DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #287827  autor: Miko
 11 wrz 2008, 15:14
Witam.
Od wczoraj jestem użytkownikiem Samsunga U900 Soul i nie mogę rozgryźć kilku funkcji:
1. Jak ustawić dźwięk rozsuwania / zsuwania wyświetlacza (charakterystyczny w Samsungach)?
2. Jak ustawić, tak aby przychodzące sms'y były zapisywane w pamięci telefonu a nie na karcie SIM?
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2008, 20:55 przez Miko, łącznie zmieniany 1 raz.

#287883  autor: kowcio
 11 wrz 2008, 19:51
Miko pisze:2. Jak ustawić, tak aby przychodzące sms'y były zapisywane w pamięci telefonu a nie na karcie SIM?
Nie wiem, czy w ogóle jest taka możliwość. Ale chyba (jak to bywa w Samsungach), można przenosić ręcznie SMSy z karty SIM na do pamięci telefonu (i odwrotnie).
Poza tym, jak pamięć SIM będzie zapełniona, wiadomości będą zapisywane automatycznie w pamięci telefonu.
1. Jak ustawić dźwięk rozsuwania / zsuwania wyświetlacza (charakterystyczny w Samsungach)?
Ustawienia, dźwięki, klapka - jakoś tak powinno być ;)

#287898  autor: Miko
 11 wrz 2008, 20:14
To tyle dobrze, że będzie automatycznie zapisywał w pamięci telefonu (0/500 mam narazie).
Jeżeli chodzi o dźwięk klapki to szukałem tam gdzie mówisz (w profilach telefonu) ale niestety nigdzie nie widzę :(.
Mam jeszcze jeden problem, ponieważ dostałem dziś bardzo dużo reklam, chyba MMS ( 1 wiadamość ma średnio ok. 300kb) bo nie miałem chyba jakiegoś filtra włączonego, teraz już w ustawienieniach zmieniłem, aby nie przyjmować. Mam pytanko, czy w tych wiadomościach mogły być jakieś wirusy itp.? Przez przypadek otworzyłem jedną :(.

#287900  autor: kowcio
 11 wrz 2008, 20:19
Miko pisze:Mam jeszcze jeden problem, ponieważ dostałem dziś bardzo dużo reklam, chyba MMS ( 1 wiadamość ma średnio ok. 300kb) bo nie miałem chyba jakiegoś filtra włączonego, teraz już w ustawienieniach zmieniłem, aby nie przyjmować. Mam pytanko, czy w tych wiadomościach mogły być jakieś wirusy itp.? Przez przypadek otworzyłem jedną :( .
Nie, nawet jakby był to nic się nie stało- telefon nie posiada systemu operacyjnego ;) spokojna głowa ;]

#287906  autor: Miko
 11 wrz 2008, 20:29
To mnie uspokoiłeś. Jakie szczęście, że nie mam telefonu z Symbianem ;).
A Czy mogło pobrać opłatę za transfer?
A gdzie u Ciebie ustawia się dźwięk otwierania klapki?

#287910  autor: kowcio
 11 wrz 2008, 20:41
Miko pisze:To mnie uspokoiłeś. Jakie szczęście, że nie mam telefonu z Symbianem ;) .
Albo z Windows Mobile :-)
Miko pisze:A Czy mogło pobrać opłatę za transfer?
Nie, nie są pobierane opłaty za odebrane wiadomości multimedialne MMS.
Miko pisze:A gdzie u Ciebie ustawia się dźwięk otwierania klapki?
Ja mam D900i, i szczerze teraz tego nie widzę :o Myślałem, że tak będzie. Widocznie telefon nie obsługuje tego.
W moich starszych telefonach tego producenta było zawsze tak: menu, dźwięki, klapka- milczy, lub dwie inne melodyjki (kryształ lub przyszłość :D ).
Widocznie Samsung już z tego zrezygnował.

#287912  autor: Miko
 11 wrz 2008, 20:51
Bardzo Ci dziękuję :).
Tak Kryształ i Przyszłość pamiętam z C300 ;)

[ Dodano: 2008-09-11, 22:38 ]
Jeszcze jedno, powracając do tych mms'ów - reklam - spamu.
Uruchomiłem ponownie telefon i wszystkie wiadomości zniknęły (!) Dlaczego tak się stało? Czy mogło być przyczyną, że ustawiłem filtr, aby nie odbierać takich wiadomości?!