DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #89262  autor: Opportunist
 27 lip 2006, 21:10
Mam takie pytanie, a mianowicie: Czy mogę skorzystać z obexnej promocji przedluzajace umowe z nestrada, mimo iz do konca obecnej umowy pozostalo mi mniej niz 30 dni??? Troche mnie zdziwil fakt, ze skorzystac z promocji moga nowi uzytkownicy, ci ktorzy maja umowe bezterminowa oraz Ci ktorym konczy sie umowa w okresie nie dluzszym niz 90 dni i nie krotszym niz 30...
Ostatnio zmieniony 28 lip 2006, 01:04 przez Opportunist, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#89265  autor: kameT
 27 lip 2006, 21:15
Poczekaj 30 dni, rozwiąz umowę i podpisz nową, innego wyjścia nie ma!

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#89267  autor: Opportunist
 27 lip 2006, 21:16
To ja jeszcze zadzwonie i sie dopytam :D

Obrazek

re

#89312  autor: amadeo
 28 lip 2006, 07:06
jesli masz mniej niź 30 dni do końca umowy z wiązku z tym zostanie ci naliczona opłata za czas nieokreslony-podwyzszona platność-wiec jak nierozwiązesz umowy 30 dni to nadal masz neostradę jedynym wyjsciem jest podpisanie aneksu do umowy
mimo iz do konca obecnej umowy pozostalo mi mniej niz 30 dni??? Troche mnie zdziwil fakt, ze skorzystac z promocji moga nowi uzytkownicy, ci ktorzy maja umowe bezterminowa oraz Ci ktorym konczy sie umowa w okresie nie dluzszym niz 90 dni i nie krotszym niz 30...
nie krótszym niz 30 dni- to jest okres rozwiązania umowy -wtedy nie przelecisz na okres ni okreslony,także przegapileś najistotniejszy moment -zapłacisz wiecej

#89318  autor: Opportunist
 28 lip 2006, 08:21
Czyli przez miesiąc będe musiał płacić opłate za neostradę jak na czas nie określony, a potem mogę spokojnie skorzystać z promocji???

P.S. Ile kosztuje zbonament na czas nieokreślony w opcji 256???

Obrazek

#89371  autor: Adam84
 28 lip 2006, 11:12
Neo 256 na czas nieokreślony kosztuje 125,66 żł brutto (103 zł netto).
Jeśli rozwiążesz umowe w okresie gdy masz mniej niż 30 dni to taka rezygnacja jest przyjmowana z 30 dniowym okresem wypowiedzenia ze skutkiem na koniec miesiąca - czyli dodatkowy miech płacisz 125,66zł.
amadeo ma racje idź do Placówki tp najpóźniej do 20 sierpnia i podpisz anex do umowy w startowej promocji neo.Wtedy abo sierpniowy masz na czas nieokreślony a rachunek we wrześniu to będziesz miał w tej nowej promocji.

Neo 512 na 36 m-cy to pierwszy rok 28 zl kolejne 2 lata 56
Neo 512 na 24 m-ce to pierwszy rok 33 zł kolejny rok to 66
Podałem ceny z VAT

Rób jak uważasz i uważaj jak robisz :)

#89615  autor: Opportunist
 29 lip 2006, 08:54
Ciekawe rzeczy... poszedłem do telepunktu i kobieta powiedziała mi, że "jakos to zalatwimy"... swoja droga nie ladnie ze nie trzymaja sie regulaminow :D :D :D

Obrazek

re

#89870  autor: amadeo
 30 lip 2006, 10:40
mgrygiel pisze:Ciekawe rzeczy... poszedłem do telepunktu i kobieta powiedziała mi, że "jakos to zalatwimy"... swoja droga nie ladnie ze nie trzymaja sie regulaminow :D :D :D
dziwne ...bo ja widze ze ty nie czytałes regulaminu :smt005 - a samo stwierdzenie jakoś to zalatwimy- to bzdura -przeszłeś na czas nieokreslony i zaplacisz wiecej niz ostatnio
 #89873  autor: przemek910
 30 lip 2006, 10:54
amadeo pisze:
mgrygiel pisze:Ciekawe rzeczy... poszedłem do telepunktu i kobieta powiedziała mi, że "jakos to zalatwimy"... swoja droga nie ladnie ze nie trzymaja sie regulaminow :D :D :D
dziwne ...bo ja widze ze ty nie czytałes regulaminu :smt005 - a samo stwierdzenie jakoś to zalatwimy- to bzdura -przeszłeś na czas nieokreslony i zaplacisz wiecej niz ostatnio
Ekhem... Przeszedłeś Pozatym nie ma powodu do śmiechu. (Aż dziwie się że dorosli ludzie z wykształceniem (?) tak piszą :? )

Mgrygiel, rozwiąż umowę i podpsiz nową, lepiej na tym wyjdziesz i w dodatku możesz wziąć LiveBoxa.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

re

#89974  autor: amadeo
 30 lip 2006, 17:04
co do pisowni-to tz żargon pisania. ;-) ..itd

niemniej jedyne wyjście rozwiążać natychmiast umowę

#90032  autor: Adam84
 30 lip 2006, 20:55
Nie rozwiązuj umowy bo nie skorzystasz z startowej promocji.
Przegapiłeś okres od 90 do 30 dni przed koncem umowy to jak ją rozwiążesz to i tak bedziesz płacil abo na czas nieokreslony bo rezygnacja będzie przyjeta z 30 dniowym okresem wypowiedzenia i ze skutkiem na koniec okresu rozliczeniowego.
Bo gdy rozwiążesz to nie będziesz mógł skorzystać z obecnej promocji bo dla nowych to jest dla nowych którzy nie korzystali z neo na danej lini w danym lokalu w dniu 4 lipca.A jak będziesz miał na czas nieokreślony to podpiszesz anex na startową.
Ludzie czytajcie regulaminy promocji i usług to nie boli!

#91793  autor: ultramaryna
 04 sie 2006, 17:03
Mam pytanie. Czy można zawiesić telefon stacjonarny (wogóle nie korzystam) i nadal korzystać z neostrady? Płaci sie chyba wtedy opłatę "utrzymania linii"?

#91815  autor: pumba
 04 sie 2006, 18:20
ultramaryna pisze:Mam pytanie. Czy można zawiesić telefon stacjonarny (wogóle nie korzystam) i nadal korzystać z neostrady? Płaci sie chyba wtedy opłatę "utrzymania linii"?
Tak można pare osób już tak zrobiło i za zawieszony telefon płaci 21zł miesięcznie, pisali o tym na forum.neostrada.info ;)

#91843  autor: Irek
 04 sie 2006, 19:45
Co 21 złotych miesięcznie za utrzymanie linii. No nie to jest jawne zbijanie kasy.

"And one more thing..."

#93516  autor: Adam84
 09 sie 2006, 11:35
Można zawiesic tela od 1 do 12 m-cy.i każdy miech zawieszenia kosztuje dokładnie 21,35 zl z VAT.Czyli jak go zawiesisz to Neo bedzie dmuchała bez problemów.Ale opłata za zawieszenie jest za cały okres z góry czyli jak na 12 miechów to 256,20zł z góry i później masz rachunek tylka za Neo.

#95989  autor: Opportunist
 17 sie 2006, 17:35
Pare dni temu już mi włączyli przyspieszoną wersję neostrady (512) teraz juz tylko na liveboxa czekam. A ktoś tu wątpił w panią z telepunktu :P

Obrazek

re

#95991  autor: amadeo
 17 sie 2006, 17:49
i dobrze

#103413  autor: ultramaryna
 08 wrz 2006, 11:55
mgrygiel pisze:Pare dni temu już mi włączyli przyspieszoną wersję neostrady (512) teraz juz tylko na liveboxa czekam. A ktoś tu wątpił w panią z telepunktu :P
Poczekaj na rachuneczek....ja TPsie nie ufam po ostatnich przejściach.

Otóż podpisywałam aneks do umowy o neo (umowa kończyła mi sie 9 września a aneks podpisałam 3 sierpnia) przyspieszyli mi od ręki z 256 do 512 już 3 sierpnia. Ucieszyłam się:)
Aneks miał zacząć obowiązywać od 1 września. Wtedy też zgłosiłam sie do nich po LIVEBOXA.
Okazało sie, że na razie nie można, bo cos tam w systemie. Ok. następnego dnia to samo, i kolejnego też. Zadzwoniłam więc na 9393 i tam sie zdziwili, że nie mogę tego Liveboxa wziąć. Pani zaczeła sprawdzać i mi obwieściła, że nie mogę wziąć Liveboxa, bo..... mam umowę na czas nieokreślony. Szlag mnie trafił, no bo jakim cudem, skoro przede mną leży aneks, na którym jak wół jest że umowa obowiazuje od 1 wrzesnia 2006 do 31 sierpnia 2008.
Pani mi na to, że ona w systemie ma co innego..... powydzierałam sie więc troche na nią, spisałam jej dane i powiedizałąm, że nie popuszczę. Za jakiś czas mi oddzwoniła i powiedziała, że gdzieś ktoś się pomylił przy wprowadzaniu umowy do systemu... ale że niby juz wszystko im się zgadza, skoro ja mam umowę na 2 lata :twisted: nawet przyjeła ode mnie zamówienie na Liveboxa i miał być dostarczony kurierem. Po 2 dniach dzwonia do mnie i mówią, ze po Liveboxa musze sie zgłosić do salonu TPsy :wink: bo jeśli przywieźliby mi kurierem, nie mógłby być z promocji, tylko po 10 zł miesięcznie :smt005
Pojechałam na Rajską a tam znowu sie okazuje, zę się NIE DA, na co mówię im że mnie skierowali z 9393. Panienka zaczęła gdzies dzwonić, sprawdzać i w końcu po 45 minutach podpisałam z nimi umowę na Liveboxa. Od wczoraj mam więc bezstresowe korzystanie z sieci na 2 kompach :D
Stresowe pozostaje oczekiwanie na rachunek., bo nie wiadomo czy mi ten czas nieokreślony nie nabruździł :twisted:

#103536  autor: kubiakk
 08 wrz 2006, 17:39
cala TP sa czasem zyc sie odechciewa...ja o woich problemach z nimi nie pisze bo szkoda gadac bylo minelo...zawsze jakies problemy :evil: ...z tymi umowami o neo :evil: ...trzeba strasznie uwazac i sprawdzac rachunki.... :mrgreen:

#103542  autor: D@rio
 08 wrz 2006, 17:50
najlepiej to znaleźć sobie inną alternatywę ;-)

Obrazek