DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #662012  autor: Zimak
 15 wrz 2013, 19:08
Witam, mam problem z próbą podłaczenia internetu do laptopa, Orange Free na karte z Modemem Huawei E160.
-gdy próbuje połączyć internet to wyskakuje komunikat: ''nie mozna sie polaczyc przed zarejestrowaniem w dostepnej sieci''

a teraz o ustawieniach:

APN: internet
Nazwa Użytkowanika: internet
Hasło: internet

tutaj na forum wyczytalem ze w przypadku orange free na karte trzeba zostawic puste pola w nazwie i hasle, ale to rowniez nie pomoglo :(

wiec zgłaszam się do Was z prosba o pomoc, bo juz nie wiem co mam dalej robic :(

Bede wdzieczny o Pomoc! :)

#662018  autor: Kryniczanin
 15 wrz 2013, 19:35
A zasieg to Ty masz? Komunikat wskazuje na brak zasięgu.

#662028  autor: Zimak
 15 wrz 2013, 20:12
zasiegu brak, to czyli jest to wina modemu czy ustawien hmm ?

#662031  autor: mn9
 15 wrz 2013, 20:25
A może kartę masz nieaktywną? Lub brak środków/pakietu?

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#662032  autor: user_delete34
 15 wrz 2013, 20:29
... a może zwyczajnie nie jesteś w zasięgu?

Gdzie mieszkasz? Miejscowość.

Zobacz ustawienia, czy nie jest wymuszone 3G (WCDMA) w trybie sieci. Jeśli jest, przestaw na 2G i 3G (lub: automatyczne, czy jakkolwiek to jest nazwane).

#662380  autor: Zimak
 17 wrz 2013, 15:39
-karta jest aktywna i powinna miec zasieg, dla potwierdzenia sprawdzałem na laptopie który ma wbudowany moduł i śmiga bez problemowo
-co do ustawien, są one tak ustawione:
Typ sieci: Preferowane WCDMA
Zakres: Automatyczny

jest jeszcze do wyboru typ sieci: Preferowane GSM, które zreszto ustawiałem, lecz to nic nie pomogło :(

#662389  autor: pipawolowa
 17 wrz 2013, 16:06
Wyszukaj manualnie siec Orange, zrób tak wejdz w opcje potem siec i zaznacz tryb rejestracji potem reczne wyszukiwanie sieci i z listy wybierz orange 2g/3g.

#662391  autor: user_delete34
 17 wrz 2013, 16:08
A PIN wpisałeś? Spróbuj go wyłączyć w innym urządzeniu (zapewne nie da rady, bo Orange daje idiotyczne warunki). Albo spróbuj połączyć się w innym programie, np Top_Netinfo. Wyguglaj go sobie.