Dzięki za info. Konsultanci kłamią jak z nut. Twierdzili np. że RzI IX została wycofana końcem stycznia a tu proszę, jednak ktoś dostał. Tak jak ktoś napisał "trzeba wytrzymać ciśnienie i być cierpliwym do końca"ajlonka pisze:@MaxDeMe
Dziś chłopak dostał RzI IX opcja 60Mb. Warszawa.
Płacił za 30 mb ok 45zł, teraz za 60 mb 34,99zł.
Mówili, że nie ma, że ograniczona terytorialnie itp. A jednak udało się za 3cim telefonem z DUK. Oczywiście z wypowiedzeniem, z końcem lutego mieli odciąć sygnał.
Co ciekawe, któryś konsultant proponował cenę o 2 zł wyższą niż płaci obecnie, twierdząc,że jest to najlepsza możliwa dla niego oferta.
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Wynegocjowane 90zł:Pipens pisze: W kwestii przedłużenia umowy:
Aktualna 128,90zł:
- Select hd z Mediaboxem HD
- 60mb internet
Propozycja 1 105zł:
- Max HD z Mediaboxem PVR
- 120mb internet
- Multiroom z SD'kiem
- Max HD z Mediaboxem PVR
- 120mb internet
- Multiroom z Mediabox HD
Jaka to Rewia? XIX?
Witam
Nowe regulaminy (z dnia 20 stycznia 2016)
Rewia z Internetem VI
Rewia z Internetem VII
Może się komuś przyda podczas negocjowania nowych warunków.
Nowe regulaminy (z dnia 20 stycznia 2016)
Rewia z Internetem VI
Rewia z Internetem VII
Może się komuś przyda podczas negocjowania nowych warunków.
Witam, po jakim czasie od wyslania wypowiedzenia poprzez formularz kontaktowy zostanie ona zarejestrowana w systemie ?
Potwierdzenie powinno przyjść od razu bo jest generowane automatycznie. Jeżeli nie dostałeś to dla pewności zadzwoń do UPC i zapytaj czy wpłynęło, jak nie wpłynęło to powtórz operację.piter_i pisze:Witam, po jakim czasie od wyslania wypowiedzenia poprzez formularz kontaktowy zostanie ona zarejestrowana w systemie ?
Witam 3 lutego złożyłem wypowiedzenie umowy po tym jak skończyła się ona w styczniu i przedłużona ją na czas nieokreślony. Od tego czasu nie otrzymałem żadnego telefonu z BUKu, co robić dzwonić do nich czy czekać dalej ? miałem opcje 10mb/s na 12 msc za 59 zł mógłbym zmienić na 10 mb/s za 30 zł 24msc chodź najbardziej zależało by mi na umowie 12msc. Co więc robic ?
Witam,dziś dzwoniłem na DUK, powiedziałem, że zmieniam operatora, teraz płacę 87 zł, internet 30 MBs oraz Max Extra HD, bez nagrywarki, dziś otrzymałem propozycję, to samo co mam + nagrywarka za 90 zł/24 m-ce lub internet 120 MBs + nagrywarka + Max Extra Hd za 95 zł, czy jest szansa coś od nich wyrwać więcej jak wyślę wypowiedzenie?
Oczywiście. Po złożeniu wypowiedzenia możesz walczyć o oferty z tzw. pakietu WRU. Szczegóły cenników w podwieszonym temacie.
Witam.
Obecnie w UPC mam pakiet tel. max, internet 120, telefon 60min., canal+ jeszcze ten stary przed podziałem na 2 pakiety i multiroom (jeden dekoder z nagrywarką). Za wszystko płacę 185,99. W DUK proponują mi wszystko jak mam teraz, canal+ prestige i do tego eleveny za 171zł przy zobowiązaniu na 24 m-ce. Czy przy wypowiedzeniu jest szansa na ugranie czegoś niżej, ewentualnie z większą prędkością internetu? Bo weszło orange do mojego bloku ze światłowodem i proponują mi maksymalny pakiet tv, telefon stacjonarny z darmowymi w Polsce i za granicą i internet 300Mb, a do tego canal+ (wszystkie kanały) za 159. W tej cenie jest multiroom i podłączenie wraz z aktywacją. Nie chciał bym jednak kolejnej instalacji w domu, bo są już dwie, ale nie wiem czy od upc jeszcze coś można wyrwać.
Obecnie w UPC mam pakiet tel. max, internet 120, telefon 60min., canal+ jeszcze ten stary przed podziałem na 2 pakiety i multiroom (jeden dekoder z nagrywarką). Za wszystko płacę 185,99. W DUK proponują mi wszystko jak mam teraz, canal+ prestige i do tego eleveny za 171zł przy zobowiązaniu na 24 m-ce. Czy przy wypowiedzeniu jest szansa na ugranie czegoś niżej, ewentualnie z większą prędkością internetu? Bo weszło orange do mojego bloku ze światłowodem i proponują mi maksymalny pakiet tv, telefon stacjonarny z darmowymi w Polsce i za granicą i internet 300Mb, a do tego canal+ (wszystkie kanały) za 159. W tej cenie jest multiroom i podłączenie wraz z aktywacją. Nie chciał bym jednak kolejnej instalacji w domu, bo są już dwie, ale nie wiem czy od upc jeszcze coś można wyrwać.
Golarz Filip pisze:Oczywiście. Po złożeniu wypowiedzenia możesz walczyć o oferty z tzw. pakietu WRU. Szczegóły cenników w podwieszonym temacie.
rafertti pisze:Witam 3 lutego złożyłem wypowiedzenie umowy po tym jak skończyła się ona w styczniu i przedłużona ją na czas nieokreślony. Od tego czasu nie otrzymałem żadnego telefonu z BUKu, co robić dzwonić do nich czy czekać dalej ? miałem opcje 10mb/s na 12 msc za 59 zł mógłbym zmienić na 10 mb/s za 30 zł 24msc chodź najbardziej zależało by mi na umowie 12msc. Co więc robic ?
dzwonic bo buku? ktos poda mi nr ?
324949930, 324949935, 324949938
Jest tylko jedno ALE
Jeśli numeru z którego do nich dzwonisz nie ma w ich systemie, to duża szansa, że z automatu zostaniesz przekierowany do ogólnej linii. Taki mają tam teraz myk.
Nic prostszego jeśli któryś z tych numerów nie działa, dzwonić na ogólną linię i od razu prosić o przełączenie do DUK
Jest tylko jedno ALE
Jeśli numeru z którego do nich dzwonisz nie ma w ich systemie, to duża szansa, że z automatu zostaniesz przekierowany do ogólnej linii. Taki mają tam teraz myk.
Nic prostszego jeśli któryś z tych numerów nie działa, dzwonić na ogólną linię i od razu prosić o przełączenie do DUK
Witam moi mili. Jak zapewne wielu z was, tak i mi kończy mi się umowa z UPC . Mam pakiet 3 usług. Wypowiedziałem dotychczasową umowę. Było m.in.za drogo. Jestem w trakcie negocjacji z DUK. Chcę zmniejszyć pakiet do dwóch usług i to już im zaznaczyłem. Chcę internet 60 mbit i telefon minuty max do wszystkich bez limitu. Zaproponowano mi 75 zł/miesiąc na 2 lata. Poprosiłem o kolejną rozmowę niebawem. Na spokojnie zorientowałem się, że nowy klient może mieć lepszy pakiet (120mbit i telefon minuty max do wszystkich bez limitu) za 74 zł/miesiąc (tak wychodzi jak się symuluje zamówienie z ich strony). Dodatkowo zapoznałem się z rewiami, które zostały tu opublikowane i spostrzegłem, że mogę mieć moje 60 mbit i telefon minuty max do wszystkich nawet za 60 zł (wg rewii XIX). Podczas kolejnej rozmowy dzięki faktowi, że nowy ma lepiej ugrałem 5 zł (na 70 zł/miesiąc). Potem powołałem się na rewię XIX ale powiedzieli mi, że ona już nie obowiązuje i te 70 zł to wszystko co mogą zaoferować. Wspomniano, że maksymalnie obowiązuje rewia XV i stąd te 70 zł. Ja wiem, że 70zł jest wg XV ale próbuję wywalczyć coś lepszego, zwłaszcza, że przez lata się im płaciło sporo i już basta . Zatem jak to jest? Nie obowiązują te powyżej rewii XV? Czy to ściema?
Cześć wszystkim.
Po wysłaniu rezygnacji na koniec lutego i rozmowie z dwoma konsultantami w tym jednym na pewno z DUKu otrzymałem taką ofertę:
Telewizja:
Max Extra HD z nagrywarką - 60 zł na miesiąc
Multiroom CI+ - 5 zł przez pierwsze 3 miesiące później 10 zł miesięcznie
Internet:
120 Mb/s - 24,99 zł na miesiąc
Telefon:
240 minut - 14,99 zł na miesiąc
W sumie niecałe 100 zł za usługi podstawowe + 10 zł za pakiet multiroom. Jak dla mnie to dobry deal
Dodatkowo instalacja jednorazowo 49,99 zł. Niby nie da się jej usunąć w żaden sposób. Jaki to jest pakiet nie jestem wam w stanie powiedzieć bo nie mam informacji o nazwie promocji.
Pozdrawiam i powodzenia bo się da!
Po wysłaniu rezygnacji na koniec lutego i rozmowie z dwoma konsultantami w tym jednym na pewno z DUKu otrzymałem taką ofertę:
Telewizja:
Max Extra HD z nagrywarką - 60 zł na miesiąc
Multiroom CI+ - 5 zł przez pierwsze 3 miesiące później 10 zł miesięcznie
Internet:
120 Mb/s - 24,99 zł na miesiąc
Telefon:
240 minut - 14,99 zł na miesiąc
W sumie niecałe 100 zł za usługi podstawowe + 10 zł za pakiet multiroom. Jak dla mnie to dobry deal
Dodatkowo instalacja jednorazowo 49,99 zł. Niby nie da się jej usunąć w żaden sposób. Jaki to jest pakiet nie jestem wam w stanie powiedzieć bo nie mam informacji o nazwie promocji.
Pozdrawiam i powodzenia bo się da!
Nokia 3110 -> Alcatel OT320 -> Sony Ericsson k510i -> Sony Ericsson k770i -> Nokia E52 -> Nokia Lumia 710 -> HTC 8S -> LG G2 -> Nokia Lumia 820 -> Apple iPhone 5S -> Samsung Galaxy S6 Edge -> Apple iPhone 7
A zmieniając trochę sytuację, jak ugrać lepsze warunki podpisując nowa umowę? Handlowiec proponuje mi zasadniczo to samo co na stronie (na stronie 149PLN +3 mce 50%, handlowiec 139PLN przez całą umowę) interesuje mnie net 250 + select HD + dekoder z nagrywarka.
Jak wygląda sprawa przedłużenia umowy wraz z przyspieszeniem netu - czy trzeba zmieniać jakiś modem na lepszy w przypadku przejścia z 100mbps (a może to było 120?) na coś więcej?
Do tego da się z góry zaznaczyć, aby nie włączali/dodawali usług typu pakiet bezpieczeństwa oraz te ich wifi? Ja obecnie tak mam, że te dwie rzeczy mam wyłączone i nie pokazują się u mnie na rachunku ani w opisie posiadanych usług.
Do tego da się z góry zaznaczyć, aby nie włączali/dodawali usług typu pakiet bezpieczeństwa oraz te ich wifi? Ja obecnie tak mam, że te dwie rzeczy mam wyłączone i nie pokazują się u mnie na rachunku ani w opisie posiadanych usług.
Witam!
Aktualnie posiadam Fiber Power 60 Mb/s za 60 zł/msc. Umowa do końca marca, wypowiedzenie wysłane. Co można wynegocjować przy przedłużaniu? Jest jeszcze aktualna oferta za 34,99 zł?
Dzięki!
Aktualnie posiadam Fiber Power 60 Mb/s za 60 zł/msc. Umowa do końca marca, wypowiedzenie wysłane. Co można wynegocjować przy przedłużaniu? Jest jeszcze aktualna oferta za 34,99 zł?
Dzięki!
Witam,
poprawcie mnie proszę jeżeli się mylę, jednak śledząc promocje na pakiety internetowe - Rewia z Internetem VI lub VII, widzę że są one przyznawane przy podpisaniu umowy na 24m-ce. Pytanie czy można negocjować okres zobowiązania? Jest osobna grupa promocji na okres 12mcy bądź na czas nieokreślony?
poprawcie mnie proszę jeżeli się mylę, jednak śledząc promocje na pakiety internetowe - Rewia z Internetem VI lub VII, widzę że są one przyznawane przy podpisaniu umowy na 24m-ce. Pytanie czy można negocjować okres zobowiązania? Jest osobna grupa promocji na okres 12mcy bądź na czas nieokreślony?
czesc Wszystkim,
jestem na etapie wypowiedzenia konczacej sie umowy w UPC i chcialbym przedluzyc warunki na tv max extra hd z nagrywarka i internet 60mb (teraz mam 30 mb) na zasadach WRU XX. pytanie czy po zlozeniu wypowiedzenia moge o to powalczyc i dostac (lokalizacja to Warszawa) ? aktualnie place 80 zl za ww pakiet (internet 30 i max extra hd z nagrywarka).
jestem na etapie wypowiedzenia konczacej sie umowy w UPC i chcialbym przedluzyc warunki na tv max extra hd z nagrywarka i internet 60mb (teraz mam 30 mb) na zasadach WRU XX. pytanie czy po zlozeniu wypowiedzenia moge o to powalczyc i dostac (lokalizacja to Warszawa) ? aktualnie place 80 zl za ww pakiet (internet 30 i max extra hd z nagrywarka).
Witam serdecznie, w marcu kończy mi się umowa z UPC, i pojawia się u mnie takie pytanie:
Aktualnie posiadam pakiet za 194,99 w tym mam Pakiet Select Extra HD + Multiroom HD, Internet Fiber Power 250 mb/s, Telefon minuty do wszystkich 240. Czy jest możliwość przedłużenia oferty z niższym abonamentem i rezygnacją z usług telefonicznych? I jak powinna wyglądać moja procedura w tym momencie?
Aktualnie posiadam pakiet za 194,99 w tym mam Pakiet Select Extra HD + Multiroom HD, Internet Fiber Power 250 mb/s, Telefon minuty do wszystkich 240. Czy jest możliwość przedłużenia oferty z niższym abonamentem i rezygnacją z usług telefonicznych? I jak powinna wyglądać moja procedura w tym momencie?