Przepraszam za zwłokę, wstawiam kilka fotek z Monciaka.
Te zdjęcia robiłem w trudnych warunkach, w większości było dość ciemno. I tak zdjęcia sa lepsze niż z Nokii E52... Która rzekomo ma identyczny aparat, przynajmniej tak w tabelce się prezentuje
Za jakiś czas wybiorę się na jakies lepsze zdjęcia przed napisaniem testu to będziecie mogli ocenić aparat. Na dworze daje radę. W E52 niestety nie dawał, było widać różne przebarwienia, kolory nie były ostre.
Dla porównania daję foto z E52
Ogólnie rzecz biorąc Monte mogę powiedzieć, że jest to rozsądny telefon za rozsadne pieniądze. Nie jets idalny, ale na pewno zmieniłem podejście do dotykowców, które wyrobiłem sobie po romansie z LG. Teraz wiem, ze pisanie SMSów na dotykowym ekranie jest wygodne. Wkurza czmie czasami słownik T9, który próbuje zgadywac co cchę napsiać, przez co telefon czasami ma opóźnienie ok 0,5 sekundy (niewielkie, ale widać że czasami wolniej pojawiaja się wyrazy na ekranie, a czasami od razu). Także wolno ładuje się nowa wiadomość SMS. Jakosć rozmów jest świetna. Zasięg także jest ok, a na pewno lepszy niż w E52 (proszę, nie kierujcie się wskaźnikami). Wykonanie super, jeszcze folijki mam
Na pewno telefon jest lepszy od LG GT505/500, który oferuje de facto tylko lepszy aparat (żeby mu dali nową platformę, to jeszcze byłoby ok...).
Oby tak dalej Samsung robił telefony, to na pewno zyska wielu nowych klientów. Na plus oczywiście zaliczam świetną baterię, chociaż wskaźnik nie do końca- jak mamy 2 kreski na 5 to trzeba szykować ladowarkę, bo 1 kreska to tylko kilka SMSów i już zacznie piszczeć o ładowarkę. Najdłużej mam 4/5 kresek. Może nie jest do końca dopracowany ten wskaźnik, ale wolę taki niż w LG bądź Samsungu L700.
Wifi także daje radę, wbudowana przeglądarka działa poprawnie z "normalnymi" stronami typu
www.allegro.pl czy
www.ipko.pl natomiast niektóre nie otwiera ze względu na zbyt dużo danych. Opera mini także działa jak nalezy. Tak jak mówiłem Samsung już przemyslał sprawę z Javą i instalują się one normalnie z karty pamięci bez żadnego problemu. Brawo!
Menu jest bardzo szybkie i pozwala na dokonanie dowolnej personalizacji- każdą ikonkę da się przerzucić tak jak na Symbianie. Na pewno menu jest bardziej atrakcyjne i mniej nudne niż w LG, chociaz tam menu jest także proste i logiczne. W Samsungu po prostu jest więcej możliwości.