Witam serdecznie i uprzejmie proszę o poradę.
Otóż od października wybieram sie na studia do Warszawy i mam dylemat odnośnie internetu. Z racji, że cały tydzien bede w stolicy, a w weekendy w moim rodzinnym mieście dobrze by było mieć 2 łącza. I tu pojawia się problem. Na chwilę obecną kończy mi się umowa z TPSA na Neo + 612 kbps za około 170 zł miesięcznie i nie wiem, czy powinienem skorzystać z tej nowej promocji na 2 lata za 33/66 zł. Co do moich wymagań to internet bedzie mi potrzebny w domu w weekendy i podczas przerw w nauce, jednakże przydałoby się, zeby był w miarę szybki, bo z sieci p2p korzystam dość często. Jak już wcześniej wspominałem, potrzebne mi jest także łącze w Wawie. Będę z niego korzystał dość często i intensywnie, więc szybka przepustowość i duże pakiety na sciągane dane by były wskazane. Sprawę znacznie komplikuje fakt, iż (jako typowy student) nie będę mógł być pewien co do stałości mojego miejsca pobytu. I tu sie rodza pytania: czy podpisując umowę z jakimś operatorem mogę zmienić miejsce zamieszkania i nadal korzystać usługi? Jakie usługi i na jakich warunkach byłyby godne uwagi w mojej sytuacji? Bardzo proszę o poradę, bo niestety sam zbyt dużej wiedzy nie posiadam
Za obydwa łącza nie chciałbym płacić więcej niż za moje dotychczasowe, czyli nie więcej niz 170 zł. Jak dotąd myślałem o iPlusie i BlueConnect, ale ten limit 1 Gb mnie wprost przeraża...