DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #627764  autor: CavieZ
 18 kwie 2013, 17:20
Potrzebuje pilnie - rezerwowy internet, w razie gdyby mój stacjonarny miał awarię lub inne problemy (a to dzieje się często).

Szukam najtańszej i najlepszej metody aby móc na moim PC / laptopie pracować przy użyciu mobilnego internetu. Co byście polecili? Ogólnie mówiąc Abonamentu nie chcę .. szukam coś co pozwoli mi np naładować numer i korzystać z internetu mobilnego w razie awarii stacjonarnego łącza.

Czyli tak szukam interneto mobilnego + dobrego modemu, który będzie działał bez problemów na Windows 7 i 8!. Mam też HUAWEI jakiś starszy model i niestety jak próbowałem się połączyć przez AERO na PC to lipa straszna.. coś w ogóle nie chciało działać :(.

Proszę o pomoc co wybrać?

#627765  autor: Maniek99
 18 kwie 2013, 17:29
Co to dokładnie za HUAWEI?

#627767  autor: KR2615
 18 kwie 2013, 17:31
Jeśli masz laptopa to rozumiem, że laczysz się z internetem przez Wifi? Zainwestuj w router z wejsciem USB i tam podlacz modem. Wtedy nie bedziesz mail zadnych problemow ze sterownikami i nie bedziesz sie musial przelaczac bo nowsze routery same wykrywaja awarie glownego lacza i przelaczaja sie na internet mobilny.

#627989  autor: david4nal
 20 kwie 2013, 10:35
Skoro szukasz internetu, który ma działać jako alternatywa dla stacjonarnego, to przede wszystkim zobacz jaki masz zasięg w Twoim miejscu zamieszkania.
Mapa BTS

Możesz także, sprawdzić wyszukując sieci manualnie w telefonie (o ile masz telefon 3G)

A jeśli chodzi o ceny to zaczynają się już od 9.90zł w abonamencie (W cyfrowym polsacie)
Ewentualnie jeśli nie chcesz abo, to możesz kupić internet na kartę - i tutaj w zasadzie znośne oferty mają PLAY i PLUS jedynie.

#628351  autor: Vieslav
 21 kwie 2013, 22:28
Zobacz sobie orange free na kartę z allegro. Dużo gb z długą ważnością konta, nie musisz się martwić o doładowania. Sam korzystałem z tego rozwiązania, ale prawdopodobnie przejdę na Plusa/Aero2 tylko z powodu zasięgu U900 w miejscach, gdzie najczęściej korzystam z mobilnego. Lepsze 512kb/s z Aero2 niż EDGE w wykonaniu Orange. W mieście Orange zostanie, bo nie narzekam, a gigabajtów mam jeszcze tyle, że do końca życia mi chyba wystarczy :-D . Co do modemu, to leć do salonu Playa po Huawei E3131 za 129zł. Modem nie ma simlocka, nic w korzystniejszej cenie nie dostaniesz.

#634120  autor: aaaa24
 20 maja 2013, 13:05
Ja korzystam z T- mobile, w domu mamy jeszcze Plus. Zdecydowanie lepszy zasięg ma T- mobile, a zaznaczę, że nie tylko używam ich w jednym miejscu, bo często pozdróżuje. Jeśli chodzi o Play to katastrofa, nawet w dużych miastach, w centrum odbiór był fatalny

#634169  autor: user_delete34
 20 maja 2013, 16:58
aaaa24, choć sygnał akurat zależy od miejsca i u każdego będzie inaczej, tak z Twoją wypowiedzią na pewno się nie zgodzę. Plus ma jeszcze UMTS na 900 MHz (w porównaniu do samego 2100 u T-Mobile), dzięki czemu o wiele łatwiej złapać 3G właśnie Plusa.
Z moich obserwacji o 3G T właśnie najtrudniej ale to trzeba by jakoś porównać z Orange a nie będę po Polsce latał z modemem. ;)