DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #660172  autor: asik
 07 wrz 2013, 09:20
Witam
Niestety w mojej okolicy telefon stacjonarny jest drogą radiową i tu chciałbym zapytać czy mogę założyć neostradę albo netię w takim wypadku ? czy będzie to dobrze działało ponieważ próbowałem założyć zwykły internet radiowy i był problem z złapaniem zasięgu a skoro telefon mam radiowy to internet chyb też taki będzie.

#660176  autor: user_delete34
 07 wrz 2013, 09:32
asik, drogą radiową, czyli po CDMA/GSM Orange?
Neostrada to usługa działająca na kablu. Zapytaj na infolinii, czy jest możliwość doprowadzenia do Twojego domu kabla. Tylko, jeśli wokół nie ma domów lub jednocześnie nikt inny nie chce też kabla w domu - to go nie dostaniesz.
Netia tak samo potrzebuje kabla, jak nie swojego, to od tepsy. Mają chyba ofertę internetu mobilnego na PLAYu, ale to co innego.
Podaj nazwę miejscowości (i powiat, jeśli nazwa się powtarza), to możemy sprawdzić, jak by ewentualnie wyglądała sprawa z internetem mobilnym. Jeśli masz blisko stację z CDMA i możliwie niedaleko coś z UMTS - internet mobilny Orange będzie dobrym wyborem. Teraz są duże, korzystne limity.