sie 2006, 15:55
to zmien telefon na jakas Nokijke z EDGE i korzystaj ;) Najtansza Nokia z EDGE to 6020 bodajrze.

Obrazek

#93094  autor: Raven
 08 sie 2006, 01:06
D@rio pisze:to zmien telefon na jakas Nokijke z EDGE i korzystaj ;) Najtansza Nokia z EDGE to 6020 bodajrze.

rozumiem że to wystarczy by kupić powiedzmy sim date i przez kabel ewentualnie irde mieć internet w kompie........?? (po 3gr za 100kb)

chętnie usłysze inne opinie i inne możliwości

#93191  autor: D@rio
 08 sie 2006, 13:17
Raven pisze:
D@rio pisze:to zmien telefon na jakas Nokijke z EDGE i korzystaj ;) Najtansza Nokia z EDGE to 6020 bodajrze.

rozumiem że to wystarczy by kupić powiedzmy sim date i przez kabel ewentualnie irde mieć internet w kompie........?? (po 3gr za 100kb)

chętnie usłysze inne opinie i inne możliwości
no pewnie że wystarczy. Napewno taka Nokia jest tańsza niż modem. I też nowa oczywiście...a jakoś będzie porównywalna tyle że pozostaje kwestia ładowania.

Obrazek

#93328  autor: Raven
 08 sie 2006, 17:20
jakie jeszcze w miare tanie telefony mogły by być do tych celów?

#93331  autor: D@rio
 08 sie 2006, 17:28
Raven pisze:jakie jeszcze w miare tanie telefony mogły by być do tych celów?
Motorola v547, Nokia 6820, Nokia 6822, Nokia 6230i, Nokia 3200...

Obrazek

#93374  autor: Kaczy
 08 sie 2006, 20:24
Tylko należy podkreślić 1 sprawę.
Po paru godzinach korzystania z Internetu bateria się rozładuje w telefonie. To jest minus w porównaniu do modemu pod PCMCIA.

...::: Made for loneliness :::...

#93446  autor: Raven
 08 sie 2006, 23:19
Kaczy pisze:Tylko należy podkreślić 1 sprawę.
Po paru godzinach korzystania z Internetu bateria się rozładuje w telefonie. To jest minus w porównaniu do modemu pod PCMCIA.
chodzi o wejście na 20 minut / dziennie, by odebrać wiadomości, coś wysłać, zobaczyć www....... wiadomo w domu jest stałe łacze, ale gdzieś na wyjeździe czy gdzieś indziej to by sie bardzo przydało.....

[ Dodano: 2006-08-09, 21:41 ]
czy k 700i bedzie też dobry??