DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #115256  autor: GregPepe
 19 paź 2006, 20:59
W świetle nowego regulaminu neostrady będzie można ją wziąść płacąc abonament za telefon w Tele2 (par 4 punkt 1 podpunkt 2)
Tylko nie wiadomo czy będzie moznamieć neostrade, mając abonament socjalny w tepsie.
Par. 4 punkt 1 podpunkt 1 na to niby pozwala, ale w par 4 punkt 2 jest coś takiego:
"Usługa nie jest świadczona na lini telefonicznej na której są aktywne ... oraz inne usługi TP i plany telefoniczne tp, których regulaminy lub cenniki wykluczaja możliwość świadczenia Usługi (neostrady)"
I moje pytanie:
Czy obecny regulamin lub cennik planu socjalnego wylkuczają posiadanie neostrady czy wynikało to ze starego regulaminu neostrady??
Na pewno nie można mieć neostrady jak się ma ISDN, ale tu raczej nie ma ograniczeń technicznych jedynie chciwość tepsy :)
 #115286  autor: amadeo
 19 paź 2006, 21:50
GregPepe pisze:Czy obecny regulamin lub cennik planu socjalnego wylkuczają posiadanie neostrady czy wynikało to ze starego regulaminu neostrady??
Na pewno nie można mieć neostrady jak się ma ISDN, ale tu raczej nie ma ograniczeń technicznych jedynie chciwość tepsy :)
ad -1 na socjalnym neostrady w tp nie mozna mieć-jak narazie
ad -2 od sytrony technicznej jest mozliwa neostrada na ISDN -ba sa o wiele lepsze parametry linii ale jesli o wyposażenie dla usługii Neo na ISDN zbyt kosztowne-TP odstąpila od tego

Obrazek

#115311  autor: Prometo
 19 paź 2006, 22:42
Ja nie mogę zrozumieć działania TP SA.
Przecież jakby sprzedali np. 500 usług Neostrady na abonamencie socjalnym to by lepiej wyszli niż sprzedanie 250 usług Neostrady na abonamencie za 50,00 zł.

#115326  autor: nstn
 19 paź 2006, 23:00
Prometo pisze:Ja nie mogę zrozumieć działania TP SA.
Ja też nie :mrgreen:

"Nic nie boli tak jak życie"

#115352  autor: oprych
 19 paź 2006, 23:33
A ja tylko zboczę lekko z tematu i zapytam. Czy plan socjalny jest jeszcze w sprzedaży i mogą go wziąść nowi abonenci? Bo gdzieś obiło mi się o uszy, że mogą z niego korzystać tylko Ci, którzy już z niego korzystali a dla nowych jest najniższym abonamentem plan TP startowy

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#115366  autor: Jedi
 19 paź 2006, 23:58
oprych pisze:Bo gdzieś obiło mi się o uszy, że mogą z niego korzystać tylko Ci, którzy już z niego korzystali a dla nowych jest najniższym abonamentem plan TP startowy
_________
Mogą.
A co do TP to ja też jej nie rozumiem, bo za 31zł można wziąść plan u Tele2 przy którym TP zarabia jeszcze mniej, więc dali by sobie spokój z tymi zaobstrzeżeniami przy socjalnym...
 #115393  autor: GregPepe
 20 paź 2006, 08:34
amadeo pisze:
GregPepe pisze:Czy obecny regulamin lub cennik planu socjalnego wylkuczają posiadanie neostrady czy wynikało to ze starego regulaminu neostrady??...
ad -1 na socjalnym neostrady w tp nie mozna mieć-jak narazie...
/quote]Wiem że nie można ale chodzi o to czy ten zapis jest w regulaminie neostrady czy planu socjalnego jeżeli w regulaminie neostrady to od grudnia będzie można ale jeżeli w regulaminie planu socjalnego to z nowego regulaminu neostrady wynika że dalej nie bedzie mozna. Pokręcone to ale tak to jest

#116237  autor: D@rio
 23 paź 2006, 11:26
no przecież ta "Neostrada Na Czas" została stworzona właśnie głównie o Planie Socjalnym TP.

Obrazek

#118486  autor: Prometo
 28 paź 2006, 23:18
Już niedługo neostrada będzie dostępna na planie socjalnym bo widzę co się dzieje na rynku.
Od nowego roku a może nawet i wcześniej konkurenci TP S.A. zaczną oferować usługi internetowe wszystkim abonentom TP S.A. a nie tylko tym, którzy mają abonament wyższy niż socjalny więc TP S.A. musi zareagować.

[ Dodano: 2006-10-30, 21:37 ]
D@rio pisze:no przecież ta "Neostrada Na Czas" została stworzona właśnie głównie o Planie Socjalnym TP.
D@rio cytuję:
Do kogo skierowana jest promocja "neostrada na godziny"?
Promocja "neostrada na godziny" jest skierowana do Abonentów usług telefonicznych świadczonych przez TP w oparciu o dostęp analogowy (z wyłączeniem planu tp socjalnego), którzy w dniu wejścia w życie promocji nie byli Abonentami usługi neostrada tp, neostrada tp plus lub SDI w danym lokalu na danym numerze telefonu.

#121727  autor: PiotrG-dz
 07 lis 2006, 16:37
DZIS GTS ENERGIS ZAOFEROWAł NARAZIE DLA BIZNESU A WKRóTCE W I KWARTALE NOWEGO ROKU USLUGE DOSTEPU DO NETU BEZ LIMITU I CO WAZNE W PLANIE SOCJALNYM TPSA :D CO O TYM SąDZICIE :?:

#121746  autor: Jedi
 07 lis 2006, 18:12
To sędze, że plan socjalny jest niedostępny dla firm, bo został stworzony dla osob o niskich dochodach więc nie wiem jak chcą to realnie wykonać :-)

#121805  autor: Prometo
 07 lis 2006, 20:47
DZIS GTS ENERGIS ZAOFEROWAł NARAZIE DLA BIZNESU A WKRóTCE W I KWARTALE NOWEGO ROKU USLUGE DOSTEPU DO NETU BEZ LIMITU I CO WAZNE W PLANIE SOCJALNYM TPSA :D CO O TYM SąDZICIE

Ja sądzę, że TP SA wreszcie się ugnie i dopuści Neostradę w Planie Socjalnym z jednym zastrzeżeniem mogą podnieść cenę Neostrady, albo czekają do końca aby wydoić jak najwięcej abonentów bo konkurencja zbliża się wielkimi krokami.