DAJ CYNK
  • Wszystko, co związane z muzyką i serwisami umożliwiającymi streaming muzyki, słuchanie radia przez internet lub podcastów.
Wszystko, co związane z muzyką i serwisami umożliwiającymi streaming muzyki, słuchanie radia przez internet lub podcastów.
  • Strona 7 z 99
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 99

#186693  autor: Forest
 26 maja 2007, 23:17
RafalM nie martw się. U mnie jest tak samo. No, oprócz metalu i cięższego rocka ;)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#186695  autor: RafalM
 26 maja 2007, 23:21
U mnie nie ma np. Hiroszima Motel (Tokio Hotel), Blog 27, Activ, czy nawet Gosi Andrzejewicz nie lubię takich pop księciów i księżniczek.

#186697  autor: Forest
 26 maja 2007, 23:25
Rafal myślałem, że rozmawiamy o muzyce :lol:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#186698  autor: lookass
 26 maja 2007, 23:27
mol pisze: Wikipedia poinformowała mnie, że Lacuna Coil należy do tego gatunku więc prawdopodobnie zacznę właśnie od LC ;]
Zobacz kawalek Enjoy the silence- cover Depeszow ktory przyzwoicie wyszedl ;)
Jezeli lubisz rock gotyk- to polecam Clan of Xymox.
heh babeo wlasnie tez slucham Pink Floyd ;)

#186699  autor: RafalM
 26 maja 2007, 23:27
Rozmawiamy. Niedługo kroi się w Bartoszycach miasto 9 km. od mojego miejsca zamieszkania ciekawa impreza. Wpisz w google "Orbital Festival". Oj szkoda, że na koncert LP nie pojadę.

#186738  autor: Rogal
 27 maja 2007, 02:54
RafalM pisze:Słucham teraz Linkin Park "Minutes To Midnight"
same badziewne piosenki są na tej płycie :lol:

#186743  autor: stanax
 27 maja 2007, 05:01
No to ja coś od siebie. Pierw Mama, a czasem Babcia, śpiewała mi kołysanki. Nie pamiętam już jakie? :P Potem, chcąc-nie chcąc, musiałem słuchać tego co Tatuś: Miećka Fogga, Irenkę Santor, Marysię Koterbską itp. :smt007 Gdy miałem 14 lat po raz pierwszy usłyszałem "Wind And Wuthering" Genesis. I "zakochałem sie". A że jestem monogamiczny, to ta miłość trwa do dziś! Oczywiście słucham też innych klasyków gatunku, np.: J. Hendriksa, Yes, Led Zeppelin, Pink Floyd, Cz. Niemena, SBB i starych numerów Budki Suflera. Szanuje też za odwagę Kukiza. Czasem, w celu odkurzenia sprzętu włączam Motorhead, Soundgarden lub Tool'a.
Razem z "kobietą mego życia" mamy ulubione wspólnie trzy kawałki:
1. Follow you follow me - Genesis
2. Blood of Eden - Peter Gabriel (dla mnie geniusz we wszystkim czego sie dotknął!)
3. Burning - Cue (szwedzka kapela)

Discopolo, italo disco, dziewczyna śpiewająca heavy metal, wymalowani leszcze ścigający sie który szybciej gra na gitarze i perkusją automatem itp. - :toothy10:- :smt082 - :thumbleft:
Aaa... i uwielbiam tych gości z gaciami na kolanach którzy najczęściej wyśpiewują takie różne fucki i matherfucki bo to pomaga mojej anoreksji i :pukeright: :smt050

#187064  autor: RafalM
 28 maja 2007, 13:17
U mnie leci teraz Lady Pank "Strach się bać" cały album. Fajna płyta. Tytułowa piosenka najlepiej oddaje sytuację w RP.

#187066  autor: frgt/10
 28 maja 2007, 13:29
Rogal pisze:same badziewne piosenki są na tej płycie :lol:
Są fajne kawałki - bleed it out i taki 6-o minutowy ;) poza tym płyta śmierdzi ;/

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#187071  autor: RafalM
 28 maja 2007, 13:34
Do do nowej płyty Linkin Park. Było wokół niej tyle rozgłosu, że spodziewałem się czegoś lepszego, ale i tak nie jest zła. Przesłuchałem wczoraj płytę Kazika. Dwa słowa. Genialny materiał. Teraz leci: Lady Pank "Wielki Supermarket"

#187072  autor: babeo
 28 maja 2007, 13:37
RafalM pisze:Tytułowa piosenka najlepiej oddaje sytuację w RP.
Taaa, poczuli koniuknturę i przypomniało się im coś po 20 latach 8)

U mnie nadal L-dópa.

#187076  autor: RafalM
 28 maja 2007, 13:45
Chyba mięknę. Czyżbym się zakochał? Chyba tak. Dlatego Ne-Yo "So Sick" 2pac RMX.Muzyka dobra na dołka. Wiem, że on nie potrafi śpiewać, ale coś mnie chwyta za serce jak słucham tej piosenki.

#187077  autor: babeo
 28 maja 2007, 13:46
RafalM pisze:2pac .... Wiem, że on nie potrafi śpiewać
Uważaj, bo tu na forum są jego fani :-D

#187079  autor: RafalM
 28 maja 2007, 13:49
Babeo 2Pac tworzy fajną muzykę. Chodziło mi o Ne-Ya. Może i 2Pac nie ma melodyjnego głosu, ale w jego piosenkach jest sens. Teraz L-Dópa"Zbiggy"

#187081  autor: babeo
 28 maja 2007, 13:50
RafalM pisze:"Zbiggy"
Czyli widzę, że odkurzyłeś pierwszą płytę :-)

#187085  autor: RafalM
 28 maja 2007, 14:01
Tak. "Zbiggy" porusza problemy polskiego społeczeństwa. Problemy, których jest nie mało. Mieszkam na wsi i widzę wszystko z trochę innego punktu. Widzę pijaczków zataczających się od rana, dzieci palące papierosy w wieku 8 lat i młodzież 12-13 letnią pijącą wódkę. Złota myśl, którą wyciągnąłem to: "Dorosłości nie mierzy się w ilości orgazmów, zaliczonych "panienkach", paczkach spalonych papierosów, litrach piwa i wódki, które wypiłeś. To decyzję, Twoja postawa i zaufanie, które powierzają Ci Inni." Człowiek uczy się na błędach. Zaraz poleci: Linkin Park "Bleed it Out".

#187088  autor: babeo
 28 maja 2007, 14:03
Ech... taki life, jeżeli lubisz takie 'społeczne' tematy, to taką najbardziej była (chyba) płyta Kazika - 'Los się musi odmeinić'. Jest to w sumei zbiór piosenek z filmu Rozdroże Cafe, ale film też traktował o wspomnianej przez Ciebie problematyce.

#187092  autor: RafalM
 28 maja 2007, 14:11
Dzięki za informację. Chętnie poznam płytę i obejrzę film. Myślę, że warto jest się interesować takimi problemami by potem ich uniknąć. Takie myślenie już wiele razy uratowało mi skórę. Nie lubię szpanować ani pokazywać innym mojego majątku. Taki już jestem. Znany, ale nie pyszny, genialny, ale nie ekscentryczny Rafał. Już w moim wieku (13 lat) muszę podejmować ciężkie decyzje. W muzyce znajduję ukojenie i pomoc. Tak jak w mojej przyjaciółce, w której się zakochałem. Jestem inny niż wszyscy. Dlatego słucham rocka. Pomaga mi w ciężkich chwilach. Teraz leci: Molesta Ewenement "Tak miało być". Wiem, że to nie rock, ale uspokaja.

#187094  autor: babeo
 28 maja 2007, 14:14
Tylko wiesz przefiltruj to co słuchasz, abyś nie przyjął za absolut:
Kod: Zaznacz cały
Plus i minus to jedyne co widzę
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - hip hop
Jestem Bogiem
Ch** na to kładę, bo i tak damy radę
8)

#187098  autor: RafalM
 28 maja 2007, 14:22
Wiem. Bogiem nie jestem i nie liczę się tylko ja. Wolę być poważanym obywatelem, sędzią (takie moje marzenie), mieć rodzinę niż być idolem młodzieży bez stałego adresu i rodziny. Mam swoje wady i nie wstydzę się nich. Mam oparzenie na prawej ręce i prawej części torsu i nie wstydzę się go. Tak samo okulary. Życie uczy zasad. Czasem brutalnych. Uwielbiam momenty, w których mogę się pokazać. Zostanę najlepszym absolwentem szkoły i wiąże z tym nadzieje. Gdy rozpoczynałem podstawówkę postawiłem sobie taki cel i go osiągnąłem. Nikt w szkole nie słucha rocka oprócz mnie. Nie słucham pop gniotów takich jak Activ, Acitve B. Wolę słuchać muzyki, w której jest sens. Jest nią rock. Słucham teraz: Greenday feat. U2 "The Saints' re coming"
  • Strona 7 z 99
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 99
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7