DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #640753  autor: DJ'SB
 19 cze 2013, 18:43
Witam Państwa. Miałem ostatnio rozmowę z Panem z Netii, pytałem się o możliwość zwiększenia prędkości z 10Mb/s do 20Mb/s. Dodam, że mam Netię na łączu TP. I pan powiedział mi, że niestety na tym łączu nie ma możliwości więcej niż 10. Mam dom z lat 70 no to wiadomo tylko TP było. I mam takie pytanie. Co teraz zrobić, żeby zwiększać sobie prędkość. Kopanie nowej infrastruktury od Netii, co pewnie będzie kosztować kilkanaście tysięcy, czy może jest jakaś inna możliwość. Dodam, że mieszkam we Włocławku osiedle Michelin. Na teście wychodzi mi 12 max. Są jakieś alternatywne rozwiązania dla tej sprawy? Czekam na Państwa odpowiedzi. Pozdrawiam.

#640803  autor: Precelos
 19 cze 2013, 22:48
DJ'SB pisze:Co teraz zrobić, żeby zwiększać sobie prędkość. Kopanie nowej infrastruktury od Netii, co pewnie będzie kosztować kilkanaście tysięcy,
po drugie dla kilku HP-ow na pewno nie beda niczego rozbudowywac

Obrazek

#641022  autor: manyaky
 20 cze 2013, 23:46
Kablówka - Multimedia/UPC, sieciówka osiedlowa, radiówka, a jeśli nie są dostępne, to niestety tylko rozwiązania mobilne typu LTE/HSPA+DC.

Jeśli stać Cię, aby wyłożyć paręnaście/dziesiąt tysięcy złotych, to są i inne, hardcorowe, rozwiązania.