DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#103546  autor: kubiakk
 08 wrz 2006, 18:18
wlasnie i tak zrobilem ale fajnie jest miec 512 za 33 a pozniej za 66 i do tego liveboxa czy jakos sie to tak pisze za zeta przez 12 miechow......ja mam 256 za 48.8 nielimintowany transfer i 100 mega na stronke...styka...i zadnych tam bez sensu umow :mrgreen:

#105339  autor: Opportunist
 14 wrz 2006, 13:50
Właśnie ja tez mam caly czas problem z Liveboxem :? Miałem mieć JUŻ, a nie mam... tzn tez cos tam nie jest jeszcze wprowadzone do systemu i kobita z telepunktu powiedziala ze jak bedzie mozliwe to zadzwoni... Dalej czekam...

Obrazek

#105648  autor: pumba
 15 wrz 2006, 17:05
Ja tam poszedłem do telepunktu i bez problemu dostałem liveboxa no może nie tak bez problemu bo mieli jakąś awarie systemu i nie było możliwości podpisywania umów i musiałem odczekać parę dni ale jakby nie to to liveboxa dostałbym od ręki, ale ważne że już go mam i mogę dzwonić za granicę za 12gr ;)

#105716  autor: D@rio
 15 wrz 2006, 22:54
pumba pisze:Ja tam poszedłem do telepunktu i bez problemu dostałem liveboxa no może nie tak bez problemu bo mieli jakąś awarie systemu i nie było możliwości podpisywania umów i musiałem odczekać parę dni ale jakby nie to to liveboxa dostałbym od ręki, ale ważne że już go mam i mogę dzwonić za granicę za 12gr ;)
powiedz mi pumba...jak to właściwie wygląda ten Tepsiany VoIP w tym LiveBOX'ie. To jest normalnie podłączone do telefonu czy dzwonisz jakoś "z komputera" przez słuchawki? A czy może jest tak że LiveBox pełni rolę brameczki dostępowej VoIP?? Z góry dzięki za naświetlenie tej kwestii...
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2006, 14:54 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

re

#105773  autor: amadeo
 16 wrz 2006, 11:44
mozna i tak i tak
mozna korzystac z telefonów Voip USB lub zestawu do komputera

Obrazek

#106027  autor: pumba
 17 wrz 2006, 10:46
D@rio pisze:
pumba pisze:Ja tam poszedłem do telepunktu i bez problemu dostałem liveboxa no może nie tak bez problemu bo mieli jakąś awarie systemu i nie było możliwości podpisywania umów i musiałem odczekać parę dni ale jakby nie to to liveboxa dostałbym od ręki, ale ważne że już go mam i mogę dzwonić za granicę za 12gr ;)
powiedz mi pumba...jak to właściwie wygląda ten Tepsiany VoIP w tym LiveBOX'ie. To jest normalnie podłączone do telefonu czy dzwonisz jakoś "z komputera" przez słuchawki? A czy może jest tak że LiveBox pełni rolę brameczki dostępowej VoIP?? Z góry dzięki za naświetlenie tej kwestii...
livebox pełni funkcję bramki VoIP i można dzwonić przez VoIP'a nie mając komputera. W liveboxie jest gniazdo RJ-11 do którego podłącza się zwykły telefon ale żeby móc z niego dzwonić trzeba mieć podpisaną z TePsą jeszcze umowe na telefonie internetową za co nie ma żadnych dodatkowych kosztów no chyba że ktoś sobie wybierze ten abonament z darmowymi połączeniami to wtedy jest opłata abonamentowa ale ja mam umowe na ten abonament bezpłatny czyli nie ponoszę żadnych dodatkowych kosztów z tego tytułu. Przy podpisywaniu umowy na telefonie internetową otrzymuje się numer telefonu 399xxxxxx i inni mogą na niego dzwonić z innych VoIP oraz z telefonów stacjonarnych w chwili obecnej nie ma możliwości dodzwonienia się na ten numer z komórek ale to kwestia czasu ;)

amadeo pisze:mozna i tak i tak
mozna korzystac z telefonów Voip USB lub zestawu do komputera
what?
nie wiem co miałeś na mysłi z tymi telefonami VoIP USB bo gdzie niby bym go miał podłączyć? A jeśli chodzi o zestaw do komputera to chyba nie odbywało by się to już przez VoIP TePsy bo jakbym miał przekierować ten VoIp z liveboxa na komputer? A nie ma możliwości korzystania z TePsianego VoIPa bez liveboxa.

re

#106104  autor: amadeo
 17 wrz 2006, 16:33
telefon Voip mozna podłaczyc do komputera oraz gniazda livebox Port USB ACC –

Obrazek

#113589  autor: Opportunist
 13 paź 2006, 15:58
Hisoria prawie sie zakonczyla... Rachunek za neostrade przyszedl tak jak byc powinno tj. 33zł. Liveboxa tez juz mam... jeszcze tylko kwestia oplaty za dzierzawe tegoz sprzetu... Otoz liveboxa dostalem dopiero 4 pazdziernika, czyli tak naprawde po promocji, tej po ktorej przez polowe umowy placimy tylko 1zł. Ale kierownik telepunktu powiedzial, ze w razie jakby rachunek zostal powiekszony o 10zl zamiast o zlotowke, to mam to reklamowac na blekitnej linii, i powinni to uznac... okaze sie juz w nastepnym tygodniu... czekam na rachuneczek...
PS. Niby 10 zł to nie majatek, ale nie mam zamiaru placic za cos, za co placic nie powinienem...

Obrazek

#113724  autor: pumba
 13 paź 2006, 23:34
mgrygiel, ja pomimo że brałem liveboxa w czasie kiedy obowiązywała ta promocja to uprzedzili mnie że na rachunku zamiast opłaty 1zł mogę mieć 10zł bo coś system nie zakażdym razem to dobrze wyłapuje i jeśli na rachunku będę miał 10zł to mam składać reklamacje i oni to wtedy poprawią i też teraz oczekuje na rachunek bo jestem ciekaw jak to będzie ale o reklamacje jestem spokojny bo przez ostatnie trzy miesiące składałem chyba pięć reklamacji i każda została rozpatrzona pozytywnie aż mnie to zaskoczyło za co tepsa ma u mnie plusa ;)

#113758  autor: Opportunist
 14 paź 2006, 08:41
Czyli co? Odcałego tego czasu co masz LIVEBOXA przychodzi Ci na rachunku dyszka i składasz reklamacje?? No to widze, ze fajna zabawa mnie czeka :D

Obrazek

#113765  autor: kameT
 14 paź 2006, 09:34
Jak myślicie warto zerwać umowę i podpisac na nowo?
Korzystam z oferty mistrzowskiej, ostatni miesiąc płacę 1,22zł. Potem opcja 512 będzie mnie kosztować 84zł, ehh...
Migrować na wyższą opcję mogę, ale na starych warunkach 1mb = 136zł :O
A teraz za 1mb mogę płacić przez 1 rok 33zł, potem 66zł.
Ile kosztuje zerwanie umowy?

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#113866  autor: pumba
 14 paź 2006, 15:26
mgrygiel pisze:Czyli co? Odcałego tego czasu co masz LIVEBOXA przychodzi Ci na rachunku dyszka i składasz reklamacje?? No to widze, ze fajna zabawa mnie czeka :D
Nie nie źle się może wyraziłem liveboxa mam dopiero od zeszłego miesiąca i w tym miesiącu po raz pierwszy na rachunku będę miał naliczoną za niego opłatę i uprzedzili mnie że zamiast 1,22zł może to być 10zł jeśli tak będzie to wtedy mam to zareklamować i przy następnym rachunku będę miał już naliczane poprawnie a różnica za pierwszy miesiąc zostanie mi zwrócona, a tamte pięć reklamacji to dotyczyły czego innego ale o nich wspomniałem że nie ma co się obawiać bo ostatnie czasy tepsa wszystkie reklamacje rozpatruje na korzyść klienta przynajmniej tak jest w moim przypadku ;)

#113878  autor: pumba
 14 paź 2006, 15:49
kameT pisze:Jak myślicie warto zerwać umowę i podpisac na nowo?
Korzystam z oferty mistrzowskiej, ostatni miesiąc płacę 1,22zł. Potem opcja 512 będzie mnie kosztować 84zł, ehh...
Migrować na wyższą opcję mogę, ale na starych warunkach 1mb = 136zł :O
A teraz za 1mb mogę płacić przez 1 rok 33zł, potem 66zł.
Ile kosztuje zerwanie umowy?
Oj może ci się to nieopłacić bo zrywając umowę musiałbyś jako karę zapłacić za każdy miesiąc korzystania z neo różnicę w cenie jaką płaciłeś w promocji a jaka jest przy umowie na czas nieokreślony a przy neo 512 abonament wynosi wynosi 168,36zł więc odjąć od tego te 1,22zł które płaciłeś i przemnózyć przez liczbę miesięcy to wyjdzie ci dośc wysoka kwota więc wniosek jest jeden nie opłaca ci się to ;)
Jest jeszcze inne wyjście z sytuacji ale to wymaga trochę większej zabawy, a niedługo nawet będziesz miał podstawy do zerwania umowy bez ponoszenia żadnych konsekwencji ale wtedy chyba już nie zdążysz się załapać na promocję z której chciałbyś skorzystać ale może zostanie ona przedłużona albo wejdzie nowa i gorsza czego nikt nie wie ;)

#113930  autor: kameT
 14 paź 2006, 19:24
A możesz wymienic mi te podstawy, bo chyba coś słyszałem, ale nie wiem dokładnie co i gdzie :D

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#114175  autor: pumba
 15 paź 2006, 19:25
Po pierwsze, parę dni temu można było przeczytać na telepolis że tepsa będzie zmieniała regulamin neostrady, a więc w tym przypadku możesz go nie zaakceptować i na tej podstawie rozwiązać umowę bez żadnych konsekwencji, ale wtedy chyba nie będziesz mógł skorzystać z tej nowej promocji bo nie wyrobisz się czasowo.
Po drugie nie wiem czy nie było to zastrzeżone w promocji mistrzowskiej ale sposób na zerwanie umowy bez płacenia wysokich kar był taki że dokonywałeś migracji na wyższą prędkość przy czym musiałeś podpisać aneks na okres pełnych 12 lub 24 miesięcy ale nie krótszy niż pozostał ci do końca obecnej umowy i po paru dniach od podpisania umowy składałeś rezygnację z neostrady i w ten sposób płaciłeś karę tylko za 1 lub góra 2 miesiące korzystania z usługi i wtedy mógłbyś wziąc na nowo neostardę w jakiejś promocji tylko pamiętaj że teraz praktycznie w każdej promocji jest zastrzeżenie że nie możesz z niej skorzystać jeśli korzystałeś z neostrady w momencie obowiązywania tej promocji więc jeśli teraz byś rozwiązał umowę to dopiero z kolejnej promocji byś mógł skorzystać ale czy będzie ona taka korzystna jak obecna to już nie wiadomo ;)

#114562  autor: pumba
 17 paź 2006, 15:46
No i dostałem rachunek a tam błędnie naliczona opłata za udostępnienie zestawu livebox zamiast 1,22zł jest 10zł więc zadzwoniłem na 9393 i złożyłem reklamacje i w przyszłym miesiącu dostanę zwrot ;)

#115098  autor: Opportunist
 19 paź 2006, 14:02
Ja jeszcze czekam na rachuneczek :D
A tak poza tym... Pumba połączenia przez TePsiany VOIP przychodzą Ci na jednej fakturze "razem z wszystkim" ???

Obrazek

#115109  autor: pumba
 19 paź 2006, 14:51
mgrygiel, naliczone opłaty za połączenia przez VoIP są razem z pozostałymi usługami na jednej fakturze fajnie ta pozycja za VoIP
międzynarodowe VoIP 1h06m09s 6,62 zł
takie niskie opłaty za połączenia międzynarodowe :D
Innej pozycji nie mam za VoIP'a bo praktycznie wykorzystuje go tylko właśnie do połączeń międzynarodowych ;)
A połączeń wykonych przez VoIP'a nie mam wyszczególnionych w wykazie połączeń, bo na ten nr VoIP'a trzeba złożyć osobne zlecenie więc muszę się przejśc do telepunktu złożyć to zlecenie i wtedy będę otrzymywał także wykaz połączeń wykonanych przez VoIP'a ale tu chyba dla każdego numeru tego normalnego i tego z VoIP'a będą osobne wykazy bo w końcu to są dwa różne numery ale dokładnie będę mógł powiedzieć to w przyszłości jak dostanę kolejną fakturę ;)

#115195  autor: Jedi
 19 paź 2006, 18:58
Możecie zerwac umowę za darmo!! TP rozsyła już w rachunkach nowy regulamin, a więc nie ma praw żądań kar za zerwanie umowy! :D

#115212  autor: pumba
 19 paź 2006, 19:28
Jedi, no ale po co mam zrywać z nimi umowę jak mi z nimi dobrze, bo gdzie będe miał lepiej, albo co z tego będę miał że zerwe umowę? ;)