DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #101472  autor: Michu
 02 wrz 2006, 12:19
Witam,
przeczytałem o usłudze jaką onet ma zaproponować już wkrótce. Tylko, że średnio rozumiem na jakiej to zasadzie ma działać. Czy mógłby ktoś mnie oświecić :P
 #101479  autor: Irek
 02 wrz 2006, 12:27
Michu pisze:Witam,
przeczytałem o usłudze jaką onet ma zaproponować już wkrótce. Tylko, że średnio rozumiem na jakiej to zasadzie ma działać. Czy mógłby ktoś mnie oświecić :P
Wszystko będzie działać na zasadzie WiFi. Onet zbuduje sieć hotspotów tzw, punktów dostępowych. Będzie to równoznaczne z możliwością darmowego wykonywania połączeń głowowych przez internet.
Użytkownik będzie płacił za internetowe łącze domwe, jeśli zainstaluje odpowiedni router będzie mógł podróżować i korzystać z darmowego interneru praktycznie na całym globie.

"And one more thing..."

#101480  autor: Michu
 02 wrz 2006, 12:36
No tak ale router bedzie na zasadzie dzierzawy tak? Poza tym, ja bede udostepnial swoje lacze innym w zamian za korzystanie z innych. I warunkiem do przystapienia do FON bedzie udostepnianie swojego tylko tak?
Nie gramatycznie to brzmi, ale dla mnie jest jeszcze noc;)

Mam watpliwosci co do lokalizacji w takim razie punktów dostępowych.

#101483  autor: Irek
 02 wrz 2006, 12:45
Nie wiem czy będzie to dzierżawa. Jak sama nazwa wskazuje router to urządzenie sieciowe do, które określa następny punkt do którego nalezy skierować pakiet danych.
Co do reszty pytań to leże w tym temacie.

"And one more thing..."