DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #667456  autor: SomalijskiWluczega
 12 paź 2013, 20:52
Witam
Mam pytanie
Mam łącze 10Mb/s na 1Mb/s i chciałem sobie zrobić test łącza i jak dałem sobie na Avascie coś takiego jak SecureLine to jak np zrobiłem test łacza na speedtest.pl to wyszedł mi wynik 9Mb/s na 8Mb/s a np jak dałem na speedtest.net to wyszło mi 23Mb/s na 1Mb/s zaś na speedtest.net.pl wyszedł mi wynik 0,946Mb/s zaś ping jakiś kosmiczny bo aż 249ms. Jak sprawdziłem na tescie orange to wyszło mi około 10Mb/s na 1Mb/s zaś na teście vektry wyszło mi: 9Mb/s na 3,38Mb/s zaś na stronie UPC prędkość łącza wyszła mi 9Mb/s na 3,35Mb/s i ping 82ms - więc mam pytanie - skąd się biorą takie rozbieżności?? Wie ktoś

#667457  autor: KR2615
 12 paź 2013, 21:01
Jeśli flashplayer ma problemy to i wyniki sa rozne. Ja ufam tylko speedtest.net Moge tam robic testy do roznych lokalizacji i nigdy mnie nie sklamal.

#667458  autor: SomalijskiWluczega
 12 paź 2013, 21:05
krzys pisze:Jeśli flashplayer ma problemy to i wyniki sa rozne. Ja ufam tylko speedtest.net Moge tam robic testy do roznych lokalizacji i nigdy mnie nie sklamal.
Kiedy mi speedtest.net pokazał głupotę 23Mb/s na 1Mb/s zaś speedtest.net.pl dobrze bo około 10Mb/s na około 1Mb/s....
Więc może Ci chodziło o speedtest.net.pl a nie o speedtest.net ??

#667460  autor: KR2615
 12 paź 2013, 21:18
Nie, o speedtest.net

O tamtym serwisie nigdy jeszcze nie słyszalem. Zagłębiałem się natomiast kiedys w działanie speedtest.pl który jako swój głowny serwer wykorzystywał (i chyba nadal wykorzystuje) OVH które jak wiadomo słynie z ciecia transferu do wielu opów tan gdzie zatykają im się styki, np TP, sporadycznie UPC.

Co do .net to jest to organizacja korzystajaca z kilku tysiecy hostow na calym swiecie. Udostepniaja je prywatne firmy, glownie sredni dotawcy netu ktorzy dbaja o ransfery i nie ograniczaja polaczen tak jak molochy

[ Dodano: 2013-10-12, 21:20 ]
A co do tych głupot, czy podczas testu wskazówka szla gładko, tzn nie szarpało, pokazywałao biezącą predksc czy wynik pojawił się od razu? Jesli tak to obstawial bym flasha lub tez inny soft na kompie. Popróbuj jescze prosze do roznych serwerów.

#667498  autor: marcinek243
 13 paź 2013, 10:46
Ufam tylko speedtest.net inne zawsze kłamały. Ja miałem 20/1 z dialogu i też pokazywało 24/ 1,5 . W praktyce (torrenty) też tyle było.