DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #104228  autor: PeGaS
 10 wrz 2006, 09:51
W poniedziałek i wotrek na antenie TVN wyemitowany zostanie materiał demaskujący podejście telemarketerów firmy TELE2 do podpisywania umów przez telefon. Emisja, bodajże 19.45.

http://kochajzycie.pl

#104229  autor: tomico
 10 wrz 2006, 09:52
Wiem wiem, obejrze na pewno, tele 2 mówimy nie :D

#104317  autor: corner
 10 wrz 2006, 12:55
Może im to poważnie zaszkodzić w kampanii sprzedaży abonamentów Tele2... Tym bardziej, że Uwaga! ma bardzo dużą oglądalność.

#104318  autor: tomico
 10 wrz 2006, 12:56
A niech im szkodzi, ich metody jakimi posługują się domokrążcy i w call center to gruba przesada. To sie nadaje do sądu chyba by ich pozwać.

#104366  autor: hettman
 10 wrz 2006, 14:26
gdybym mial wybierac pomiedzy tele2 a tpsa to bym wybral tpsa bo u oni jednak nie sa az tak przebiegli i jednak reklamacja jezeli jest sluszna to nie ma problemu,a tele 2 to...eee szkoda gadac . a tak ogolnie to wole nie miec stacjonarki w polsce.

#104372  autor: Jedi
 10 wrz 2006, 14:31
Lepiej dać zarobić polskiej firmie np. NOM 1044, albo plusowi, który jest jednak solidną marką i komórke i stacjonarke można mieć na 1 fakturze :-)

re

#104759  autor: amadeo
 11 wrz 2006, 20:20
po programie TVN UWAGA ...powiem jedno...kant jakich dawno nie było...tym sie prokuratura powinna zająć..miało byc taniej... :smt005

Obrazek

#104760  autor: tomico
 11 wrz 2006, 20:23
To jest przesada, takie kanty jak tam odchodzą przechodzą wszelkie pojęcie, ludzi zatrudniają na słowacji żeby nie dało się wykryć.

re

#104766  autor: amadeo
 11 wrz 2006, 20:46
chyba sie goraco zrobiło w callcenter Tele 2 teraz-niemozna sie dodzwonić...zapewne dostali niezły instruktarz oraz info o programie...

Obrazek

#104767  autor: tomico
 11 wrz 2006, 20:49
Napewno wszyscy dzwonią żeby rozwiązać umowy z nimi :smt005 :smt005

re

#104773  autor: amadeo
 11 wrz 2006, 21:11
racja...
:smt005 :smt005 :smt005

Obrazek

#104780  autor: hettman
 11 wrz 2006, 21:43
houk telepolisowicze,wiecie,ja tu nie mam polskiej tv,mozecie mi powiedziec w skrocie co bylo "ciekawego" :twisted: o tele 2...

#104788  autor: hettman
 11 wrz 2006, 21:58
no coz... :evil: :twisted: :evil: :twisted: jak znam zyce to tpsa sie tego teraz czepi zeby odmowic tele 2 "hurtowego" bo im np . niszczy to marke i "dobre imie"
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2006, 22:06 przez hettman, łącznie zmieniany 1 raz.

#105071  autor: Pero
 13 wrz 2006, 08:38
Ja się zastanawiam czy czasem nie ma to związku z tym, bo jakaś dziwna zbiezność czasu nastąpiła z emisją tego materiału i we Faktach i programie "UWAGA":

Grupa ITI i Telekomunikacja Polska nawiązują współpracę. Firmy podpisały umowy na dystrybucję kanałów TVN, TVN Siedem i TVN Gra w wideostradzie TP. Pozostałe kanały TVN będą dostępne w ADSL należącym do TP poprzez pakiety Cyfry +.
Pierwsze kontrakty to dopiero początek współpracy. Wkrótce ITI rusza z projektem platformy cyfrowej, dzięki której grupa zwiększy działalność o kolejny obszar — dystrybucji programów telewizyjnych. Teoretycznie jest to konkurencja dla Telekomunikacji Polskiej i jej wideostrady oraz poszerzającej się oferty sieci ADSL. Jednak zanim platforma ITI i wideostrada urosną na tyle, że zaczną sobie przeszkadzać, firmy będą współpracować - czytamy w "Pulsie Biznesu".

— Grupa TP jest największym operatorem telekomunikacyjnym na rynku, ITI najszybciej rozwijającym się producentem i agregatorem treści multimedialnych — partnerstwo obu podmiotów jest więc naturalne. Zamierzamy sukcesywnie rozwijać współpracę z TP, a także z innymi operatorami telekomunikacyjnymi, bo światy mediów i telekomunikacji coraz częściej się przenikają — mówi dla "PB" Bogusław Kułakowski, wiceprezes grupy ITI ds. technologii, badań i rozwoju.

Źródło: ONET.PL

#105076  autor: wendzior
 13 wrz 2006, 09:24
ja nie moge skumac ze w TVN lecą reklamy tele2 :D
tez ogladalem - po dluzszym namysle przypomnialem sobie ze do mnie tez dzwonili ! naszczescie powiedzialem zeby nie przysylali (i dobrze zrobilem :) )

#105081  autor: corner
 13 wrz 2006, 10:53
Ja pamiętam, że dzwonili z Tele2 i odebrałem. Od razu się pani przedstawiła skąd jest i w ogóle. Swoim zwyczajem pozwoliłem się jej wygadać, miałem wątpliwości, czasem się o coś zapytałem. Rozmowa trwała z 15 minut. Na koniec oczywiście (też swoim zwyczajem) powiedziałem, że muszę się zastanowić czy mi się ta oferta opłaca i że się skontaktuję później. A na to pani: JAK TO SIĘ NIE OPŁACA?! PRZECIEŻ MÓWIĘ, ŻE SIĘ OPŁACA, TO CO PAN SIĘ JESZCZE MA ZASTANAWIAĆ?! (Z krzykiem!) Już się nie zastanawiam :-D

#105088  autor: iggy
 13 wrz 2006, 12:09
Reportaz w TVN był wyjatkowo tendencyjny, tele 2 zawiera w ten sposób umowy już od dawna i jakoś to wcześniej nikomu nie przeszkadzało do tej pory, natomiast TVN wysłał dzienikarkę do Call Center na Słowacji no i musiała do czegoś sie przyczepić wiec sposób zawierania umów był naodpowiedniejszy , choć TP SA robi dokładnie tak samo.

Z drugiej strony czy nie jest to dziwne że program został wyemitowany teraz kiedy to Tele 2 wpowadziło seoje abonamenty i zlikwidowało jedną z największych przeszkód czyli dwa rachunki

#105154  autor: Jedi
 13 wrz 2006, 17:54
iggy pisze:Reportaz w TVN był wyjatkowo tendencyjny, tele 2 zawiera w ten sposób umowy już od dawna i jakoś to wcześniej nikomu nie przeszkadzało do tej pory, natomiast TVN wysłał dzienikarkę do Call Center na Słowacji no i musiała do czegoś sie przyczepić wiec sposób zawierania umów był naodpowiedniejszy , choć TP SA robi dokładnie tak samo.

Z drugiej strony czy nie jest to dziwne że program został wyemitowany teraz kiedy to Tele 2 wpowadziło seoje abonamenty i zlikwidowało jedną z największych przeszkód czyli dwa rachunki
No, też uważam, że był tendencyjny. Właściwie to co się stało takiego tamtym ludziom, że podpisali umowę z tele2? To, że płacą mniejsze rachunki? Rzeczywiście straszne :P A otrzymywanie 2 faktut to też nie do pomyslenia. Przecież ile drzew musiało przez to umrzeć :wink: Chociaż osobiście nie lubię tele2 i wolę, żeby polski kapitał pozostał w Polsce i może po tej nagonce ludzie bedą wybierać jako alternatywnych plusa i NOMa.
A sam reportaż mocno przereklamowany. Nie dość, że pocięty znowu na 10 odcinków to jeszcze mało ciekawy, bardzo rozwlekły. Nie cierpię takiego dziennikarstwa. Oglądam coś pół godziny i dowiedziałe się tyle co w reklamie o tym reportażu...

#105160  autor: iggy
 13 wrz 2006, 18:11
reportaż jest tym bardziej tendencyjny że tele2 już wysyła wszystko na jednym rachunku, poza tym nie od dziś wiadomo że ITI ma udziały TP