DAJ CYNK
  • Dział stworzony z myślą o użytkownikach, którzy poszukują odpowiednich rozwiązań lub sami chcą się podzielić opinią o różnych aplikacjach.
Dział stworzony z myślą o użytkownikach, którzy poszukują odpowiednich rozwiązań lub sami chcą się podzielić opinią o różnych aplikacjach.
Regulamin forum: W tytule nowego postu proszę podać system, dla którego ma być dana aplikacja oraz przeznaczenie w trzech krótkich słowach np. Android [ SPORT/SIŁOWNIA/POMIAR]. Zasada obowiązuje do każdej dziedziny, niezależnie od przeznaczenia aplikacji oraz tego czy jej potrzebujemy czy też polecamy.
 #512313  autor: bu-fu
 30 paź 2011, 21:49
Witam,

Szukam aplikacji która pomogłaby mi z takim o to problemem:

chciałbym sprawdzić jakość usług telefonicznych (prędkości, opóźnienia, moc sygnału i tym podobne) na jakiejś trasie od punktu A do B np. między dwoma większymi miastami. Wsiadam do pociągu, włączam aplikacje która pokazuje mi aktualną moc sygnału, system (czy tam używaną częstotliwość), Cell ID itp. Co jakiś czas robię i zapisuje testy.

Celem jest ukazanie współpracy między systemami umts2100 i umts900. Niezbędna byłaby też możliwość wymuszenia pracy w danym systemie przykładowo tylko u900. Nie wiem czy dałoby rade to zrobić softem, czy może już ręcznie w ustawieniach telefonu.

Myślicie, że jest to do zrobienia i są takie aplikacje ? Niestety jestem zielony w temacie.

Pozdr.

#512476  autor: fortel
 31 paź 2011, 16:21
Skoro jesteś zielony no to musisz dojrzeć :D a póki co nie ma takiej aplikacji-nawet nie napisałeś na jaki to ma być telefon,bo system to chyba android?Jest coś takiego do skanowania szybkości internetu ale nie mogę Ci przytoczyć nazwy tej aplikacji,musiałbyś zajrzeć do Android Marketu :?

#512490  autor: bu-fu
 31 paź 2011, 16:56
Dzieki za odpowiedz.

Telefon obojętny, system także, ale celuje w androida bo chyba najłatwiej coś znaleźć i soft jest bardzo przyjazny i przejrzysty.

Chodziło by bardziej o program typu Field Test, Net Monitor czy Pynet Monitor na nokie, fajnie jakby był jak najbardziej rozbudowany.

#512494  autor: Mordrag
 31 paź 2011, 17:11
Na Androida jest "Open Signal Map"

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D