DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #641135  autor: pwlzeb
 21 cze 2013, 15:13
Poszukuję urządzenia (urządzeń), które zadziałają w taki sposób:

Ktoś dzwoni do mnie na numer komórkowy zagranicą. Chciałbym, aby rozmowa poszła dalej przez VOIP i została przekierowana na numer polskiej komórki.
Jakieś pomysły?

#641657  autor: sq
 23 cze 2013, 22:58
jakbyś mógł doprecyzować.
ja rozumiem to tak, że jesteś za granicą z telefonem, na który jak ktoś dzwoni, to ma przekazywać na inny nr który jest w Polsce?

czy też o sytuacje, że ktoś dzwoni do Ciebie na zagraniczny nr, który ma przekazać rozmowę na VOIP a ten natomiast na polski nr?

czy też o jeszcze jakąś inną sytuacje?

w opcji 1. zwykle przekierowanie numeru
w opcji 2. prawdopodobnie dałoby radę przekierowanie na bramkę voip, która miałaby ustawioną regułę dalszego przekazywania przy określonych zdarzeniach (powinno się dać coś takiego zrobić).

Siemens C35i->Siemens MC60->SE k800i->N5530XM->N1600 ->Moto Cliq2/ S5610 ->Jiayu G4->LG G4/S5=>S9+ /A5

#642485  autor: pwlzeb
 26 cze 2013, 18:19
Bramka GSM ma odebrać połączenie operatora zagranicznego i przekierować po VOIPie na polski numer.
Przekierowanie mnie nie interesuje, bo operator nie przekierowuje za granicę.