DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #93465  autor: elkanguro
 09 sie 2006, 00:43
Witam, sprawa wyglada tak. W domu posiadamy plan TP 60 minut (50zł). Rachunki przychodzą w okolicach 80-90zł. Mama nie chce rezygnować z telefonu stacjonarnego więc mając na uwadze obniżkę kosztów pomyślałem o popdpisaniu umowy z Tele2. Połączenia są tańsze do tego dodatkowa godzina darmo (chyba - poprawcie mnie jeśli się mylę) lub darmowe soboty. Umowa na 12 miesięcy. Jak myślicie czy warto? Czy jest tam jakiś haczyk?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

re

#93470  autor: amadeo
 09 sie 2006, 02:01
a co bedzie jesli bedzie chciała z tego zrezygnować??? ano kara umowna

#93484  autor: Btk_Tomas
 09 sie 2006, 09:06
Ja korzystam z 60 min za darmo w Tele 2, za 50 zł mam 120 minut lokalnych i międzymiastowych. (60 min w Tp i 60 min w Tele 2)
Kara to chyba ok 100 zł.

#93487  autor: Vieslav
 09 sie 2006, 09:19
A nie lepiej ci wziąć DWiW w TP? Może troche podniosą ci się rachunki, ale za to będziesz mógł gadać do oporu. Ja zrobiłem przesiadke ze standardowego na DWiW i dobrze na tym wyszedłem a rachunki mniej więcej takiej wysokości jak były. Miałem brać Tele2, ale tam w DWiW jest limit chyba 1000 minut, a u mnie na rachunku jest ponad 30 godzin rozmów, więc mi się nie opłaca.

#93491  autor: tomico
 09 sie 2006, 09:24
Ja jestem negatywnie nastawiony na tele2, według mnie to beznadziejne. Weź lepiej DWIW, to najlepszy wybór.

#93494  autor: Vieslav
 09 sie 2006, 09:34
Jeszcze napisze o rozwiązaniu umowy z tele2. Otóż niedawno na moją wiochę zrobili "wjazd" przedstawiciele tejże firmy. Połowa ludu oczywiście umowę podpisała (na czas nieokreślony). Jednak po "teście" usług prawie wszyscy chcieli umowę rozwiązać, a tu lipa! Minęło 3 miesiące od domniemanego rozwiązania ich umowy z Tele2 a oni nadal dostają rachunki z TP i Tele2.

#93495  autor: tomico
 09 sie 2006, 09:38
hellracer pisze:Jeszcze napisze o rozwiązaniu umowy z tele2. Otóż niedawno na moją wiochę zrobili "wjazd" przedstawiciele tejże firmy. Połowa ludu oczywiście umowę podpisała (na czas nieokreślony). Jednak po "teście" usług prawie wszyscy chcieli umowę rozwiązać, a tu lipa! Minęło 3 miesiące od domniemanego rozwiązania ich umowy z Tele2 a oni nadal dostają rachunki z TP i Tele2.
Haha zawsze wiedziałem, że z tym Tele 2 coś jest nie tak. A do mnie dzwoniła babka ostatnio i mnie namawiała na ich usługi(podczas nieobecności właścicielki linii), ja jej grzecznie podziękowałem, a ona się jeszcze dziwiła czemu ja nie chce wziąść w tele 2 jakiejś godziny za darmo(przecież w tp też mam 60 min). Powiedziała, że ona bardzo się dziwi bo to są czyste zyski i wogóle.

#93498  autor: kallafior
 09 sie 2006, 09:59
tomico pisze:Powiedziała, że ona bardzo się dziwi bo to są czyste zyski i wogóle.
Zyski są dla niej... ludzie pracujący dostają prowizję za każdą podpisaną umowę i tylko z tego żyją. Dlatego są tacy nieustępliwi :smt009 Pracowałem przez krótki czas w tej firmie i wiem jakimi metodami się posługują niektórzy "przedstawiciele"... podrabianie podpisów i zdobywanie danych osobowych w nieczysty sposób. Jak się już zwiążesz z tą firmą to będzie Ci z nią jak z wrzodem na tyłku.

Obrazek
Obrazek

#93507  autor: elkanguro
 09 sie 2006, 10:22
hellracer pisze:Jeszcze napisze o rozwiązaniu umowy z tele2. Otóż niedawno na moją wiochę zrobili "wjazd" przedstawiciele tejże firmy. Połowa ludu oczywiście umowę podpisała (na czas nieokreślony). Jednak po "teście" usług prawie wszyscy chcieli umowę rozwiązać, a tu lipa! Minęło 3 miesiące od domniemanego rozwiązania ich umowy z Tele2 a oni nadal dostają rachunki z TP i Tele2.
A co jest nie tak z jakością usług?

Virgin Mobile

#93508  autor: tomico
 09 sie 2006, 10:23
Mu chyba o to chodziło że wcale nie było taniej. Bo jakość taka sama jak w tp bo to te same łącza.

#93510  autor: D@rio
 09 sie 2006, 10:24
Ja bym poczekał jak Tele2 wejdzie z WLR-em...

Obrazek

#93593  autor: kamilgruszka
 09 sie 2006, 16:14
a czemu nikt nie mówi o nomie? połączenie tam są tańsze niż w tele2 i tp i naliczanie sekundowe i brak opłaty za inicjację połączenia! a wiem czemu nikt nie mówi bo sie nom nie reklamuje! a polacy lecą na lep reklam tele2. bo skoro jest w telewizji to musi być dobre. tak jak orange ;-(

#93594  autor: tomico
 09 sie 2006, 16:15
Bo tak jak widzisz nom jest niepopularny to nikt nic nie pisze.

#93601  autor: elkanguro
 09 sie 2006, 16:44
Ale chyba NOM nie działa w świętokrzyskim :-(

Virgin Mobile

#93615  autor: Vieslav
 09 sie 2006, 17:36
kamilgruszka pisze:a wiem czemu nikt nie mówi bo sie nom nie reklamuje! a polacy lecą na lep reklam tele2. bo skoro jest w telewizji to musi być dobre.
No właśnie. Jak wyskoczy na ekranie jakaś klientka i coś truje że niby ma za**** oszczędności to każdy chce tak mieć.
Nie wiem jak to jest teraz z NOMem. Kumpel kiedyś miał i w sumie był zadowolony, bo były tanie połączenia z komórkami.

re

#93662  autor: amadeo
 09 sie 2006, 20:31
Najlepiej wiec dobrac taka alternatywę jaka bedzie korzystna-nie ufajmy zbyt atrakcyjnosci uslugii bo są za i przeciw...
 #94609  autor: Sirmark
 13 sie 2006, 01:08
elkanguro pisze:Połączenia są tańsze do tego dodatkowa godzina darmo (chyba - poprawcie mnie jeśli się mylę) lub darmowe soboty. Umowa na 12 miesięcy. Jak myślicie czy warto? Czy jest tam jakiś haczyk?

juz nie pamietam, ale pare groszy bedzie taniej.

natomiast warto przejrzec wszystkie dostepne dla Ciebie oferty i mozliwosci.
to czy brac DWiW w tepsie to zalezy w jakich godzina sie dzwoni i czy numery docelowe sa w tepsie.

U mojej mamy DWiW tepsowe nigdy nie bylo dobre bo rodzina ma numery w Netii.
Dlatego teraz funkcjonuje NOM z DWiW, poza tym ma tez korzystne stawki naliczania.

O ile masz internet to warto sie tez zastanowic nad inwestycja w bramke VOIP,
i nie trzeba by nawet likwidowac obecnego numeru, choc likwidacja lub obnizenie taryfy moze przyniesc korzysci.

a na koniec powiem, ze warto oszczedzic nawet pare zlotych, bo przy okazji wspiera sie takimi dzialaniami konkurencje.
A jak jest konkurencja to zawsze jest lepiej.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#94635  autor: Vieslav
 13 sie 2006, 10:21
Co do VoIP to możesz wziąć łącze w Dialogu za 130 pare zeta (teraz może cena się zmieniła). Sam net 512 bez limitów + numer VoIP + 500 minut na dowolne (chyba dowolne) rozmowy. Telefonu nie masz. No chyba że mamie będzie trudno się przerzucić na VoIP...

#94887  autor: elkanguro
 13 sie 2006, 23:18
mi to by odpowiadało ale niestety rodzice są bardziej że tak powiem tradycyjni:/

Virgin Mobile

#94888  autor: tomico
 13 sie 2006, 23:20
elkanguro pisze:mi to by odpowiadało ale niestety rodzice są bardziej że tak powiem tradycyjni:/
Możesz kupić słuchawke, która wygląda tak samo jak zwykła i podłączasz ją do linii(lub kompa) a rozmawiasz przez voip i rodzice nawet by nie zobaczyli różnicy.